rakan2 saya

30 November, 2009

harap masih belum terlewat..


harap amsih belum terlambat!
kak ina nak ucapkan..
selamat pengantin baru!
for both of u!
maaf sgt2 cz x dapat dtg kndr korg..
korg pon kawen cam terkejut2 gak kan..
x smpt nak apply cuti segala..
lgpon kak lina kena pg course..
sori sesgt k..
dorg selamat disatukan pada 22 nov lps..
pengantin pompuan itu adalah cousin aku..
nurul fathihah namanya..
beza 2 tahun jer dr aku..
jodoh dia smp dl..
alhamduillah..
as kakak yg dengki adik laku dl..
ha3..
aku doakan dia bahagia..
moga2 suaminya dpt bimbing dia..
beri sepenuh kasih syg padanya..
moga mereka juga berbahagia..
buat selama-lamanya..

26 November, 2009

katil aku katil kayu..bukan pokok kayu..


blk keje penat2..
ingat nak rileks2 atas katil sndr..

sekali ada plak himpunan rumput2 kotor nie..
mana plak dtgnye?
elok plak tue terletak di situ..

panas plak hati aku..
satu keje plak aku nak bersihkan katil nie..
nak anta dobi plak sarung katil nie..
sbb dah kotor ngan rumput2 basah nie..

kat tgkp pon ada gak..
aku rasa burung nak wat sarang burung nie.

sah! dia amik port kat tgkp umah aku..
since aku mmg bukak tgkp nie slalu..
baru udara masuk..

x sangka plak dia nak wat sarang kat sini..
bergelap ar blk aku pas nie..
tgkp nie x bukak dah..
kena sentiasa tutup nie..

hepi belated besday bos..



besday bos aku dah lepas..
since dah berkumpul sumer..
baru kami dah sambut sesama..
kebetulan kak ros pon baru celebrate besday dia..
kira tapau tuk 2 besday ar nie..
hepi belated besday 2 u kak ros!

acara makan2 telah dimulakan sejak b/fast lagi..
ada roti+sambal sardin,pulut+rendang daging,speegeti..
dan juga ubi kayu rebus+sambal bilis!
sggh sedap!
nyum2..

25 November, 2009

nak yg baru..


korg bleh nampak x apa yg terjadi pada skrin tepon aku?
bagus..
skrin tepon aku dah bleh jadi cermin muka..
knape?
sbb skrin tue dah pecah!
hu3..
bila skrin tue pecah..
touch skrin dah x bleh guna dah..
kamera pon out..
rakam video pon x bleh..
hu3..sgt sedey..
en tam!
nak yang baru..
hu3..boleh ek?
hi3...

23 November, 2009

berinduksi di Jeram


aku kena hadiri kursus induksi miti di jeram..
4 hari 3 malam bermula khamis..
tapi aku dtg jumaat cz ada hal kat opiz..
smp pagi jumaat tue,aku msk group matahari..
blur jap..tapi layankan ajer..

ms berkursus nie..
aku jmp balik ngan fauziah..
kwn sekursus aku dl..
best lepak ngan minah nie..

aku smp2 jer arie jumaat,
kami dah kena wat xtvt berkump mlm tue..
biasa ar..
wat steksa ngan nyanyi2 skit..

group aku mmg sempoi..
idea mmg mencurah2..
aku nie duk terkedu jer..
follow jer arahan dorg..

hari terakhir mmg best..
kami ada team building..
ada 8 halangan yg kami kena tempuh..
sumer xtvt nie perlu kretiviti minda..
semangat berkumpulan..
bukan xtvt lasak semata2..
tuk kursus kali nie..
group matahari..hot..hot..panassssssss..
dpat tmpt ke 2!
bagus ar tue kan..
enjoy gak apa..



b4 balik..
aku singgah dl kat pantai remis nie..
dpn training centre nie jer..
cantik pantai kat cnie..
berlumpur2! air surut kot..
aku tgk ramai org dok berpicnic kat cnie..
itu jer cite yg x seberapa..
aku x de idea..
malas nk taip/cite byk2..

22 November, 2009

tahniah my darl..


kwn baik aku ms dr sek rendah lagi..
mariati mohd ali..
nak kawen dah..hu3..
iallah..pagi nie..
atie akan jadi isteri polis!
aku doakan atie bahagia bersama suaminya..
aku berharap..
hubby atie akan jaga atie sebaiknya..
akan mencintai atie sepenuh hatinya..
sebagaimana aku sygkan atie..
luv u much darl!

19 November, 2009

silent is better..

hati aku tgh sakit..
sakit yg sukar tuk digambarkan..
kalu aku punya kuasa..
mau sajer aku hapuskan dia!
oleh itu..
aku biar saja sakit ini..
biar sakit ini bernanah di hati..
jgn smp org tau akan kehadirannya..
jgn smp org bau akan busuknya..
kerana..
silent is better now!

18 November, 2009

gud luck syg!


gud luck along!
kak yana doakn along bleh jawab SPM ngan baik..

sbg along..
tunjukan cth yg terbaik tuk adik2..
jgn takut..
buktikan kebolehan along pd kwn2..
ingat..
hargai penat lelah cikgu yg x jemu2 mendidik..
kenang..
pahit jerih abah dan ummi besarkan along..
doa kami x putus2 buat along..

gud luck syg..
kak yana menanti along di ambang kejayaan..

15 November, 2009

last day exam!


arie nie last day exam uitm..
aku amik paper audit..
agak susah..agak rumit..
tp masih bleh jwb..
masih bleh tersenyum..
sbb dok pikir,apa yg aku nak jwb nie!

kitorg exam ptg..
ngan mata yg ngantuk x cukop tido..
tmbh plak hujan kat luar..
mata aku mmg betul2 kuyu..
otak aku dah letih sbnarnye..
b4 nak pg exam td..
aku masih smpt buat last note!

30 min pertama..
aku dok renung jer paper tue..
x tau nak jwb apa ok..
mmg totally blank!
alih2 aku kuar..
beli air mineral + milo kotak..
pas minum n tenangkan pikiran..
aku smbg jwb paper exam balik..

syukur pada allah swt..
aku bleh jwb gak paper tue..
pas kuar tadi..
berderu2 idea aku nak tulis..
mgkn aku terlalu paksa diri kot..
aku janji!
lain kali x mau wat perangai gnie dah..
study last minit + sggp x tido!

bg kwn2 aku yg lain..
nie adalah sem akhir dorg..
paper nie plak last paper dorg..
pas exam tadi..
sumer bersalam2 n bermaafan..
sem dpn x jmp dah..
jmp masa konvo nnt ar kot..

aku?
masih jauh lagi perjalanan..
balik exam tue..
aku jalan kaki blk ke umah..
berjalan dlm hujan..
sama hujannya dlm hati aku..
sedih tgk kwn2 aku grade dl..

13 November, 2009

jumpa lagi..


aksi nie adalah aksi kami tgh lapar..
kitorg tggu makanan yg x smp2 lagi..
ms nie kami di klia..
motif?
sajer jalan2 tgk airport nie..
nak fly,fulus x de..
hu3..

kami anta abg ngah balik..
sbb dorg ramai + x muat kete..
kami amik abg ngah sorg jer..
smp kat klia..br jmp yg lain2..

tanda terima kasih + mintak maaf..
abg ngah belanja kami makan..
plus bagi gift perfume!
botolnye sgt cute n baunye pon wangi..
teme kasih byk2 ek..

lain kali kita jmp lagi..
sori x bwk jalan2..
main bowling sesama pon x smpt..

minggu nie adalah minggu busy..
en tam busy keje..
yana plak busy exam..
lgpon..
mmg abg ngah x nak jalan pon kan..
btul x? ha3...

12 November, 2009

tbg haji


aku ke tabung haji..
nak update buku..
kalu ada duit lebih..nak kuarkan ckit..
ha3..beria potong gaji bulan2..
pas tue korek balik..lalala..

nie kes antara kes smlm ar..
aku bwk kak sue,najwa + kak ros ke nilai 3..
dah janji ngan diri sndr x mau kuar duit..
sekali.........
x bleh ar..
aku sgt2 berkenan ngan sepsg kain tue..
erm mesti cantik bila digayakan nnt..

oleh itu..
aku perlu juga ke tbg haji..
smp2 jer aku tgk org padat!
amik no..lagi aku terkejut..
lagi 41 num b4 aku!
kul bape nak balik opiz nie..

x bleh jadi gnie..
aku trus ke medan mara..
kat cnie ada bank islam..
skrg urusan di tbg haji..
bleh wat kat bank islam..
lebih mudah n x ramai org!

akhirnye..
misi korek tabung juga selesai..
skrg dah 12hb tapi claim aku still x dapat lagi..
hati sudah panas seh..
lambatnye claim nak masuk...........



08 November, 2009

bila bersua kembali..


aku dah lambat!
mmg dah lambat sgt2!
janji ngan abg ngah nak pick up dia kul 12.30 t/hari..
tp skrg dah kul 1.23 ptg!
abg ngah dah tggu aku sejam!
kena larik laju2 nie...

abg ngah + 3 ja yg lain dtg aan tuk kursus..
aku pon offer ar nak amik since dah lama kami x jmp..
ms pick up kat klia tue..
kwn2 dia cam pelik jgk..
tapi pas borak2 + lepak makan..
baru ar kitaorg serasi berbual..

aku x bwk en tam ms pick up abg ngah kat klia..
dia ada event kat sunway..
pas abg ngah check in..
kami trus grk ke sana!
malangnya..
perjalanan terpaksa di hentikan..
nape? tanya ar abg ngah!

sudahnye..
aku ke sunway tanpa abg ngah..
amik en tam then patah balik ke aan..
pick abg ngah bwk gie makan!
adil x tuk aku?
geramnyeeeeeeeee...

tapi kejap jer..
aku patah balik pon sbb nak jmp kak sue + sis najwa!
giler rindu weh ngan dorg..
dorg smp lewat..
nak dkt kul 11.30 gtue..

bila dah smp..
kami bantai borak..
cam x ingat nak balik dah..
ha3..
kak sue + najwa pon x smpt nak check in..
duk layan borak2..

abg ngah?
x larat nak layan kami..
dia pon naik tido trus..
nak kena prepare tuk kelas bsok katanya..
en tam?
cian kat tunang aku nie..
smp tertido kat sofa lobi!

07 November, 2009

bwk adik berjalan2..


balik dr kndr meeza..
aku bwk alia n darwish jalan2..
dah lama x bwk dorg kuar..
hepi sgt tgk alia main permainan nie sumer..

mamat darwish nie mmg penakut..
tapi cbuk nak cuba mcm2..
tgk jer ar muka dia..
berlagak hepi..
tapi sebenarnye dia meraung takut!

si comel alia nie best..
x takut pape..
sejak dapat kaki nie..
sumer tempat dia nak redah..
dia nak lari..
en tam perhatikan jer dr jauh..
org baru nak blajar..
jatuh2 ckit biasa ar tue..

hari nie..
mmg hari yg penat..
letih weh berkejar2..
tapi..
aku sgt hepi!
all da day with en tam..
jmp kwn induksi..
kwn sek yg specialnye..
da most sweet,bwk adik2 berjalan..

kndr kawen meeza


dr tanjung karang..
kami teruskan misi ke 2..
balik sg buloh,pick up abah n mama..
then trus ke kndr kawen meeza + ejal!
mujur majlis masih meriah giler2..
walau dah cecah kul 3ptg!

seperti biasa..
kalu gie kndr kawen..
aku mmg jadi mangsa temankan parents aku..
kali ini..
tunang aku plak aku heret sekali..
ha3..

see da pelamin..
sggh cantik bukan..
aku sggh suka ngan selera pengantin!
berani bermain ngan warna terang gnie..
apapon..
dorg nie mmg sama cantik,sama pada..


acara kemudiannya adalah sesi bertemu rakan..
best weh dpt jmp blk kwn2 lama..
byk cite yg kuar..
teringat zaman sek dl..
terlalu manis nak di kenangkan..
meeza + ejal nie pon kenal ms sek gak..
aku mmg hepi sgt2 2day!

majlis sis wani

07/11/2009@ tanjung karang

kami ada 2 majlis tuk arie nie..
satu di tanjung karang n satu lagi di sg buloh..
pas pikir punye pikir,
kami pon ke tanjung karang dl..

majlis yg aku hadiri nie..
majlis kawen sis wani..
rakan induksi aku+kwn sekumpulan..
mmg aku rapat ngan wani..
x smp hati plak x attent majlis dia..

aku suka budaya kndr org tanjung karang nie..
ada kumpulan kompang + acara baling gula2..
seronok sgt! sungguh meriah weh..
budaya berkampung,gotong royong n acara cabutan bertuah..
tema majlis wane merah..
aku pon kebetulan pakai baju merah gak..
yg bestnye..
org ingat aku pon sebahagian keluarga pengantin..
beria2 salam ngan aku n mtk gift door..
hi3..

makanan pon sedap..
lauk ayam masak merah!
aku suka2!
rasa cam nak bertambah ok..
pikirkan pewut aku nie alah lauk kndr..
mkn ckit jer sudah..
amik hati tuan umah..