rakan2 saya

31 March, 2009

BEST! AKU SUKA GAME NEH..

smlm aku cal abg razi..saje tanye kabar..sambil2 tue,aku tanye ar jgk perkembangan wife dia..wife dia tgh sarat skrg nie..ada rezeki,dapat ar aku anak buah pompuan ujung bln nnt..doakan lah ek..
abg razi mmg baik ngan aku..since zaman sek lagi smp ar dah jadi org tua neh..kitorg jarang jmp,tapi kalu dpt lepak,x ingat nak balik..ada jer cite nak borak..en tam pon ok ngan dia..sebaya pon dorg,aliran pon lbh kurang..bleh ar ngam kan..dia kawen ngan bdk sek aku gak..kak asma aku pggl wife dia..nice person n very understanding..aku senang bangat sama dia..aku doakan dorg nie bahagia smp bila2..


nie ar abg razi n kak asma..pic nie ms konvo dip aku..t'haru beb dorg dtg..

last aku jmp dia 3 bln lepas,27hb Disember 2008..dia ajak kami main paintball..aku takut,sakit siot kalu kena..mau lebam kesannya smp 3 hari..actually,ijam bsetpren aku dah invite kitorg b4 tu,aku tgk bajet,ok then baru kitorg confirm main..mahal tu cost dia..cecah RM100 gak ar..

aku dah melalut plak neh..pagi pagi sabtu yg dijanjikan,kami pon pg ar tmpt yg dituju..x salah aku kat taman pertanian cahaya sri alam kot..aku lupa ar nama tmpt tu..dorg main paintball nie dalam hutan! x mcm slalu kita tgk dlm dewan or tanah lapang..lagi mencabar katanya..btw,walau kitorg dok plg dkt,tp kitorg ar yg paling lambat sampai..hahaha..
memula,marshal2 nie bagi brief dl cr guna alatan sukan paintball neh,rule dia n lokasi 'pertempuran' tuh..aku tgk keliling sumer hutan,pas tu yg dok pegang alatan sumer laki..
aku dah start cuak,aku bisik kat en tam,aku x mau main..


nie ar askar2 yg nak bertempor tue..

majoriti dorg neh exUM, member abg razi ar kiranya..dorg sume bebaik,walau ada yg berpangkat besa,tapi dorg x sombong..best lepak ngan dorg neh..x sangka sampai kat sana en tam jmp ex sains muar kat sana yg kebetulan geng abg razi..kira aku x risau ar en tam ada kwn selain ijam n razi..
kitorg yg gurl nie diarahkan utk merakam detik2 pertempuran..strateginya kitorg nie cam reporter ar konon..walau x join main sekali,kitorg still kena pakai alatan keselamatan jgk..


jgn suprise,minah nie dh ber anak 2! kagum aku tgk dia jaga bdn..

nie ar kwsn dorg 'bertempur'..

abg razi tgh bg penerangan,ijam n mr tam kusyuk dgr strategi perang dorg..

2 man yg baik ngan aku..dh b'siap nk bertempur..

bersedia...seraaaanggggggggg...

abg razi yg plg teruk di attack..

duta toilet with haikal (geng aku ms jd sukarelawan kt pusat sains negara)

post mortem pas abis game..

Kesimpulannya aku mmg hepi giler hari tu..dpt b'kenalan ngan kwn baru,jmp balik member lama n same time dapat hepikan en tam..dia mmg suka aktiviti cam nie..awek dia jer yg suka shopping..dalam t/hari,kami mtk diri nak gie kenduri niesa,kwn kitorg kat itm dl,tapi smpt ker lagi nak gie kndr kawen neh?
jawapannya...? kenduri tu abis dl,b4 kami sampai..hahaha....
chow!

27 March, 2009

kenangan terindah


malam nie merupakan malam penutup kursus..dari smlm kami berhempas pulas wat persiapan dewan..tapi aku dr pagi tadi aku dok busy siapkan assg yang x siap2 lagik..alamak! ucapan bang ngah pon x siap lagi neh..bleh plak ada mcm2 prob pas tue..dgn brg x ada,kad jemputan x cukup,arrage maja kn ubah,buku program x siapnye lagi..memcm hal! mampos aku cam neh..larikssss...

bila dah ptg,sumer persiapan dah 85% siap..bagus2..team aku mmg best! sumer bagi kerjasama yg baik..rasa sayu plak bsok sumer nak berpisah..tapi nak wat camner? tiap yang bermula pasti akan berakhir..emm sayunye hati aku..

majlis mula agak lmbt,nak dkt kul 9pm baru start..aku dah berpeluh tggu kat luar nak jemput tetamu..agak frust gak ar,satu meja VIP kosong! myb dorang busy kot,that way x dpt dtg..ms majlis mula,suka aku tgk sumer pakai biru..bagus2..even jemputan pon ikut tema gak..
aku nak citer nie,ms aku tgh leka nak betulkan tudung kat ladies tepi dewan,ada sorg bdk banquet nie serbu masuk! terkujat haku..sian dia malu giler ngan aku..yang x tahannye pas tu,dia ar jgk serve aku kat meja VVIP! merah jer muka dia tahan malu ms sendukkan nasi tok aku..em busen duk kat meja VVIP neh..nak amkan pon kena control..aku tgk geng lain sumer lahap baik punye kat bkang..lapa........
nie ar bdk redah toilet tue..

aku pic nie..with ezah..

with din n mus..korg mmg sempoi!

2 dak gedis dr utara..najwa n asyura..

with apel..dak nie mmg senget..maafkanlah yer..
korang! pandang cam aku plak!

with pengarah AAN..penyampaian sijil tamat induksi..

persembahan malam tue mmg best! pengarah pon join gak karaoke..sedap suara pengarah AAN neh..bdk2 pon sumer happening! last night beb kat Akademi,sumer exam dah lepas,beban pon rasa ringan jer..alhamduillah,sumer dah selesai..bsok? BALIK!

25 March, 2009

belajar meditasi


hari nie en yazid kongsi ilmu pasal eft,kira cam belajar pasal motivasi ar jgk..ramai kawan2 yang join sekali..sume dah stok presure ngan exam bsok..yang penting skrg kami nak sucikan hati n tenangkan fikiran..

penerangan en yazid aku dgr ngan khusyuk..byk yang aku x tau pasal eft nie..tiap part di tubuh kita memainkan peranan..kita just tapping point tertentu n relakan hati dgn seikhlasnya pada Allah s.w.t untuk mengadu masalah kita..

pas dgr sume penerangan,en yazid pon wat demo,abe ngoh penghulu kursus nie jadi model..abe kelate kita nie mmg muka byk masalah..tiap hari kat kelas dok menghitung hari biler nak balik..windu sgt dah dia kat wife dia..cian abe ngoh..tgh wat demo nie,abe ngoh tetiba menangis.. mgkn berkesan cara nie pada dia..nampak bersungguh dia dgn seikhlasnya..aku? x rasa pape pon..nak cakap takut..hahaha..

abe ngoh as penghulu bersama penghuluwatinya..(cam muka aku jer)
hahahahaha...

pas sesi eft tadi,kami pon smbg ar study..apiz mmg dah kiok nak study,smp terlelap kat sofa empuk library..penat sgt kot dia..cian apiz..tido ar apiz..mlm nie,kami sume tido,ko plak yang berjaga..


ptg td ada taklimat pasal etiqa..cite insuran ar nie..aku x bg fokus sgt cz aku mmg dah ada insuran ngan mni assurance..so,taklimat tadi,kitorg layan jer ar..


21 March, 2009

happy moment


kat cni time riadah ar paling best,sume satu kepala..tapi ada ar gak yang lebih suka lepak kat bilik jer..sesungguhnya mereka tergolong dalam golongan org yang rugi..hahaha

kat cni mcm aktiviti bleh wat..aktiviti yang mendapat undian majoriti adalah BOLA TAMPAR! best siot..terbahak2 gelak tgk kwn-kwn main..nie aku selitkan video group aku kalah lawan balo tampar neh..kalu kalah kena denda,menari 'chicken dance'..layan.......


video

emm aku akan miz sume 'kenangan' kat cnie..

19 March, 2009

kak sue yg baik


walau br kenal 3 wik,x cukup utk kita mengenali hati budi seseorang..tapi kat cnie lain,kami sumer rapat..dr subuh sampai ke malam kami sumer lakukan aktiviti bersama..bagi aku 3 wik dah cukup utk kita rapat ngan seseorg..

aku ada kawan baik kat cnie..namanye SUZANA..aku pggl kak sue..org kedah,keje kat JAN Negeri Kedah..aku suka if kak sue bercakap..suker sgt! loghat utara yg pekat,tapi aku masih paham..x tau ar nape aku suka sgt ngan kedah..myb tmpt dia cantek kot..sawah padi terbentang luas,damai jer jiwa aku..emm nak jadik menantu org kedah bleh x? hahaha..

kak sue nie baik,penyayang n kuat semangat..dia kwn yg baik,jaga kebajikan aku..dia yg byk tlg aku selama kat cnie..carikan aku nota kuliah,mkn kt dewan sesama,tlg amikkan minum pagi n ptg kat bilik kuliah,jd asst aku tuk sampaikan pesanan dr urusetia,pendengar yg setia n byk lagi ar..kak sue ar jgk temankan aku kalu aku nak pie mana2..kitorg rapat sgt! hope jalinan ukhwah antara kami tambah utuh..

kak sue nie exUUM, minat sgt nak jadik cikgu,bleh spent masa lebih ngan anak..aku doakn cita2 kak sue tercapai satu arie nnt..oh,kak sue dh ada anak sorg,br 6 bulan..comel sgt! anak kak sue skrg demam,mgkn rindu kat mamanye kot..cian baby 2..kak sue pon tabah,dia ckp nie sume ujian tuhan tuk dia..mak kak sue plak excident,dia masih lagi kuat tuk teruskan kursus..aku kagum ngan dia..nasib ar sebln jer kursus,baby smp sakit rindukan kak sue..kalu 3 bulan? emm mau ngan papa baby pon sakit windu jgk..hahaha..

nie sumer adalah pengorbanan..bagi yg dah kawen,saat cam nie ar dorg kalu bleh nak elak..x mau pisah lama sgt ngan famili..bagi yg bujang cam aku,ms nie ar kitorg spent time 2gether with pren baru..seronak dapt kenal kwn baru,byk rasa yg hendak dikongsikan..pelbagai cite n cara bleh diperlihatkan..rasa cam nak duk terus kat cnie pon ada..
bkn x windu kat famili,cuma x cukup touching ar cam org yg dah kawen..x de perasaan? weh aku pon windu famili n en tam gak! windu tau......
en tam! miz u so much!!!!



18 March, 2009

demam..


2 hari balik dr kedah,aku dah mula rasa nak demam..penat sgt kot..bgn subuh tadi,aku rasa cam nak pitam dah..nasib aku x jatoh kat bilik air ms nak amik air semayang..aku x solat berjemaah n pg senaman pagi arie nie..rasa cam serba salah pon ada..tapi serius aku x larat!

kat kelas aku dah mula batuk2..kak su pon dah agak cuak..suh aku pg klinik..klinik? x mau! aku x suka mkn ubat..ramai yg tanyekan keadaan aku..baik anak2 buah aku nie..prihatin sumenye..
aku masih larat lagik nie..takat demam biasa aku bleh layan lagik ar..kejap jer neh..



ptg tue aku tgk jer ar bdk2 nie main bola tampar..nak join sekali aku x larat dah..aku kena jgk turun,nanti pe plak dorg cakap kan..x tunjuk contoh yang baik pada sumer..pas tunjuk muka kat dorg sumer..lepak jap kat situ,join gelak2 sumer,aku pon pelan2 jalan menuju ke tangga n terus larik ke bilik..TIDO!

17 March, 2009

aku suka duk cni..

dah 17 hari aku dok bertapa kat akademi neh..skrg sume org dok kira hari nak balik..aku? kalu bleh aku nak lepak kat cni lama lagi..bkn x mau balik tapi aku suka suasana kat cni..


view damai dr bilik aku..

damai je jiwa aku..teringat zaman b'jar dl,x yah banyak pikir..yang penting study,wat assg n full prepare 4 final exam..bilik pon best,ada org kemaskan n byk facilite kat cni..

tmpt nie aku plg suker..hahahaha

aku pon x payah nak pikir pasal jem,tekanan kerja,moody bos n pikir pasal duit! sume dok mengalir atas jalan je..penat badan siot..otak lagi ar penat!


amik pic nie ms maghrib..

dalam dok cni pon,aku t'igt jgk pasal study..pas kursus neh,aku ada dalam 2 wik je nak prepare for final exam! mmg x smpt,tapi aku x mau pikir dl wat masa nie..jadual kat cni mmg padat..biar aku settle prob one by one..pikir sume,wat naik darah aku jer..


view sudut kanan bilik aku..

emm assg aku x siap lagi..nnt aku smbg lagi k..

chow...

16 March, 2009

penat!


cantek kan..x yah g jepun,kat kedah pon ada..

perjalanan balik dari kedah,mmg memenatkan..nyesal aku x take flight..bleh jimat masa,x penat badan..aku nie kalu lasak ckit mulalah bdn rasa nak demam..dr kedah,aku smp sg buloh kul 1.00 pg..dr umah mak,aku trus drive balik akademi..pg nie dah start kelas,aku dah skip 2 hari aktiviti, x syok ar aku skip kelas pagi nie..


seluas mata memandang..tenang jer..

dr kedah aku drive smp ar ke tapah! dr tapah br abah bwk..hujan bleh lebat ar plak ms tue..so,abah bwk slow jer ar..aku nak lena pon x bleh..penat siot! kalu badan dh penat sgt,aku mmg x bleh nak tido..aku sbnrnye pon x paham nape ar parents aku suka sgt duk kat kedah lelama..dkt kul 4 baru nak grk dari umah pak long..t/hari b4 dik joe n yani dtg,smpt lagik gie parents aku gie umah member lama dorg..mak mmg lama duk alor star,nak dkt 10 taun..abah plak dulu keje kat TUDM Kepala Batas,mkn 4 taun jgk ar kot duk sana..




dlm perjalanan ke akademi,aku mmg dah ngantuk tahap dewa,nak berenti rehat aku takut,mane ada hentian kat area KLIA neh..aku kuatkan semangat bwk kete..bwk pelan2 jer..banyak kete,so aku x ar khayal..dalam kul 3pg baru aku smp..suasana akedemi sunyi jer..lagik 3 jam nak kena bgn dah tuk solat subuh..wah..penat!

14 March, 2009

akak doakan ko bahagia

aku gembira dapat cuti dr puan sazlina..tq puan! saya sangat hargai..

dr ptg tue aku dah siap2 pack barang2,x sabar aku nak balik malam tue..dapat tiket 12.30 t/malam arie jumaat..en tam bermurah hati nak anta aku ke stesen bas jalan duta..baik tunang aku tue..dia nak ikat tapi kena stand by cz kak anor dah sarat sgt kat umah..aku x kisah,janji dia anta aku..aku x jadi take flight,naik bas,Rm40.00 jer..lebih murah..dah jadi family JAN nie kena sentiasa amalkan 3E..hahaha..
dalam seronok tue,aku cam serba salah gak tinggalkan AJK lain handle sukan bowling & sukaneka kat PD pd esok n lusa..cam pentingkan diri sendiri pon ada..member lain bagi support,suh aku blk gak..dia bkn kawen tiap taun kan..big bos induksi pon bg green light kat aku..aku pon on jer ar..aku mmg teringin nak tgk adik aku sanding..sedih hati aku x dapat tgk dia nikah..kami rapat,3 beradik jer pon kami..sorg dah kawen,mmg terasa sgt ar lainnye..last wik balik,aku spent time siapkan hantaran dia..sambil wat,menitis airmata aku neh..masa tue aku x tau lagi bleh dapat cuti ker x?

saat adik aku dinikahkan..

geng dr pilah yg datang..
zulhilman mokhtar with mariyani marodzakhi..

nie gubahan mak aku tau..

abah jmp besannya,pak atan..pas nie en pauzi plak ek..

pergh hensem adik aku sanding...


our famili..sila abaikan muka aku..comot giler cz berpeluh..aku pon x kenal sapa minah nie..

aku smp alor setar subuh sabtu..bang BJ cousin aku dah terpacak tggu kat stesen bas..takut adik sepupu dia kena culik kot..perjalanan dr kl ke alor setar aku rasa lama sgt..sakit jgk ar pinggang aku neh..dah tua kot..hahaha..
majlis berjalan lancar..panas terik t/hari tu..aku x byk amik gambar sgt..majlis kelam kabut..ramai sgt yg datang smp mak bapak pengantin x tau mana tetamu jemputan n rombongan dr pihak lelaki..apapon,sumenye dah selamat..adik aku bercinta lama,since dr dorg zaman UTM jalan semarak lagi..mau makan 6 taun gak tue..
en tam! dorg dah lepas..kita bile lagik? hahahaha..
chow..