rakan2 saya

30 June, 2011

terkini !

saya tgh outstation skrg..
biler kuar mengodit neh..
segala aktiviti tenet sumer mmg terbantut..
harapan saya..
- biler ar bleh dpt lappy baru..hu3  ;(

biler saya msk opiz next wik..
saya cite pjg2 ek apa yg jd 2 wik neh.. ;)
sekian..

15 June, 2011

bila cuti sek (part 3)


penutup cuti sek nie..
abg sepupu saya nikahkan putri dia..
anak buah saya nie masih belaja lg kat uum..
dh jodoh dia smp dl..
maka kawen student ar dia..

kami br berkumpul minggu lps di pertang..
tmbh plak mriah lagik di subang bestari..
cerita yg diborakkan..
sure ar post mortem kendr lepas kan..
adik sepupu n hubby dia jd bahan kaw2 punye..
saya rileks sajok sbb dh kena sblm ni kan..hi3..

14 June, 2011

bila cuti sek (part 2)


bile cuti sek nie..saya ajak mak n abah ddk kat umah saya..malam rabu tue..adik saya call dr kedah..
katanya anak dia yg baru lahir..faris..masuk hospital sbb tersedak susu..ms tgh bf,faris terbatuk2..pas puas dorg tepuk2 blakang faris..masih x ada respon yg baik..sbb tue dorg bergegas bwk faris gie
hospital..

13 June, 2011

bila cuti sek (part 1)


termenung kejap saya tgk aksi berani neh..
aduhai..giler tinggi tue beb..
x gayat ker?

pd awal cuti sek yg lalu..
adik sepupu saya kawen kat pertang, N9..
saya ada cite kisah tunang dia dl pd jan lps..
saya blk awal jgk ar..
ptg dia nikah, 3hb jun lps..
khabatnye nak nikah pas maghrib,sekali x jadi!
nikah pas asar plak..
masa tue saya tgh kelam kabut uruskan mertua..
maka, terlepaslah moment indah itu.. ;(

07 June, 2011

tepuk kalu x bunyi?

Saya tertarik ngan topik segmen hot chat di hotFM pagi nie.. berbicara tentang tepuk sebelah tangan..
sealan paul pon ada share cite..
bertepuk sebelah tgn ms dia kat U dl..
mmg sedih kan..
biler org yg kita suka..
x balas plak suka nya pada kita..

saya jgk teringin nak share cite..
bertepuk sebelah tgn neh..
ms saya sek dl..
citenye bermula ms saya darjah 4..
saya mmg minat giler ngan sorg mamat nie..
ms tue dia darjah 5..kelas dia sebelah ngan kelas saya..
org dia biasa2 jer..tapi dia mmg pandai..
slalu jgk ar saya curik2 tgk dia..
kat tepi kelas..ms rehat n dlm bas nk gie sek..

nak sedapkan cite..
satu hari..
kami n beberapa kwn lain tertinggal bas..
menapaklah kami blk umah reramai..
dr sg plong ke bndr br sg buloh!
giler jauh saya rasa..
tgh2 jalan tue..dia offer nk bwkkn beg saya..
bermula hari itulah..
saya mula suka secara serius ngan dia..

03 June, 2011

bila saya menghilang..


















bila saya menghilang..
maknanya saya tgh outstation..
org keje odit neh..
kalu x out station,x de keje ar gamaknya kan..hua3..
keje luar kali nie mmg bosan giler!
lappy saya rosak..
bwk PI merata pon x guna gak kan..
oleh itu terbantutlah segala aktiviti tenet saya..

02 June, 2011

terima kasih sahabat


biler pewut kenyang bernada riang..
begitulah syukurnya along dikurniakan rakan cam kowg..

segebu bear putih yang tomey..
begitulah megahnya along bersama..
susah senang ngan kowg..

01 June, 2011

19 Mei - tarikh keramat!


19 mei yang dah lama berlalu..
tapi tarikh itu..
adalah tarikh keramat buat saya..
setelah bertahun2..
saya berkejar2 pegi kelas pas abis keje..
korban waktu tido yg best pagi ahad gie kelas..
skip dinner opiz selama bertahun2..
drive blk kg pas abis kelas..
x tgk tv waktu perdana..
mcm2 lagi ar kalu nak dikalkulatorkan..
akhirnya..saya grade jgk..
alhamduillah..syukur pada Allah swt

sudah tentunya..
kejayaan ini saya hadiahkan buat abah dan mak..
mereka penyokong kuat saya..
ramai yg perlecehkan usaha saya dl..
sambung blaja sambil keje..
sggp kawen lmbt sbb nk abis blajo..
ada yg keji saya pentingkan duit dr blajo..
sggp keje kerani gomen sajok..
dr ikot kwn2 smbg degree full time..
mak slalu zikir kt telinga saya..
pedulikan kata2 itu kak
abah slalu urut lembut bahu saya..
mereka x tau susah kita kak
abah dan mak sentiasa bersama2 ngan akak