rakan2 saya

08 November, 2013

Keje Luar - gigih nk tgk tv

Tv kt tmpt saya menginap rosak..tp saya x kisah sgt pon..selama nie saya bukak tv tuk suasana bising temankan saya yg slalu ddk kt umah sensowg tue..tp penangan drama encik sombong tue buat saya tetiba rasa cm nak beli tv! Wah! Bajet cm kaya beria..hik3

Saya pon beria ar download app M'sia TV Live Free..nak tgk tv3 punye pasal kan..punye ar lama loading sekali kuar petak kt tgh2 tv tue..dah ar space nengok dia kecik sbb dh terhalang ngan iklan..bleh plak dia muncul kt tgh2 gtue..camner nak tgk zara nie karang kan..

Masa berlalu gtue jer..dan saya pon redha jer ar..malas nak pikir so saya decide tgk kt tonton sudah nnt..pas solat..saya belek2 lappy..on wifi portable hotspot kt hp saya then trus connect kt lapoy...saya nk tgk tonton..layan episod yg sblm2 nie saya terlepas nengok.. sekali ada tv3 streaming lerrr..adoi!! Cmner bleh x pasan neh? Ha3.. Terus smbg nengok drama nie smp abis..

Dan saya suka ending cite nie..bg saya ending dlm drama lebih menyengat dr novel..pembalasan tuk sherry tue lebih berbisa gtue..penangan aura white..putih sesgt saya tgk hanez suraya tue ek..tetiba rasa diri cam dayang senandung plak..hik3..sekian..

07 November, 2013

Keje Luar - Minggu Akhir

Ini minggu akhir saya di Melaka..seronok di hati nie tuhan jer tau..berderat hampir sebulan wat keje luar menguji kecekalan saya yg x seberapa nie..

Teme kasih bos bagi saya peluang nie..saya mmg teringin nak merasa tinggal dan keje kt tmpt lain selain kl n selangor..alhamduillah..murah rezeki saya tuk rasa pengalaman nie..

05 November, 2013

Keje Luar - Body Guard

Smlm gie keje saya ditemani ngan body guard..maklumlah..saya berulang dr port klang ke jasin melaka arie nie..mkn perjalanan 400km pegi balik..gie keje pepagi..kerah otak..then balik ke umah balik..meletihkan bagi saya..tp biler ada peneman nie..terhibur jgk hati saya..

Awish nie mmg jd peberet saya tuk tmnkn saya sbb dia x byk bunyik..senang nak dijaga dan dgr cakap ar org kata..dlm kete..bg dia tablet..leka ar dia main game..kt tmpt keje..hulur kt dia laptop..main game aje ar smp ke sudah..tapiii..biler dia jmp yg paberet dia..abis ar saya kena pau..ha3

Utk gembirakan awish yg kelesuan temankan saya kt tmpt keje..saya bwk ar awish jalan2 kt banda hilir..trafik padat dan org ramai..mgkn jgk cuti umum maal hijrah..kami luangkan masa sekitar sejam kt area ctue dan beransur pulang ke port klang..cian plak en somi tggu nak ajak makan bege bakar kan..

Alih2 bege bakar dah tutup awal..stok abis..rasa nk bakar jer kedai dorg..ha3..sekian

Salam Maal Hijrah dr kami sekeluarga..

03 November, 2013

Keje luar - Jasin

 
Setelah selesai kerja di bandar Melaka..saya ke Jasin plak..daerah yg terkenal ngan MRSM Jasin..bandar dia kecik jer tp lengkap ngan kemudahan asas..sumer dekat2..senang! 
Saya menginap di Hotel Sri Impian..hotel bajet yang saya kira selesa tuk saya.. 
 
 
Kat hotel nie ada disediakan breakfast jgk..menu sama sepanjang 5 hari saya ddk cnie..
kira ok lah kan makan free..hik3..staff dia ramah dan membantu..nak makan pon x susah..byk kedai disekitar hotel..ada kfc lagik.. 
 
5 hari pertama rutin saya sama jer..pagi gie keje..ptg jalan2 sekitar pekan..
beli makan malam..
makan kt bilik then tido..
boring eh! 

31 October, 2013

Keje luar - Msk Wad

Saya dpt pengalaman baru wat audit kali nie..x penah2 saya msk wad hospital yg saya audit..keh3..kenang2 balik klako pon ada jgk rasanye..

Malam sblm hari kejadian saya demam panas..oleh itu saya x cukup tido asyik terbangun2 sbb x selesa..mgkn jgk tido kt tmpt baru kan..so menambah rencah x sihat saya tue..

Pagi kejadian saya gie keje cam biasa walau kepala nie dah start pening yg amat neh..cc kew tue tegur saya nape muka saya pucat dan batuk x benti2.. trus dorg bwk saya gie kat bhgn  kecemasan dan wat pemeriksaan..

Tekanan darah saya tinggi..saya dorg wat ecg test tuk confirmkn x effect jantung saya..dorg amik darah mau 3x kot..ms tue saya dah start berdebar sbb niat saya dtg nak amik panadol sajok then smbg keje blk..

Saya kena tahan kat wad pemerhatian.. Saya diberi ubat makan..then msk air dan ubat utk stabilkan darah..doktor sahkan darah saya ada byk kuman..oleh itu saya kena infection ditekak..bengkak sblh tekak saya nie..patot ar perit nak telan air liur sndr..last wik bengkak kt mata..ohhh dah ada tanda2 rupanye..

Teme kasih pd staff hospital jasin yg sudi amik berat psl saya walau saya tgh mengorek keje2 kowg..hik3..

29 October, 2013

Family Day - lucky draw

Nie ar hadiah lucky draw yg en somi menang..alhamduillah rezeki Allah swt nak bagi kan..saya suka2! Oven kami br jer rosak..sedeh sgt sbb saya sgt suka acara yg bako2 nie..hik3

Hepi2! Saya suka sgt dpt oven nie..x sabar saya nak bake lagsana lagik..

27 October, 2013

Family Day LPK - annual dinner

Majlis makan malam adalah antara acara yg best saya tggu..tema thn nie adalah old skoll..saya sarung jer baju yg ada..pas puas rehat2 kt bilik..saya pon x mau lepaskan peluang tuk join acara makan2 ngan famili lpk..dasar kuat lantak kan.. haruslah x bleh lepaskan peluang ini..hik3..

Saya mmg enjoy biler dpt jmp ngan seluruh famili lpk nie..hampir semua staff saya kenal..x smp 200 org staff pon n yg best dorg sgt2 sporting! Sudah diterapkan budaya dorg..1st time jmp pon dah selesa nak berbual..

Kami smp kt majlis td pon awal gak..ms tue majlis br nak mula..nak carik tmpt ddk pon x susah..sbb biler berdua nie ada jer yg offer ddk semeja..rezeki kami lepak semeja ngan ex tuan umah kami..en roslee sekeluarga..selama ddk kt umah dia,x penah pon berborak ngan wife dia kak ita..dah pindah nie..br beria dpt sembang sakan..hik3

Biler ada dinner..sure ada lucky draw kan..Rezeki kami thn nie dpt lucky draw no 34..hadiah? Pak cik menang moto! Ha3 berangan jer ar..keh3

Pas majlis kami dok layan lagik live band dr west port band..dorg mmg syok perform! Best! En somi pon sama naik dok bergoyang sakan ngan penyanyi lawa kt stage tue..kwn2 dia pon sama join..jd meriah plak stage kejap..bini kasi muka..sronok ko ek bang..kah3

Okeh..time to making baby..don't disturb..ha3

26 October, 2013

LPK Family Day - check in

Tq en somi bagi rehat2 jer arie nie..
X yah join xtvt family day opiz dia..lepak2 rehat dlm bilik jer.. ;)

25 October, 2013

Keje luar - Melaka Tengah

 
Saya kena bertugas di Melaka utk sebulan nie..saya kena jelajah dr satu daerah ke satu daerah..
mula2 kena kt Melaka Tengah then ke Jasin dan abis kat Alor Gajah..
saya suka! saya suka! sbb dpt team yg best kali nie..rojak2 dr Selangor..N9 dan Melaka 
 
Seminggu di Melaka Tengah nie saya menginap di Dream Hotel Melaka
 
 
Sesungguhnye agak serabut mengodit kali nie sebab saya sakit mata! adoii payah nak jmp org dan buat keje..saya gagahkan jgk sbb masa sgt suntuk dan terkejor2 jadinye..
 
Nengok ler atas meja neh..bersepah2 ngan dokumen dan sumer perlu settle dlm seminggu..
sambil tue kami kena bg taklimat dan penerangan pada auditi..gigih jgk ler nak berperang kan kalu msg2 ada pendapat sndr.. ;)
 
 
Seronok tgk gelagat dorg..ngam jam 5 ptg..
Dah panjang beratur nak punch out..
Pegi keje x jem..makan murah..
Balik keje pon rileks jer..byk masa ngan family..
 
 
 
Malam akhir di Melaka baru saya kuar jenjalan kt bandar melaka nie..
itu pon saya bwk kwn saya si siti..kalu x,abis keje..melangok jer dlm bilik..hik3
 

24 October, 2013

Sakit Mata

Saya skrg kt Melaka..wat odit ler kan..itu jer keje yg saya reti buat..keh3

Odit kali nie agak serabut ckit sbb saya sakit mata! Peritnye bengkak mata tue tuhan jer yg tau..hu3

Hari ke 2 pengauditan dh kurang ckit..nak gie klinik dok ralit siapkan keje..alih2 terlupa..smp ar ke sudah..

X pe ar..dugaan kan biler berjauhan ngan en somi..mlm2 tue ngengada ar ngadu kata mata sakit..ms nie jer ar pon nak layan..kalu kat umahhhh..Tiup2 mata kita then kata "ok..baik dah..abg dah tiup" helooo..igt mata nie msk habuk ker? Adeh!!