rakan2 saya

14 May, 2010

SayA x kAn LupA hARi iTU..


saya demam pagi itu..
mgkn terlalu cuak nak amik paper far (financial accounting)
alhamduillah..saya mampu menjawab ngan baik..
oleh itu,
saya meneruskan plan A tuk ke sg besar..
walau badan x sedap,misi shopping perlu diteruskan..hi3


saya ke sg besar bersama ira,sue n ijan..
misi shopping saya membawa saya ke kg sue..
menemukan saya ngan famili sue yg ramah tamah..
hidangan nasi ayam dr mak sue buat saya berselera..
umah sue cantik..dikelilingi sawah bendang..
damai jer suasana ptg jumaat itu..
pas makan,
misi shopping di sg besar dimulakan..
sgt gembira ngan 5 t-shirt muslimah,2 psg suar n 3 psg kain..
dgn kos yg berpatutan..
dan khidmat tour guide yg cemerlang!
balik dr shopping,
saya terlantar demam..penat sgt kot..
pas puas berehat..makan ubat..
kami mtk izin pulang..
tapi..
kembara saya ke sg besar x habis di situ shj..
sblm kembali ke shah alam..kami singgah ke jeram..
pantai jeram yg terkenal ngan restoran seafud yg best!

sgt iri hati ngan kwn2..
dorg menikmati hidangan sepuasnye..
saya masih x berselera ketika itu..
jadi saya istihar mlm itu adalah mlm diet saya..
mau cover rasa sedih x de selera!
saya x kan lupa hari itu..
saya dpt berkenalan ngan famili sue..
mkn nasi ayam yg best..
mencuba sambal petai buat kali pertama..
melawat anak buah sue yg sebaya anak buah saya..yg sgt comel lagi tembam..
puas hati dpt shopping byk2 n murah2..



saya juga x kan lupa hari itu..
pertama kali dtg umah sue..
saya dah risaukan sumer famili dia..

blk sg besar..
demam saya dtg blk..
x bleh bgn..x de suara..
sblm elok jer ligat bershopping..
mmg saya x kan lupa hari itu..

12 May, 2010

beAutiFuLL bLogGeR aWaRD

maafkan saya pn meeza..
saya terlewat menghargai award dr anda..
sesungguhnye anda menghargai saya sbg rakan yg cantek..
cantek ker? ha3..

ok2..kita mulakan ngan rulesnye ya..
1. thank & link the person that gave you award
2. pass award onto bloggers you're recently discovered and think are fantastic
3. contact said blogs and let them know they're won the award
4. state 7 thing about yourself
mari kita mulakan langkah yg pertama..
1. thanx 2 my luvly pren 4 thiz award..
buat bakal mummy meeza..
saya doakan moga segalanya berjalan lancar..iallah..

2. saya ingin meng pass kan award ini pada rakan kuliah saya..
dia baru berjinak2 dlm arena blogging ini..
dan blognye sgt cantek! bagi saya..
pn lean..
lean adalah insan yg menjadi perantin dlm foto di atas..hi3..
3. lean! ko dah menang..
wat cam apa yg aku wat nie yer..


4. 7 pekara tentang diri saya..
nak kata apa ek..
1. saya seorg yg cepat bosan..x suka menunggu dan slalu lmbt bila date ngan kwn2..
oleh itu,kwn2 akan set time 1 jam awal dr waktu yg dijanjikan..tapi saya masih juga lewat..
sbb saya dah tau taktik dorg tue..la3..
2. saya adalah tunang kepada seorg insan yg sgt baik hati..sgt sukar tuk lihat pak tam marah..
dia seorg yg penyabar n setia layan karenah saya yg mcm2 nie..
saya sgt bersyukur atas kurniaan ini..
3. saya pelajar thn akhir ACC220..saya akan mengharungi sem akhir ini tanpa sahabat2 lain..
mereka sumer sudah grade sem lps..hu3..
salah saya juga,x dgr kata..
suka sgt extend paper..

4. buat masa kini..saya berjaya mentransferkn diri blk ke s'ngor..sgt suka!
tp masalahnye skrg,saya perlu 'bertapa' di hq,KKM ini sehingga penempatan di sahkan..
haiya! sgt geram neh! hampir sebulan dok ulang alik putrajaya..kos3..


5. saya sgt suka bercakap di telefon..satu bulan bil tepon saya bleh mencecah rm300! tunang saya yg baik hati itu yg bayarkan walaupun dia sedar..saya sgt jarang menelefonnya..
alahai..kejamnye saya..

6. saya sgt berjalan2..menghabiskan waktu terluang di hari cuti bersama adik2 saya..
saya x kisah bwk 4 bdk kecik yg lasak2 ke shopping complex yg sesak..
sgt comel lihat mereka bergembira..
tapi hingga kini..saya x rasa cam nak melangkah ke alam umah tangga n beranak..nape ek?

7. apa yg saya rasa..saya suka..saya benci..akan saya luahkan dlm blog saya..
walau ianya hanya 10% dr kisah hidup saya..
tapi saya sgt gembira menulis..
mungkin x sehebat walau secantik blog rakan2 lain..
siapalah aku..hanya insan kerdil di bumi Allah s.w.t

sekian..dari pemenang anugerah blogger yg cantek!

10 May, 2010

HePi iBu dAy'S


08.05.10

kita bersiaran dr pulau indah..
umah parents en tam..
sambutan hari ibu diawalkan sehari..
sebab para bapa kena keje bsoknye..
tapi nie kan hari ibu?
bukan hari bapa..
tapi x mengapa..sape nak sponser mkn sumer nie kan..
hi3..


inilah kek pandan yg sedap itu..
khas buat para mummy famili nie..
alhamduillah..sumer dah jadi mummy tahun nie..
aku? kawen pon blum k..sila pelihara title 'cik' tue ek..hi3..

kalu prasan kek kat atas td agak cacat sedikit..
nie ar insan yg bertanggung jawab..hi3..
si umairah comel n debab..
sgt lasak adeq sorg nie..
x leh duk diam..kami ralit kejap..trus terkam kek ituw..hi3..


1. selamat hari ibu buat bakal mertua..mek yah..
keknye cucu bertuah yg potongkan..hi3
moga ma lebih bahagia bersama famili tercinta..
iallah thn depan ma akan lebih pening lagi..
layan menantu hantu cam along..la3..


2. bakal adik ipar..ana..
along doakan moga korg sefamili dilindungiNya..amen..
aliya dah sek tadika..bila mau adik lagi? ha3..


3.bakal akak ipar..kak anor
4.bakal biras sulung..mak long
5.bakal biras..kak zue..
selamat hari ibu korg sumer..
along sgt hepi korg dah jadi ibu..
tmbh lg kak zue..congrat kak!
ish pas nie payah ar nak berpoya2 lagi..
sumer dah ada 2nd handbag..
nampaknye along ar yg paling muda skrg..
masih belum ada baby n kekal 'cik'..la3

bb adam yg hencem..
anak abg faizal n kak zue..
lama weh nak tggu adam..
hampir 5 thn ko rasanye..
kehadiran adam mmg berbaloi2..
cerdik n cepat blajar..


09.05.10
seterusnye kita ke sg buloh plak..
bersiaran dr umah famili saya plak..
model saya adalah alya' dan mentornye..busu..

buat famili saya..
thn ini lebih bermakna..
bukan hanya mama sy sajer yg diraikan..
turut sama..adik ipar saya yanie..
anak buah saya wina pon x de..
atuknye di yan,kedah yg jaga..
sori ar juga ..pic adik ipar saya x dpt diselitkan lagi..
masih dlm proses pengecutan katanye..ha3..


famili kami x ramai..
sambutan kali nie pon simple ajer..
sbb organizer kekurangan budget thn ini..
maaflah yer mama..
thn depan kita wat best2 ek..



buat ibu saya yg tersayang!
akak sgt sygkan mak..
mak adalah segalanye utk akak..
kasih syg mak x ternilai harganya..
moga mak sihat sejahtera..
dikurniakan kebahagiaan berkekalan..
LUV U MAK!

08 May, 2010

lapor diri


16 april lepas..
saya kena lapor diri di opiz baru..
saya ditempatkan ke caw audit dalam..
kementerian kesihatan..
turut sama melaporkan diri..
kwn se uitm saya!
mojie..x sangka jmp kat cnie yer..hi3

bersama saya n mojie..
ada 4 org rakan lain yg turut melapor diri..
3 lantikan baru n sorg senior dr kem penerangan..
mojie juga lantikan baru..rezeki kawen..alhamduillah..
mojie dan yoges ditempatkan di JPK perak..
hope saya n niza di selangor juga ar..

parking kat parcel E nie mmg payah gilos..
tuk 2 hari pertama..saya dpt 2 saman!
mau sakit jiwa gnie..
tapi utk 2 minggu nie..
saya perlu 'bertapa' di bilik mesyuarat nie dl..
post kami x de lagi di PKN Selangor..
smp bila mau tunggu daaaa...

07 May, 2010

lagi org kawen..

saya x ingat tarikhnye..
sbb dah agak lama..
tapi nak cite jgk..x kira!
saya gie kndr kawen rakan seopiz en tam..
perantin laki nie adalah jurutera di LPK..
yg wifenye plak PT juga di LPK..
kira cinta bersemi di opiz ar nie kan..
kndr mereka sgt meriah..
makanan sgt sedap..
ada cendol pulut lagik..hi3..
perantin pon ramah..
moga mereka berbahagia..
walau jarak umur 13thn..
itulah kuasa cinta n jodoh ditanganNya..

pas kndr di port klang..
kami berlari2 ke kndr rakan itm dl..
kndr kamil..
x sangka kami dia potong Q..ha3..
temanya biru..
sumer biru..
smp air pon kaler biru gak..
nasib sambal tempe kaler merah..
kalu kaler biru gak? camner tueeee..

last exam with them..



kami ber4 sudah berdebar2..
sgt takot weh nak amik exam..
kwn2 baik aku nie lagi ar kan..
nie last sem dorg..
kena kasi pulun kaw2 punye..

tuk sumer paper nie..
alhamduillah aku bleh jwb ngan baik..
berkat wat study group last minit..hi3..

exam kali nie kami ber4 amik port blakang sekali..
x mau di pengaruhi oleh ketekunan rakan2 yg lain..
org tulis byk pjg berjela..kita tulis ckit jer..
mau x cuak member..

sama x kami?
rakan sekelas aku..hani namanya..
dorg slalu kata kami kembar..
aku ok jer..sbb hani nie muda 4 thn dr aku!

aku pasti akan windukan mereka pas nie..
sem dpn aku kena berdikari..
  • kena hafal kelas kat mana
  • kena dtg awal..x de org nak cop tmpt dah
  • makan kena beli sndr
  • bwk telekung sndr
  • assg kena wat sndr
  • ms quiz ngan test x de org nak payung dah
  • x bleh nak ponteng kelas..x de sape nk bg info
  • kena cari kwn baru! kwn ngan junior..
aku doakn moga dorg berjaya..
apa yg dicitakan akan terlaksana..
sori kwn2..aku x dpt konvo ngan korg..hu3..

06 May, 2010

study time..


ini rakan study saya..
sue n ira..
mereka berhempas pulas study bersama saya..
selama 2 minggu kami berkg di nilam sari..
sem nie sem terakhir dorg..
aku sem depan k..

aku mmg x pandai..perlu kerja keras..baru bleh paham..
tapi saya juga malas..camner nak masuk?
jadi study last minit adalah pilihan saya..
hi3...
sue mmg tekun masa study..
ms berFB n chatting juga begitu..ha3..
sem nie sumer subject baca..
mind map adalah cara yg paling efficient nak ingat..
siap beli A3 paper ko..nak tulis besa2..
moga2 senang nak ingat nnt..iallah
saya akan lepak di KFC 24h nie dr kul 10mlm - 6pg..
blk bila azan subuh..solat then bantai tido..
study kat cnie ok..
ramai yg lepak study sesama..
lampu cerah..mkn sedap..wifi free..
yg penting..
kami sume hepi..

list follower saya hilang!

saya sgt sedih..
list kwn2 saya hilang..
bukan hilang..tapi saya terdelete!
sgt kesel ngan ketidak mahiran diri..
hu3..

05 May, 2010

gud bye..


aku pasti akan merindui bilik ini..
merindui 'rakan sebilik' yg best!
byk yg aku blajar kat cnie..
walau hanya setahun kenangan itu..
x mgkn aku dpt lupakannya..

aku berkemas pon last minit..
hati cam berat gak nak kuar..
tp byk pekara yg perlu aku pertimbangkan..
perlu diperhalusi..
perlu diambil kira sewajarnya..
ini tuk masa depan aku gak..

sumer aku sumbat dlm kotak nie..
dan kotak nie masih belum aku bukak lg..
ader jer kat seat blakang kete aku..
naik opiz baru nnt..
baru aku punggah balik..hi3..

unit audit dalam,MITI..
will mizz u guys..
teme kasih atas tunjuk ajar dr sumer..
aku pasti rindukan mereka..
rindukan gelak tawa terbahak msg2..

en shaffie: tq atas tunjuk ajar..
pn azizah: u such sis 4 me..tq atas ilmu n share gosip2..hi3..
kak anne: thanx kak..ko slalu back up aku..
kak ros: saper nak belanja aku makan lg nnt? hu3..
kak ita: moga ko succes di tmpt baru nnt..
shawal: thanx bro..halalkn segala ilmu ko yer..
azean: sis,thanx tuk sumernye..kak yana sgt hargainye..
krel: jaga bilik kita bebaik ek..ko mmg 'rakan sebilik' terbaek!

04 May, 2010

cite satu malam yg best..


dah lama aku x update blog..
byk kisah yg aku nak cite sepanjang aku menyepi nie..
tuk permulaan..
aku akan citekan kisah yg masih panaz lagi nie..
tarikhnye adalah smlm..03.05.10..
lokasinye kat IOI Mall, Puchong..

yang bersama2 saya pada malam itu adalah:
abg rizam..
sgt enjoy ngan nyanyian abg..
suara..pergh! sedap giler..

nazirah @ ira
kwn aku yg best..merangkap 'mak tiri' aku..ha3
sgt bersyukur dpt kwn gnie..
suhaila @ sue..
kwn baik aku jgk..
sentiasa ada bersama aku time susah senang..
teme kasih byk2 sue..

kebetulan kami dah abis final exam..
so,kami berpoya2 ar..
buat kwn2 aku..
sem nie adalah sem terakhir dorg..
aku? masih ada 3 paper lg yg x amik..
iallah..sem depan giliran aku plak..
aku x minat sgt berkarok nie..
sore aku pon x sedap mana pon..hi3
bila dorg ajak aku join berkarok sekali,
aku follow jer..
tapi x sangka best giler woh!
kami sgt hepi meluangkan masa bersama2..
melalak mcm sore sedap ar sgt kan..
tapi..
suara abg rizam..mmg terbaek!
bila ar dpt berkumpul kembali..
pas nie,sumer dah bwk haluan sndr..
video