rakan2 saya

30 January, 2009

TuNaNgAN

org kuat kndr kami..thanx!
tmpt bersejarah...
saja berlakon..practice..
with ayh razak n family.

hantaran dr abang..cantek..thanx!

26 syawal arie tue kat kg mak aku,
ramai yg datang..
mak aku wat open houz besa thn nie..
aku pon x sangka meriah cam tue sekali..
igt wat kat kg,bleh ar wat majlis simple je..
tapi terlebih sudah..

x pe ar, yg penting famili aku hepi..
tu pon dah cukup bg aku..
setelah 6 tahun aku ngan abg couple,
finally kitorg ditunangkan..
persiapan aku sederhana je..
masa 2 busy nak final exam..
so kami wat apa yg terdaya je..
Rancangan tunang nie
 dah lama abg cakap kat aku,
tapi aku je yg wat bodo..
aku ingat dia main2 je..
x sangka plak kali nie betol2..
aku?
On je ar..
pas majlis merisik 24 ogos
kat umah parents aku,
so org tua kami tetapkan 26 okt
tuk majlis bertunang..



opss mek yah n bakal menantunya..

byk kenangan aku kt umah pusaka nie..
walau dia dah x ada,
tapi dia x penah luput dalam ingatan aku.
.x penah!
pemergiannya bagai satu hikmah tuk aku..
abg yg temankan aku dr itm perak
blk kg N9 masa hari nenek aku 'pergi'..
dari situ ar aku tau abg serius ngan aku..
aku mmg sedih giler masa tue..
x tau nak wat apa dah..
terkilan sgt kat hati nie
,x dapat tgk dia wat kali terakhir.
Aku mmg nak bertunang kat umah arwah nenek aku..

Ish melalut plak aku..
sedih ar plak bila teringat kat dia..
sbb tue ar aku nak wat gak kndr tunang aku kat sini.
famili abg pon suke dtg cni,damai je..
suasana kg kata dorg..
pape pon aku teruja sgt ayah razak,che nah n nisaq dtg!
tq a lot for coming..
thanx jgk kat sume sedara n
adik2 aku yg jayakan majlis kami..
tq bebyk..

Mohon aku pada sume ,doakan yg terbaik buat kami berdua..amin...


3 tahun aku tunggu!




Dah lama aku nantikan saat nie..
sebulan lps masa aku tgk result interbiu kt com kak faridah,
hati aku cam nak tercabut je..
aku terlalu mengharapkan ada sinar baru dalam idup aku..
alhamduillah,Allah mendengar bisikan hatiku..
aku dapat job tue!
kak yam menangis tanda syukur..
aku? cuba tahan tangis,tapi x tahan beb..
sume bartalu2 datang kat aku ucap tahniah!
kak zan yg paling suke..
dia tu cam mak aku dah..
antara pembakar semangat aku kt opiz..thanx korg!
(dr kanan k.yam,k.tie,k.aisyah,mas n jai)


Aku cal abang,
bagitau new best tu
,abg pon hepi gak cam aku..
aku tau dia pon harapkan yg sama..
rezeki bertunang katanya.. hehehe..


Abah dah dapat jangka aku dapat..
dia tau aku bleh wat..
mama? biasa ar ratu airmata famili kami,
nangis dalam gembira..
alah ma tu,sume part nak nangis.
.tapi mak tu je ar mak yang aku ada..
layannn jeee...


adik2 aku sume hepi gak..
siap tanye bila nak belanja.
.tue je ar keje dorg..
makan n makan..
hepi pon makan,sedih pon makan jgk.
tapi aku sorg je yg membesar! x adil btol..

26 January, 2009

selamat pengantin baru tuk korg!


kenangan kami ber4 time konvo dip..
hari nie aku ngan en tam akan busy sepanjang hari..
kami ada 3 event tuk dihadiri..
kndr kawen naim kt port klang,
cukur jambul cousin en tam kt meru n
majlis bertandang abg lan n shila kat pj.
aku x tau ar sempat ker x nak pg sumer event nie..














memula kami berkejar ke kenduri kawen naim dl kat port klang..
area umah mertua naim ni dkt ngan umah lama en tam dl..
nie kira 'kwsn' en tam ar jgk.
.ramai kwn2 lama dia kat cnie..
masa tgh berarak iring pengantin
,aku mcm ter kenal plak ngan sorg mak buyung neh..
Ayang! roommate aku ms kat itm perak dl..
dia kwn sek pengantin pompuan,
merangkap jiran en tam masa zaman kenit dorg kat flat lpk dl.
.ayang nie ar yang dok promote en tam kat aku ms
kitorg mula2 nak kapel dl..hahaha..
aku x tau ar bape en tam byr kat si ayg nie kan.
.skrg pon dorg masih lagi tggl setempat..
kat pulau indah..

with dak bilik uitm perak '01-'04 (aku.ina,kelet n ayg)..windu kt korg

dah sarat kwn aku neh..ms nie dh 8 bln..

pas settle majlis naim,
kami pon berangkat plak ke meru,
ada majlis aqiqah cousin en tam..
kami smp majlis pon dah abis,
merata carik umah x jmp..
en tam mmg prob bab jalan
walau umah nie dah byk kali dia pegi..
acara wajib adalah kena bebel ngan mama en tam ar..
tadah jer ar telinga..
dlm tempoh percubaan nie,jgn melawan,x kawen plak aku nnt..ha3
cian baby,dah penat dia..
dpt tgkp gambo dia tido jer ar..
pas maghrib,kami pon mtk izin balik
cz nak berkejor ke majlis abg lan n shila plak pas neh..


harap maaf kualiti gmbr kureng memuaskan..
kami smp di Shah Village Hotel,PJ
tmpt berlangsung majlis nie mmg dah maha lambat..
event start kul 8 tapi kami smp kul 8.45!
yg tggl cuma rangka ayam sajer!
x per ar..kitorg dtg nak meraikan pengantin..


abg lan nie ex opizmate aku n en tam jgk..
shila kenal abg lan kat cni ar..
x sangka aku jodoh shila akhirnye ngan abg lan..
pape pon aku doakan yg baik2 tuk kwn2 aku..
em doakan ar jgk tuk aku ek..
hope abg lan akan jaga bespren aku baik2..












pas abis majlis,aku lepak kat kedai mamak area Pj tue..
perut memasing mula lapa cz x smpt nak makan..
layan ar jgk borak2 n bergosip isu terkini ngan upi,akmal,fendi n sham.
nie sume staff opiz lama kami b4 join goment..
kitorg x putus hbngn nagn staff opiz lama cz dorg nie sumer mmg best
dalam perjalanan blk tue aku borak2 ngan en tam..
'abg,x sangka dorg wat majlis arie yg sama ek'
'erm..kebetulan jer ar tue'
'abg,kawen jgk dorg ek walau ngan couple lain'
'erm..jodoh ar tue'
'kita yg sama couple nie.....?'
'erm...................' ; )