rakan2 saya

08 November, 2013

Keje Luar - gigih nk tgk tv

Tv kt tmpt saya menginap rosak..tp saya x kisah sgt pon..selama nie saya bukak tv tuk suasana bising temankan saya yg slalu ddk kt umah sensowg tue..tp penangan drama encik sombong tue buat saya tetiba rasa cm nak beli tv! Wah! Bajet cm kaya beria..hik3

Saya pon beria ar download app M'sia TV Live Free..nak tgk tv3 punye pasal kan..punye ar lama loading sekali kuar petak kt tgh2 tv tue..dah ar space nengok dia kecik sbb dh terhalang ngan iklan..bleh plak dia muncul kt tgh2 gtue..camner nak tgk zara nie karang kan..

Masa berlalu gtue jer..dan saya pon redha jer ar..malas nak pikir so saya decide tgk kt tonton sudah nnt..pas solat..saya belek2 lappy..on wifi portable hotspot kt hp saya then trus connect kt lapoy...saya nk tgk tonton..layan episod yg sblm2 nie saya terlepas nengok.. sekali ada tv3 streaming lerrr..adoi!! Cmner bleh x pasan neh? Ha3.. Terus smbg nengok drama nie smp abis..

Dan saya suka ending cite nie..bg saya ending dlm drama lebih menyengat dr novel..pembalasan tuk sherry tue lebih berbisa gtue..penangan aura white..putih sesgt saya tgk hanez suraya tue ek..tetiba rasa diri cam dayang senandung plak..hik3..sekian..

07 November, 2013

Keje Luar - Minggu Akhir

Ini minggu akhir saya di Melaka..seronok di hati nie tuhan jer tau..berderat hampir sebulan wat keje luar menguji kecekalan saya yg x seberapa nie..

Teme kasih bos bagi saya peluang nie..saya mmg teringin nak merasa tinggal dan keje kt tmpt lain selain kl n selangor..alhamduillah..murah rezeki saya tuk rasa pengalaman nie..

05 November, 2013

Keje Luar - Body Guard

Smlm gie keje saya ditemani ngan body guard..maklumlah..saya berulang dr port klang ke jasin melaka arie nie..mkn perjalanan 400km pegi balik..gie keje pepagi..kerah otak..then balik ke umah balik..meletihkan bagi saya..tp biler ada peneman nie..terhibur jgk hati saya..

Awish nie mmg jd peberet saya tuk tmnkn saya sbb dia x byk bunyik..senang nak dijaga dan dgr cakap ar org kata..dlm kete..bg dia tablet..leka ar dia main game..kt tmpt keje..hulur kt dia laptop..main game aje ar smp ke sudah..tapiii..biler dia jmp yg paberet dia..abis ar saya kena pau..ha3

Utk gembirakan awish yg kelesuan temankan saya kt tmpt keje..saya bwk ar awish jalan2 kt banda hilir..trafik padat dan org ramai..mgkn jgk cuti umum maal hijrah..kami luangkan masa sekitar sejam kt area ctue dan beransur pulang ke port klang..cian plak en somi tggu nak ajak makan bege bakar kan..

Alih2 bege bakar dah tutup awal..stok abis..rasa nk bakar jer kedai dorg..ha3..sekian

Salam Maal Hijrah dr kami sekeluarga..

03 November, 2013

Keje luar - Jasin

 
Setelah selesai kerja di bandar Melaka..saya ke Jasin plak..daerah yg terkenal ngan MRSM Jasin..bandar dia kecik jer tp lengkap ngan kemudahan asas..sumer dekat2..senang! 
Saya menginap di Hotel Sri Impian..hotel bajet yang saya kira selesa tuk saya.. 
 
 
Kat hotel nie ada disediakan breakfast jgk..menu sama sepanjang 5 hari saya ddk cnie..
kira ok lah kan makan free..hik3..staff dia ramah dan membantu..nak makan pon x susah..byk kedai disekitar hotel..ada kfc lagik.. 
 
5 hari pertama rutin saya sama jer..pagi gie keje..ptg jalan2 sekitar pekan..
beli makan malam..
makan kt bilik then tido..
boring eh!