rakan2 saya

25 April, 2012

WW- inilah sebabnya

Credit to (senang hamil page)

Saya mmg x kuat..sgt pedih hati ini biler org tanya
1. 'nape x lekat2 lg'
2. 'awk merancang kah?'
3. 'come on ar,umur awk tue bukan makin muda'
4. 'x usaha lebih neh..'

dan beberapa soklan yg menyakitkan hati..saya ada penyakit endometriosis..dan skrg saya masih lg dlm rawatan tuk kecilkan cyst saya tue sbb ukuran skrg adalah 3cm++..doakan saya agar redha akan ketentuaan ini dan doakan juga agar saya segera sembuh..amen..

24 April, 2012

Nestle Bliss- tuk pewut yg sihat

Saya mmg suka produk2 yg membawa kebaikan tuk pewut yg sihat nie..dedulu saya punyai masalah penghadaman pewut..skrg nie,alhamduillah..dah rasa ok sgt ngan pengeluaran sedikit kos dan amalkan pemakanan yg chat.. ;)

Setiap kali nestle wat promotion,saya mmg x lepaskan peluang..kebetulan smlm saya ngan en somi jenjalan kt JJ Bukit Tinggi then terserempak ar ngan promo yg best nie..tuk 3 botol nestle bliss hanya rm11.99 sajok..tuk satu resit,kita bleh claim satu cabutan bertuah..dan saya menang hadiah misteri!
Hadiah misteri nie adalah berupa bergambar secara percuma bersama model bliss..tang muka tue dia kasi kita feel cantik letak muka kita..hi3..saya pon ajak en somi join sesaja wat kenangan.. ;) 
Gambar pon cam gambar dr kamera dedula..pas snap pic trus bleh negok gambo..tapi kena kibas2 kertas gambo nie dl..pas abis bergambo tue,puas ar plak en somi dok kibas2 gambo tue then lelama color dia terang cantek!
Teme kasih nestle bliss!
abaikan jerawat yg malata tumbuh bak cendawan itu..hi3..

23 April, 2012

besday Abe!

Thn nie celebrete besday abe 2x! 2x okeh..giler meriah sambut besday boy ke 14 thn neh! memula kami sambut kt umah ngan kemeriahan anak2 jiran yg ramai itu..(cite kendia,saya x bwk kamera)..pas tue saya tunaikan hajat adik2 nak merasa makan kt ice room buat kali ke bape tah..
Menu memasing saya dah hafal..konon nak cuba menu lain tapi takut tekak x bleh blah plak kan..saya rasa sbb menu yg dihidangkan x sesedap dl..maaf lah kalu saya kata cam gtue tapi dh lain ar rasanye..x macam dedulu ar.. ;( 

Pape pon..layankan sajok sbb org belanja kan..teme kasih en somi! hepi besday abe!

20 April, 2012

Bersyukurlah..

Bersyukur dengan nikmat yang dipinjamkan olehNya padaku..syukur alhamduillah.. ;)

16 April, 2012

15 April, 2012

ke kuala atok menjengah org baru

Kak da ummi awish request nak lawat adik ipar dia yg br shj selamat bersalin baby boy..ohh! mc ani itu kawen lewat dr saya..sudah memberanakkan diri dia..hua3..harus kumpulkan kekuatan yg jitu nak melawat org bersalin neh..kalu x kuat iman,mau saya bwk larik anak org yg confirm comel neh..
Perjalanan x jauh sgt..dalam 2 jam perjalanan dr sg buloh..tp sebabkan kali pertama ke sini,saya jadi sggh berhati2 takot sesat barat..lagpon saya masih penat lg drive all da way dr batu pahat pd hari sebelumnya.. ;) jalan x payah..just terus dan terus shj..msk highway karak - bentong - raub - kuala atok..cuma biler smp kuala atok,agak mencabar ckit laluannya..
Ohh sedep si baby tue tido gaya sebegini..baby skrg x yah bedung2 cam zmn kita baby dl kan..dorg kasi lepas jer baby2 nie wat pelbagai aksi..;) pape pon keadaan dorg..dorg masih jatuh ketegori comel giler! ibu berbaju merah itu adalah mc ani..ramah tamah si mc sowg nie..pandai masak plak tue..tuk bersalin kali pertama nie,dia lebih selesa berpantang di umah mertua dia..ohh! hebat ko mc ani..
Dua sepupu awish yg dtg dr bachok..dorg nie pon dtg nak melawat baby baru.. ;) sronok dorg dpt mandi sungai yg best kt kg nie..kg nie jgk agak terpencil dr jalan besar..udara dia segar tapi coverage tepon plak x ada..x salah saya dorg dh bermalam kt cnie hampir 3 hari..kami plak hanya balik hari x bermalam..saya perlu ke batu pahat semula tuk 2nd round odit..ohhh! giler jauh saya rasa batu pahat tue..hu3..

Okeh! selesai sudah khidmat masyarat saya tuk bulan ini..

14 April, 2012

tanda ingatan buat tersayang

Saya sempat singgah kt ayer hitam,johor ms dlm perjalanan blk ke KL arie tue..byk giler koleksi pasu2 yg dorg jual..yo lah..ayer hitam kan dikenali sbg bandar seramik..selain dr pasu2,ada jgk jualan kerepek yg pelbagai jenis kt cnie..rambang mata weh nak pilih..dan akhirnya saya memilih pisang salai,kerepek bawang perisa cekelet n stawberi tuk santapan famili saya..kwn2 yg lain pepaham jer ar bab borong memborong nie kan..bagi yg berbudget rendah ini,membeli seadanya sudah..hua3..
Dalam kwn2 dok borong kepek bagai,saya tertarik nak gie ke satu gerai nie..kedai nie jual pelbagai jenis bantal,bear dan segala yg comel2 nie berasaskan kekabu..aduhai..penuh satu kedai gantung2 sumer dan harganya adalah amat murah bagi saya! abis penuh bonet + seat blakang myvi tue saya sendatkan..nie cuma sebahagian yg saya beli tuk anak2 buah dan adik2 tomey yg saya syg..walau saya dh nak tamatkan zaman 2 series saya,brg2 tomey nie susah saya nak singkirkan..oleh itu,saya paksa anak2 buah saya suka bear2 nie sumer..hua3..
Bahagian tuk umairah n ridzuan..umai dpt yg besa sbb kebetulan besday dia br lepas arie tue dan saya x tau nak beli apa tuk dia..oleh itu,bear hello kitty yg tomey nie saya hadiahkan tuk dia.. ;) suka giler dia dpt bear nie..sambil cium saya byk2 kali then ckp chic long nie pon comel..bebdk kecik mana reti tipu kan..hah! syg umai ketat2.. ;)
dan mereka berposing lagi..biler dorg suka,hati saya berbunga2 bahagia..;)

13 April, 2012

Moga mama cpt sembuh


Masa saya kena keje luar ke Batu Pahat,mama mertua saya admited kt pantai Medical Centre sbb bacaan darah tinggi dia naik..so,tiap2 hari saya update ar ngan en somi perkembangan mertua saya tue..en somi kata darah mama kejap naik..kjap turun..x menentu..risau plak kami anak2 sumer.. 
En somi yg sedia tunggu mama dia pas abis keje..kami slalu yg balik last sekali..sbb kami pon dtg last jgk kan..hua3..pas sumer dh balik,br sronok ckit nak layan mertua saya berborak..mama ngadu badan dia sakit2..cam ada bebanan kt bahunya tue..aduh..cian plak saya.. ;'(

Genap seminggu kt sepital,mama mtk kuar..dia dah x larat nak ngadap katil sepital tue dah..dia makin tensi ddk lelama kt sana..bil hospital pon dh mencanak2 naiknye kan..haruslah ddk rehat sepenuhnya kt umah plak..tapi..keadaan mama masih jgk x sembuh..lalu kami cadangkan bwk mama ke darul syifa' di bangi..dan kebetulan saya n en somi amik cuti isnin tue tuk luangkan masa bersama..yolah,dh 3 wik kami laki bini x jumpa kan.. ;)
Minah debab nie kena bwk jgk..x bleh tinggal,amukan singa plak dia ddk berdua kang ngan ana kt umah tue..kebetulan maminya cuti..kami angkut jgk bwk ke bangi..dlm kete,dia ar penyeri suasana dikala kami sumer risaukan keadaan mama..
Segalanya berjalan ngan lancar..mama nampak segar ckit pas jmp ustaz tue..saya x pasti apakah sakit mama yg sebenarnya..yg saya tau,saya nak mama saya kembali sihat seperti sedia kala..di saat ini,kami adik beradik sumer bersatu hati..wat solat hajat dan bacaan yaasin selama 3 malam berturut2 tuk ikhtiar kurangkan bebanan mama..moga niat kami sumer diperkenankan olehNya..amen..

12 April, 2012

majlis bbq @ MITC Hotel melaka










cite terperap lama..pameran dinosour @ midvalley..


























































Mari kita membowling

Atas dasar tekanan kerja yang mencurah2 dan x de xtvt dikala pas abis keje,kami pon mengadakan pertandingan bowling sesama sndr..serius saya x reti main bowling sebagaimana en somi dan kwn2 saya yg lain..takat nak enjoy sama kwn2 tue,saya rela jer baling2 bola nie kan..hua3..
Bos saya yg ada skill main bowling..bos kata saya dh kena slalu practice sbb odit suka sgt wat tournament cam gnie..okeh..nnt saya blaja lain kali ek bos.. ;)
 Nie plak bos ke dua saya..saingan sengit saya neh..hi3..
Kami yg hepi main bowling main campak2 bola sajok..org keliling main secara serius..biler x strike,hentak2 kaki..kami kalu msk longkang hepi giler2 mcm strike all da way..
Bergambar kenangan di Pacific Bowl Batu Pahat..saya rasa saya cam cikgu yg ketuai rombongan sekolah..team saya nie kecil molek belaka sumernye..saya sajok yg beso tergolek..ha3..
 Gambar kaki..yg x tahan tue..sumer pakat senyum2 walau saya cuma snap gambo kasut sajok.. ;)
 antara mereka berdua..sapa yang menang? la3..
confirm en somi gelak guling2 nengok score saya..malu! lariks jauh2..

teme kasih en syam belanja kami main bowling..jgn marah ek kalah ngan saya last minit..ha3..dan juga teme kasih boss belanja kami kenny's malam tue 4 dinner..kalu org belanja saya makan,kebarangkalian tuk saya membazir itu adalah sgt nipis..ha3..alhamduillah..malam yg hepi2 sebab saya dapat rembat jgk 2 psg sandal bonia yg giler2 murah! ohhh..i luv batu pahat..hua3..