rakan2 saya

31 May, 2009

yana sayang!



emm sedapnye cheese cake nie..
rasa cam nak mkn ngan plastic2 sekali..
nak jgk?
huhuhu..x boleh...



ms aku sggh kat king's,ternampak aku cheese cake nie..tetiba plak windu giler ngan dik yana..rakan induksi dl..walau tgh sarat pregnent n hubby plak jauh di selatan (yana org johor),tapi dia laratkan jgk ikut sumer aktiviti..kagum aku ngan minah nie..

ms majlis penutup arie tu,pihak urusetia ada sediakan cheese cake tuk vvip table..so,meja2 lain x dapat ar nak merasa..tapi si yana nie,teringin sgt nak mkn cheese cake nie..cian aku tgk muka dia ms tue..mengharap sgt nak mkn..mgkn baby dia nak kot..

bdk banquet tue dah gelabah..takut x cukup plak nnt tuk vvip..si yana plak dah dok merayu2 nak sgt mkn cheese cake tue..nak diringkaskan cite,aku pon bagik ar cake aku kat dia..kebetulan aku pon mkn kat meja vvip tue..punye ar suka si yana nie..smp nangis2..cian kat adik akak sorg nie..ibu mengandung...mmg menarik!

miz u much sayang!

30 May, 2009

yana mengemas?



jumaat lepas adalah final audit tuk 5S kat opiz aku..dah hampir 3 bln program nie berlangsung.. nk jadikan cite,kitorg sumer lupa akan kehadiran peti sejuk di suatu sudut di opiz kami..
sekali ko bukak,mak ai! ngan burger,roti,kuah kacang zaman tok kadok,air dah tumpah2 sumer..
bau? x yah cakap! 'wangi' satu bilik nie!
blum masuk lagi air yg tumpah dgn ngan mesin taip electric tue..
mau ada yg mati kejang kang..
punye ar bersepah2 tmpt nie..
org audit tue dah mulakan sesi pemeriksaan..a
da masa 40min lagik tuk kemaskan sumer..
bergerak pantas sblm kena maki ngan bos!





kak ita mulakan langkah,kuarkan sumer2 brg n kosongkan peti ais tue..
buang mana yg dh brzaman expired..
basuh balik sumer pinggan2 n cawan2 yg dah bertaun khemah dalam tue..
atas dasar tggjwb sbg ajk audit dalam,aku pon meng'offer'kan diri tuk bersihkan sumer kotoran peti ais itu!
adakah ini satu kenyataan?
yup! yana yg pemalas nie dgn suci hati utk mengemas k..
x yah nak nganga mulut,sia2 jer langau msk mulut korg..
aku amik masa jgk nak bersihkan sumernye..
dah sebati tumpahan nescafe nie..
sehabis tonyoh aku menaggalkan kotoran degil..
akhirnye..
smpt jgk aku abiskan sumenye..
puas hati aku tgk tmpt nie dah tersusun..
siapa yg berani kotorkan peti ais ni lagi,siap ko!
akan kutoyoh2kannye ngan kulit perut ko!

29 May, 2009

tag dr mummy lissa

Apa Perasaan Anda Sekarang?
Berbunga riang..ptg nie nak pg kndr doa selamat umah mek yah..bleh jmp anak dia..en tam! hahaha..

Saya nak makan?
mee udang court shah alam..dah lama x makan..windunye..

Saya tak suka?
cite2 hantu,aku takut gelap!

Impian saya?
byk..yg paling dkt nak capai,abizkn degree..dah penat bertahun2 gie kelas malam..aku dah tuo!
Haiwan yang saya tak suka?
ular n tikus..

Saya harapkan?
pegi keje tanpa tempuh jem!

Jika boleh putarkan masa?
aku nak balik zaman uitm dl..nak belajar betul2..nak score kaw2..kalahkan en tam..x yah wat PLK cam skrg..huhuhu..

Saya pada 10 tahun akan datang?
dah berumur 36 tahun masa tue..nak bergelar Hajjah Marliana..bleh? insyaAllah...

Handphone saya adalah?
ibarat PA aku..sume tarikh n num2 penting dalam hp aku..even num en tam pon aku ingat2 lupo..kalu hpku hilang? begitu sempit dunia ini ku rasakan..

Saya pernah bercinta sebanyak?
sekali je,ngan en tam..en tam ar cinta pertama aku..dah 7 thn aku ber'dunia' ngan dia..b4 tue, aku sek lagi,mak aku ugut nak kawenkan aku kalu aku bercinta! lagipun aku x layak untuk menyakiti @ disakiti oleh org lain bila putus cinta..

Saya suka pada?
alam semulajadi yg masih 'dara'..syok tau..damai jer aku rasa..baru best nak tido! hahaha..

Kawan-kawan saya..?
ibarat tulang belakang aku..tanpa dorg,aku x mampu berjalan sejauh ini..thanx korg2 sume yg sudi mengKWNkan diri ngan aku..

Pernah dikhianati?
ohh..no komen! biar DIA yang menghukumnya..

Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?
jgn risau,aku dah maafkan sumenye..x de sisa dah dalam hati aku nie..tapi! jgn munculkan diri kau dpn aku..saat itu,hanya tangan aku yg berbicara!

Senaraikan orang untuk di Tag
ederq
meeza
ezreen
mieza

thank u finie!

yang mana ok..



sejak pindah keje kat miti nie,aku suka sgt pakai tudung ekin n selendang..bkn apa,pg keje pepg,aku mmg x smpt nak siap cantik2 dr umah..aku pakai anak tudung jer dl..pas smp opiz,br aku pakai selendang plak..memula susah jgk nak lilit2 bagai,tapi skrg aku dh mula selesa cz selendang nie besa n mudah dipesenkan..



ada kalanye,aku pakai lenz..sajer gatal2,konon nak sama cam rupa mak aku..tapi pakai lenz nie,nampak muka aku lagi panjang ar..x de 'kepak' kat tepi mata..



sekali sekala,aku pakai jgk tudung bawal nie..byk jgk ar koleksi tudung nie,hasil berniaga kecik2 di masa dl..tdg x abis jual,aku pakai sndr..bile nak kaya! hehehe..pakai tdg jenis nie,mencabar kesabaran aku ckit..silap jenis kain,mau aku dok meniup2 ke atas jer..



tapi bila x pakai spek,rupo aku lain sgt2..dimana kelainanya? pipi aku lagi ketara tembabnye!
hehehe..x pa lah..setiap dr kita punye kelebihan masing2..cam aku,aku lebih berat..
kome da ke?
hahaha...

27 May, 2009

telah ku duga..

ira,classmate aku call..sajer jer tanye2 kabar..
tgh cuti sem cam nie,mmg susah ar kami nak jmp..
kekadang tu windu jgk kat kwn2..tapi ke'busy'an keje,membataskan..

tapi ira call aku bkn pasal dia windu kat aku,atau dia nak suh aku belanja ke hape..tapi paggln ira pada kali ini tuk bagitau aku yg internal result exam dh kuar! bersemangat ira bg motivasi kat aku suh kuatkan semangat n jgn putus asa..masih ada 3 sem lagi b4 aku grade..

aku dgr ceramah ira seadanya..ms tue aku tenung jer tingkap sblh meja aku nie..opiz aku kt tgkt 14..bila aku jenguk ke bwh, sayup jer nmpk kete2 yg lalu jln duta nie..cam kecik jer dunia nie aku rasakan..kalu terjun nie,mau bersepah otak aku berderai...

aku redha..telah ku duga,aku kena repeat paper maf tue..
buat kwn2 ku yg lain..
jgn tanye result aku sem nie..
mau ada yg kena lempang ngan aku!

kenangan kursus..buah-buahan..



arie tu dalam perjln balik ke kl,kitorg sggh kat gerai buah2 kat area sungkai nie..kat cnie mmg berderet2 gerai buah yg mmg fresh dr ladang/kebun dorg..apa lagik? jom kita beli ckit buah tangan tuk famili..



tgk tue,jambu madu..mmg sedap nie kalu dapat di cicah..aku rembat 2 kilo..sekilo tuk mak abah n sekilo lagik tuk famili en tam..dorg mmg suka mkn buah jambu nie..



dalam byk gerai kat ctu,aku tertarik pg satu gerai nie..mak cik nie cakap loghat perak mmg pekat..org bota gamaknye..kami plak dok mengusik dia..lagi ar gamat jadinye..rezeki mak cik tue mmg murah ptg tue..dia bleh blk awal cz sumer buah dia kami beramai2 borong!



nie azean..bdak opiz aku..ms kursus nie kami wat2 x kenal..ms sesi suai kenal,ada yg bertanye.. nape x borak2 ngan azean,aku jawab,''kami x kawan''...hahaha..

dah nama pon pg kursus tuk saling lebih kenal mengenali rakan sekerja yg lain,wat pe nak dok kelompok ngan member sndr? baik dok kursus kat tmpt sndr jer..

26 May, 2009

amik ko..

huhuhu..sangat sedih..
aku gatal tukar layout tadi..
kan dah hilang sumer yg aku setting kat tepi2 nie..
amik ko..
huhuhuhu...sgt sedih...

kenangan kursus..bunga sakura


dr hari pertama dtg cnie lagik aku dah syok sgt ngan pokok nie..rasa cam duk kat korea pon ada.. ala2 bunga sakura gitu..yg menariknye,satu pokok nie jer yg ada..


balik dr high rope course,kami pon singgah ar kat ctu..bebdk nie dah cbuk duk kumpul2 kan daun yg dah bertaburan atas tanah tue..mmg best masa nie..konon berangan gie korea ar konon..




dr ber4,semakin ramai lagik yg join..dr jauh kwn2 yg lain dah berlarik2 pg kat kitorg..sumer nak bergmbr tuk kenang-kenangan..huh kami sumer,mmg gedik photo!

25 May, 2009

suka2..



ptg tadi gie opiz en tam..suka2..
pas tue kitorg gie jusco bkt tinggi..suka2..
hari nie gaji..so,en tam belanja mkn pizza..suka2..
pas tue sesajer ar jln2 kat area ctue..suka2..
pas tue en tam blanja baju..suka2..



muka yg sgt suka pas 'pau' en tam..suka2..
hahahaha...

24 May, 2009

jmp geng..mkn2..



cam best jer tmpt nie..jom pg serang reramai..




tapi aku ada urusan lain ptg nie..aku kena pg event pren club kat times square conv centre..best bleh jmp kwn2..



nie ar kwn2 yg aku agak lama x jmp..
liza n husna..
minah gilo2..




ms break,kitorg reramai serang KFC kat ground floor..mmg meriah sgt ms nie..kalu sumer dah sekepala..mmg kecoh!



uik..sepasang nampak..hahahaha...



cuba teka aku kat mane? aku kat toilet! giler mewah toilet dia..siap ada sofa lagik..mau jer aku nak tido kat ctu..ngan alunan lagu yg best,tmpt plak wangi..huh! kalu penat,dlm toilet pon bleh tido..

23 May, 2009

atak! awish nok gie licin2..



dr pagi awish dah gerakkan aku..nak pg tempat licin2 katanye..tmpt licin? mana plak dah si kenit nie nak pg..x smp seminit,awish dtg kat aku bwk keratan n/paper..ohhhh..awish nak pg sunway pyramid ice..btul gak tue,tmpt tue kan licin2..huh! memcm ar si kenit nie..

bile dah smp,muka awish excited giler! teruja dia tgk bdk2 kat ctu main ice skate..lama jer dia dok kat ctue..aku ajak pg tmpt lain,x mau dia bergerak..
kebetulan ada perlawanan hoki ais,lagi ar awish sronok nak tgk..selama nie dia main kat PS2 jer..
arie nie dia dpt tgk sndr the real game..bila ada player yg jatuh,dia yg beria tnjk aksi sakit..



x jauh dr ctu,ada McD..kami pon lepak2 ar makan kat ctue..sbb aku berdua jer ngan awish,kami mkn ngadap sunway lagoon..awish dah mula berangan nak mandi manda kat ctu..pndg aku ngan muka sadisnye..
'' atak,anti kito gie cane ek''
"awish x bwk baju kan..basah nnt"
"ish atak nie..kat cni kan anyak jual aju..kita beyi ar"
"byk ar songeh ko..cpt makan.."

malas nak layan karenah huduh dia,aku pon bwk ar awish gie jejln kat area ctu..nmpk plak gajah kenit,dia cbuk nak naik..layankan aje..



dah puas bejalan,perut pon dah kenyang..awish ajak aku chow..dah penat ar tue..msk jer kete,x kuar pon lagik dr basement parking,awish dah tidddddddoooo..ikut perangai sape nie ek en tam?
hahahaha...

22 May, 2009

kenangan kursus..msk hutan!



slps aktiviti low rope,jurulatih pon bwk kami pegi susur balik laluan night walk yg kami lalu semalam..sambil jejalan dlm hutan tue,kami di beri penerangan tentang sejarah hutan nie..sambil2 tue kami dok tgk jgk ar bekas kubu jepun ms zaman perang dl..serammmm jer aku bila kenangkan aku lalu tgh mlm buta kt kwsn nie mlm tadi sorg2!



ms nie sumer dok khusyuk dgr penjelasan dr jurulatih tentang bekas tapak kubu tentera jepun tue..dalam gak dorg korek lubangnye..nasib ar nie bkn laluan night walk smlm..kalu x...x terbayang aku..



kwn2 aku nie mmg peka ngan camera..asal aku cari view cantek jer,dorg dah wat pose dah..walau sumer dah penat,bila bergaya dpn camera,segar jer sumer..masanie x ingat apa dah..nak tido jer...



kami dibawa ke tapak high rope yg bakal kami lalui bsok pagi b4 balik..ngeri jer aku tgk..nak meninti atas kabel dr ketinggian 20kaki..bleh ker aku yg debab nie buat? bleh yana! u can do it!

21 May, 2009

kenangan kursus..bbq dinner!



dr bilik aku mmg dah bau sedap! lapo plak kitorg jadinye..tanpa melengahkan ms lagik..pas maghrib jer,aku ngan mas trus siap nak turun..x sabo rasanye nak mkn byk2..tadi pas mandi kat hot spring,kami x mkn pape..srnok sgt mandi2..x menyempat plak kami nak mencekik..


smp2 jer kat restoran anjung tue,dah ramai yg smp..kami kira antara yg terlewat jgk ar nie..huh rupenye ramai lagi yg sama status ngan kitorg..lapo! mas pon ad gak dok ngadu ngan aku..kat cnie dia mkn byk sgt dr biasa..mgkn kitorg byk guna tenaga,sbb tue ar kitorg pelahap kat cnie..tp aku mmg mkn byk2 pon arie2..hehehe...




c korg..lambakan makanan yg best1 byk giler pilihan..kalu kak tie court tgk daging kambing panggang tergolek2 nie,mau dia tahap cipan giler dengki ngan aku..malam tue sumer x de stok malu2 kucing n diet2 de...lantak jer apa yg ado..rugi goment byr memahal,tapi korg x mau mkn..jemput2 sumer...aku belanja..hahaha...





mlm tue kitorg mmg enjoy..ada persembahan dr tiap kump..ada lakonan,ada nyanyian n ada gak sesi dance..tapi wat poco2 ar kan..pape pon mmg aku layan ar aktiviti mlm tue..dorg sumer mmg sporting! x kira officer or kump sokongan,sumer beri kerjasama yg baik..

geng 3 dara pingitan..mas,aku n fatima..korg mmg best!