rakan2 saya

24 December, 2011

kenangan musim buah











layan gambo dulu ek..nanti2 saya cite..x de mood skrg..hua3..

23 December, 2011

aiman & aina - 1 mth (Port Dickson)

Arie tue kami stay 3H2M di Marina PD World Resort..dgr tmpt cam gempak..biler smp..adoiii..x best ok! private apartment dia ok..cuma facilite dia sgt out..seram plak kalu tgk keliling..en somi penah dtg cnie ngan famili dia..dia pon suprise tgk tmpt nie..kami redha jer ar sbb dh bayo deposit pon..
Disebabkan kami ramai..10 org sumernye..kami x ar takut sangat..biler turun mandi kt pool, suasana mmg meriah giler ar sbb kami2 jer yg control pool yg besar tue..adik2 pon x ar takut sgt..dorg nie kan perangai pelik ckit sbb x pandai bergaul ngan org luar..
kami mmg baru sgt2 pindah sblm dtg PD nie..jadinye, adik saya ambil peluang tuk rehat sepenuhnye..en somi plak bleh bantai tido..mgkn dorg penat..tp cian kt adik2 ar..dorg nak dtg bercuti,nak berjalan2..tetiba terperap dlm umah tgk astro..kt umah sndr pon ada!
kt cnie ada disediakan dapur..kami masak sndr..jimat! hi3..kami bwk bekalan makanan basah dr umah..kami pon bwk dapur letrik..jadi mudah ar nak masak sndr..pagi kak siah masak nasi goreng..t/hari plak kak siah masak tom yam..nyum2! mmg keje kami makan sajok ar spjg stay kt PD..pas makan,turun gie mandi kolam..pas tue naik makan plak..pas tue smbg mandi lagi..hi3..
tetiba ms tgh syok2 kami bercuti..bleh plak ada cite yg x best..awish n aiman demam mlm ke 2 kt sana..seronok sgt kot main air..kebetulan malam tue plak,zaim ngadu sakit ulu hati..bergegas kami pegi hospital PD..doc dignose ada gastrik..si zaim nie,biler x chat..mmg dok merungut jer ar keje nye..tambah wat saya sakit hati biler bateri kete saya bleh plak kong 2nd day kitorg kt sana..adoi! mmg x berjalan2 ar kami ms tue..sgt x best okeh!
aiman ngan perangai dia yg x berkesudahan..letih aku..
mujur hari terakhir di PD best ckit..kami sempat jgk ke Pantai Teluk Kemang..pas check out,kami trus ke sana..tujuan utama nak makan2 sblm balik ke Klang..sambil2 tue bleh ar tgk pantai dan beli cenderahati ckit kat sana..

pas makan, kami amik kesempatan ke pantai..mmg ramai giler org berkelah kt sana arie tue..musim cuti sek nie,mmg ramai yg amik kesempatan tuk luangkan masa ngan famili..
kami x plan pon nak mandi..biler adik2 dok asyik sgt main2 ngan air laut tue..cpt2 saya suh dorg tukar baju blk..biar ar dorg mandi laut plak..kasi dorg hepi ckit bercuti kali nie..
sempat ar kami cuba banana boat..erm..syok wooo..
pas tue main tanam badan awish ngan pasir..okeh! dah penat nak abiskan cite nie..sbb x syok sgt kan..hua3..

22 December, 2011

kePAHITan itu saya telan..

ya..pahit itu mmg payah nak telan..
kepahitan itu buat mood saya larik ckit..
saya bleh terima telan ubat yg pahit..
telan kata2 yg pahit dr bos tentang kerja saya..
tapi..
biler berkaitan ngan usaha saya..
apa yg saya impikan..
apa yg saya usahakan selama ini..
tidak berjaya..
saya sukar utk menelan kepahitan itu..hu3..

dukacita dimaklumkan..anda GAGAL..

aiman & aina - 3rd wik (icity again)

adoi..lama tertunggak cite nie rupanye..hi3..meh smbg cite balik k..
pas kami blk dr sogo..bdk2 sumer excited gie mandi laju2..pas laju2 gie makan then trus tuntut janji nak ke i-city..kcian jgk kt en somi..br balik keje,dh kena kerumun ngan adik2 nak ke i-city..
akhirnye kami gerak ke i-city dlm pkul 10.00 mlm gtue..mujur abg zul pinjamkan naza ria kt kami..bleh ar sumbat sumer bdk2 dlm satu mpv.. 
bdk2 mmg cepat mesra kan? baru 2 hari bergaul,dorg dh jadi kawan baik..hepi tgk dorg teruja ke sini..
saya dan en somi jgk tmpg hepi..adik2 nie kalu nak gie ngan mak ayah dorg sndr..
mgkn susah kot..maklumlah,sumer ada tuntutan kerja msg2..
jadi kami yg x beranak lg nie,mmg suka sgt ar nak bwk anak2 org nie berjalan2..
nie kali ke 2 aiman n aina ke sini..dan utk kali ke 2 jgk..aina masih x dpt nak msk snow houz..kos weh..kos! kalu sowg dh rm20.00, cuba ar kali kan ngan 7 org bdk + 2 mak bapak..adoi..
iallah,saya akan bwk aina ke sana lg mlm nie..
utk tunaikan wish dia nak msk snow houz tue sblm saya 'pos' dia blk k'tan wikend nie.. ;)
dua beradik yg teruja naik kuda..
biler nak turun, br rasa gayat naik tmpt tinggi..
kawan baik utk 3 hari..iallah lain kali bleh jmp lg..
mereka yg hepi..
kenangan kami di icity..
dlm pkul 12 tgh mlm kami grk balik..adik saya dh lama tggu kami kt umah..
wah! rindu saya ngan faris si debeb tue..tapi! jam 1.30 pg br kami smp klang..adik saya pon dh balik..
x dpt ar nak jmp ngan dia..kami sgkt jem 1 jam dlm icity tue jer!
x paham saya ngan trafik icity nie..
dh tau ramai yg akan turun ke sini,cuba ar wat jaringan jalan kuar yg mudah..
nie x, byk giler jalan yg dia tutup..
berpusing2 kami nak kuar..
esoknye..kami ke umah ipar mc enie..kakak fazley kawen..
x jauh dr umah kami pon..
dlm hujan lebat,kami redah ke majlis kawen nie..
alhamduillah..dpt ar berkumpul beramai2..
pengantin saya x smpt jmp..
dorg dh bersiap2 nak gie photoshoot..
pas kenduri,saudara mara dr t'ganu trus berangkat balik..berpisah ar adik2 nie sumer..budak2..ms jmp hepi..masa pisah pon hepi..moga jumpa lg!

09 December, 2011

aiman & aina - 3rd wik (bukit tinggi + sogo)

okeh kita smbg cite sedara saya yg bertandang ke umah kami di klang..biler smp malam jumaat tue..sumer mmg dh keletihan..masing2 pas makan trus dibuai mimpi indah..makanya..segala aktiviti berjalan2..kami mulakan pada keesokan harinya..

Tuk xtvt sabtu tue..en somi mmg on duty..x bleh nak elak dan mengelak..saya lah jd pemandu pelancong tuk sumer..ms bekpes..pakat2 ngan pak cik muda belia saya..pas gadoh2 baling bantal sumer,kami ada 3 tempat nak buru laju2..mc nab n mc nor nak kenal:

1.JJ Bukit Tinggi (orait! sejengkal jer ngan umah)
2.GM (dpn JJ jer..x jd masalah)
3.Sogo (adoi..lawatan wajib dorg kalu touch down KL)

okeh! cabaran saya yg pertama adalah pandu MPV! saya x reti bwk kete pjg2 neh..even wira sedan en somi pon slalu langgor pagar saya kerjakan..nie kan plak nak bwk Naza Ria yg gabak besar tue..demi jimatkan kete..x mau pjg cite nak carik driver sesat barat nnt,saya redhakan ajer bwk MPV..alhamduillah bleh kawal diri dan perasaan..risau gak kan..mc nab n abg zul sefamili naik ngan saya..dorg jer dah 6 beranak..tambah saya ngan adik2 dah ber5..maka riuh rendah ar 11 suara dlm MPV tue..tetiba mula terbit niat dihati nak pakai exora..eceh!
biler dah smp JJ bukit Tinggi, Mc Nor n famili berpecah dr kami..Mc nab dh rambang mata tgk JJ tgh giler2 sales skrg..abg zul plak nak kena jaga anak bongsu dorg si hanna yg teruja bear besar2..adik2 yg lain dh start boring..dr trus aiman wat perangai lasak dia..laju2 saya bwk dorg ke 2nd floor..tmn tema kanak2..teruja adik2 main game kt ctue..saya pon teruja sama..teruja tgk not merah dlm purse nie kuar sekeping demi sekeping..saya kira 3 not merah saya melayang kt ctue.. 
dek leka layan adik2..saya br perasan yg kami dh jd 3 group..berpecah membawa haluan msg2..saya bagaikan cikgu sek yg bwk murid gie wat lawatan sekolah..bezanya sekolah saya nie unik ckit..rombongan seramai 7 murid berbeza umur mahupon ragam dan perangai sorg2..si abg saya mtk tlg tgkkn adik2..biler teruja jmp snow ball..adik kemana..dorg pon lesap! hi3..bdk2..mmg sukar nak jangka..
adik2 saya berpeluang msk dlm big snow ball neh..ngan byrn rm10.00, dorg bleh rasai pengalaman msk dlm bola salji nie..dpt ar dorg main2 kejap kt dlm tue..pas tue dpt ar sekeping gambar buat kenang kenangan.. ;)
tiga beradik nie anak2 mc nab..pangkat dorg ngan saya kira dua pupu ar..si abg n kakak nie lahir di Jordan..merasa jgk ar dorg ddk sana beberapa thn sementara ummi dorg smbg degree n wat master kt mu'taah uni di jordan..walid dorg plak lulusan uni al-azhar,mesir..hebat kan parents dorg..moga2 dorg pon ikut jejak langkah ummi n walid suatu hari nnt..iallah..
biler dah puas jalan2 kt JJ bukit tinggi..kami berdesup plak ke GM..lokasi dia sgt dkt ngan jj nie..tmpt dia besar..adik2 plak x nak berenggang ngan saya..anak2 mc nab pon ikot jer mana saya pergi..berperananlah saya sebagai ibu tunggal hari itu..saya x berani nak nak biar dorg jalan merata kt GM..saya kurung dorg dlm Ria..bagi makan nasi goreng yg mak bekalkan,kami lepak jer dlm kete sementara tggu mak cik2 saya berjalan2 kt GM tue..
telahan saya tepat..x smp sejam ddk dlm GM tue, makcik2 saya sorg2 kuar..beria berjalan,satu apa pon x berkenan..GM nie pusat tuk peniaga kecil cr brg borong..so,byk ar gerai2 pemborong kt cnie..biler dh byk sgt pilihan..rambang mata ar jadinye..at last,satu pon x smpt nak singgah kt tgn..

kami trus ke tujuan utama..ke sogo!
kebetulan sogo mmg tgh crazy sale skrg..mc nor mmg peberet dtg sogo neh..dia suka sopping kasut n baju tuk anak2 dia..mc nab plak x sah kalu x sambar satu handbeg biler dtg cnie..dan saya? x terpikir pon nak sopping kt sogo..kan sesak..x larat nak beratur pjg2..dorg mgkn erja tapi tidak bagi saya..tapi rasanya adil kot sbb tiap kali blk t'ganu,dorg pelik tgk saya borong kaw2 kt pasar payang yg belum tentu setahun sekali dorg jejak! hi3..

puas sopping sumer..kami satu kete jer yg balik ke Klang dl..mc nor dia kuar jalan2 ngan adik abg die plak..saya jangka adik2 nie sumer sure dah penat berjalan seharian..tapi.....teetttt..x penat okeh dorg! pas mandi makan2 sumer..dah merengek ngan abg ejul dorg nak jalan2 kt i-city plak..nie sumer gara2 saya lalu faderal highway ke klang..biler smp tol sg rasau tue..kan i-city kt sebelah h/way tue jer..padan plak ms tue dh gelap..lg ar nmpk kemeriahanya warna warni lampunye!