rakan2 saya

31 January, 2012

berjmp rakan lama..

Ms dok seronok kt gambang arie tue..saya terserempak ngan rakan lama..salman..kwn sekuliah ms wat plk uitm dl..x sangka kami berjmp kt cnie..saya sakan berborak smp x sedar mertua n ipar duai dok ralit skodeng saya..ha3..biler dh jmp kwn lama,mmg pjg ar citenye kan..sakan bersembang sampai leka nak jaga anak buah..ish! mak abah dorg ada..bg saya rehat kjap..hi3..

Alhamduillah,man dh abis final paper yg tuk subjek audit yg tunggal tue..nak wat cmner kan..sukar nak jangka biler kite amik stduy part time nie..saya pon penah merasa gak..study beria2..jwb masa final sgt confident ar kan..kuar result,lec bagi E! cam anta kertas 0 jer gamaknye..gtue ar asam garam biler blajar sek malam nie..msk sesama..study sesama..tp konvo lelain..hi3..

Man mmg org gambang n dtg bwk 3 adik dia sesajer mandi air clorin katanye.. ;) Ohh ciut miut okeh adik dia yg bongsu tue..br 6 thn..lincah main air kesana kemari..yg siabg pon..sabor jer ar menunggu adik2 nye mandi..saya igt dia wat part time tadi..tgk jer ar..life jacket tuk bebdk pon dia sangkut sama..hi3..

30 January, 2012

Cuti reramai (final part)

Smbg cite..jenuh nak upload gambo neh..pixel dia beso noo..maklumlah ngambik gambo dr kamera org..nak beli sndr..x termampu teman..hi3..
Biler dh tgh hari..memsg dah mengeluh port x syok..berpeluh ar jgk organizer laki bini nie..cabana mmg betul2 full! berulang ar en somi n saya ke kaunter pertanyaan..mana tau kot2 ada rezeki kami kan..mujur jgk ada cabana yg kosong..berhampiran ngan coco beach..itu pon setelah hampir sejam en somi menunggu ngan sabor kt kaunter tue..biler dh mengangkut brg sumer..dah settlekn tmpt rehat tuk mertua n ipar duai yg berbadan dua..kami trus smbg main air..
Ramai x org? nie kt coco beach jer..penguin island lg ramai! ngan bebdk jer..ish2..walau terik membahang hari tue,sumer rileks jer bermandi manda..dah dtg jejauh..bayo memahal..kena ar enjoy jgk kan..cuma abah mertua jer yg x mandi arie tue..x de semangat katanye..org ramai sgt! x nmpk air..nmpk kepala org jer..x pe ar bah..len kali kita gie desa waterpark k..lega ckit.. ;)
Kami smpt ar jgk try memcm game kt ctue..paling mencabar emosi biler penat2 beratur panjat tangga nak main game family raft ride, bleh plak ada golongan yg selamba kodok potong Q..x tahan wat muka bodo jer tue..walau kena sound wat pekak jer..menci aku ngan gelagat dorg weh! x hormat org..bukan ko jer yg dtg cnie berbayo..kami pon bayo jgk ek..

Danial x puas main satu gamne jer..dia ajak chic ejal dia naik crystal, galaxy ngan conopy ride plak..saya dan lelain layan pool kt bwh sementara tggu dorg..mengah nak naik tangga cm batu caves tingginya berkali2 tue..
Selebihnya saya layan pool wave jer..dkt ngan famili..kekdg tue lari kjap kt penguin island layan glacier river ngan bebdk nie..aliya n awish punye ar gerun nak layan ombak,berpaut teguh dorg ngan tiub..nak berenti mandi,x puas plak kan..dorg layan kan ajer..masa nie ar bahang matahari cukup2 terasa..biler dh balik,amik ko! sehingga kini kulit saya masih menggelupas..hi3..
kowg layan air ditepian je ar ek..hi3..
Kami balik ptg tue ngan penuh kepenatan..pas dinner,memasing tumbang trus..bsok pepaginye kami sarapan bihun dl kt umah sblm bertolak ke kuantan..ke umah abg sulung mama..sejak kawen,saya mmg x penah jmp ngan abg tiri mama neh..berkenalan ar saya ngan keluarga sepupu tiri en somi..

Gayanya cam mama jer yg excited bercoloteh..kami sumer yg anak2 nie,sembang sesama sndr..pewut dh lapo giler..biler tuan umah hidang minum petang,cam pirana memsg makan..ha3..kami bertolak blk ke klang dlm jam 4ptg dr kuantan..berenti disetiap hentian, campur jem kt karak..saya selamat smp umah mak jam 10mlm tuk anta awish blk..mujur mak sediakan makan malam..lega dah! hi3..cam pacat resamnya,kenyang trus mtk diri blk port klang..berkonvoi 2 kete ngan abg ejal sekeluarga..mata ngantuk..badan letih tp tersenyum puas..en somi plak tersengih2 jer biler saya pg kerja bsok paginya..dia off smp khamis..ish! geram..

okeh! sekian saja cite berholiday saya kali nie..huh! abis jgk..

cuti reramai (part 2)

Hari ke 2 di Gambang adalah hari tuk bermandi manda seharian kt waterpark nie..seawal 10pg kami dh gerak satu kete ke sana..saya kan organizer,kena ar belikan tiket,sewa pelampung,chop cabana bagai..haruslah kena gerak awal kan..Masa saya nk grk tue,yg lelain masih lagi bersenang2 di depan tv..dorg nak prepare pape yg patot tuk 'diseludup' masuk ke waterpark nnt.. 

Gnie ar umat manusia yg ramai giler beratur nak beli pas masuk! mmg dorg amik kesempatan bercuti nie tuk luangkan masa bersama keluarga..saya beratur 1km okeh! ada yg dh start beratur jam 8.30pg lagi..jalan msk ke Gambang Waterpark pon mmg sgt2 sesak..kete pon x tau nak parking kt mana dah..mmg sepadan2 alam dah saya tgk..saya hampir berputus asa dah nak beratur ms nie..terbayangkan nak mandi manda kt gua chempedak jer..masak nak beratur sensorg gnie..pok su jaga anak2 buah..en somi plak dok mencari parking kete x kesudah..
Tgh2 layan beratur tue..kami disapa oleh seorg uncle berbangsa india nie..haaa..yg uncle yg berbaju batek biru tue..dia sapa abg yg kebetulan beratur kt b'kang saya..butir bicara dia? x ler saya paham sbb dorg ckp bahasa ibunda mereka..pas sembang2,akak dihadapan saya, yg bertudung polka dot tue kepoci bertanya ar kan..abg tue bgtau,uncle tue ckp bleh beli tiket secara express..cuma kena beli tiket secara group..setiap group mestilah terdiri dr 30 org..
Gud idea! saya pon dah letih berdiri nie..trus kepoci gak tanya abg tue brapa org famili dia..dia kata 18 org..akak tue plak 4 org..so dah ada 22 org kan..ceh! ajak main kira2 plak..dan famili saya adalah seramai 13 org! cun..berlari2 kami bertiga ke kaunter express..abg tadi jd ketua group tuk group br kami yg ditubuhkan x smp 2 saat.. ;)  alhamduillah..dpt ar kami masuk sumernye secara berkumpulan.. 
Msk2 jer..org mmg dah sedia ramai..en somi cpt gie top up tag..sewa pelampung dua then sewa cabana jgk..malangnya cabana dh sedia penuh..terpaksa ar kami lepak kt tepi paddle boat punye area..anak2 buah dh gedik2 sumer nak mandi..x nyabo dah..saya n en somi ditugaskan jaga anak2 buah..gnie ar nasib org x beranak lg..ipar n biras saya tgh sarat ngandung..akak ipar plak mmg x mau libatkan diri ngan air..berpeleseran ar dorg ber4 ngan mertua saya ddk tepi kolam..disebabkan tmpt x ada,pelampung yg disewa rm20/each jadi tmpt ddk dorg cam kt atas nie..hi3..

okeh! sambung lg pas nie..pic payah nak upload ar..;)

29 January, 2012

cite cuti? update kendian k..

Saya plan nak update cite cuti kt gambang arie nie..sekali.....saya lupa nak copy gambo gambang yg saya save kt pc opiz..hadoi!! kena ar update bsok jgk gamaknye kan..

Skrg nie saya di opiz en somi..yes! dia kena keje arie nie..skrg nie payah dah nak set dating tetiba jer..dia slalu sgt kena keje arie minggu skrg nie..saya sbg isteri yg redha (redha itu ikhlas kan) follow jer ar rule baru kt opiz en somi nie..

Sbb saya amat bosan ddk umah sensorg walau berlambak2 baju yg dh basuh x berlipat..berhimpun baju keje yg kena iron..berdebu dah lantai yg kena mop..berdaki smp berinci2 dah bilik air..saya tetap x mau nak ddk umah..masih gedik nak temankan en somi kt opiz dia nie.. ;)

Saya sbnrnye nak study tuk gie exam penguasa kastam sabtu depan..walau masih sedih x lulus exam peg antidadah arie tue..saya tetap nak cuba nasib tuk exam kali nie..mana tau rezeki saya lulus plak kali nie kan walau tau hrpn nak lulus adalah tipis kalu study x kencang mana..asyik dok belek2 fb ngan blog jer kan..hi3..

Okeh! doakan saya dipermudahkan jwb exam tue nnt..dan oleh itu,saya selitkan gambo kami berdua yg terkini ms digambang arie tue..saya suka gambo nie sbb dr kamera yg mahal..so,nmpk gmbr cantek..ramai plak kwn2 yg 'like' kt fb saya..hua3..sekian


p/s: ada cite sedih berlaku pas kami reramai balik bercuti yg hepi dr gambang arie tue..saya doakan moga segala kekusutan yg berlaku dpt dileraikan dengan baik..apa yg berlaku punya byk hikmah yg tersembunyi..beri pengajaran jua pd saya..keikhlasan dan kepercayaan jadi tunggak dlm hubungan..saya doakan moga sumernya hepi2 sajok walau kami sumer hidup sederhana seadanya..amen..

28 January, 2012

Cuti Reramai (Part 1)

Saya n famili mertua bercuti reramai di gambang sempena CNY..kami amik tarikh 22hb-24hb Jan konon nak mengelak trafic jem pd 21hb ar..Sumer pegi kecuali abg ipar yg sulung..Abg biras saya sakit,so dorg sekeluarga x dpt ar nak join trip kali nie..biler sumer org bwk anak,saya pon tergedik jgk nak beranak..saya bwk awish bersama kali nie..sebagai balasan sering temankan saya di umah setiap kali en somi kena kerja ms wikend.. ;)
Plan nak ke sini mmg dh lama..tp memsg pemalas nak follow up..mengharap jer ada hamba allah antara kami yg nak jd organizer..geram gak ngan en somi sbnrnye..berkali2 saya suh confirmkan penginapan,wat lewa jer dia..biler mama dh sergah,br terkial2 nak cr num tepon bagai..seperti yg dijangka..full booked sumer! homestay dan apt gambang resort..saya tawakal cr2 lagi..cuba mssg kt sumer tuan umah homestay di gambang..alhamduillah! saya berjaya wat tempahan ngan en junaidi..lega!

Janji melayu jam 10pg berkumpul di umah saya..biler ada terselit mamat jawa (biras saya si farin) bertolak ar kami jam 1ptg..Berenti singgah buang air,beli buah..makan tgh hari bagai..smp ar kami di gambang dlm jam 6ptg..sesampai jer..trus msk dapur masak tuk makan malam..lauk tuk malam itu ada sayur kobis..telur dadar n sambal sardin..fuhhh! licin ko biler dah berebut2..
Dalam jam 10mlm gtue..saya ajak en somi ke tmn tema di resort gambang nie..kasi anak2 buah yg beso nie hepi skit..saya pon bosan jgk kalu dtg dr jauh just nak lepak layan astro sajok..hi3..umat manusia mmg ar ramai giler! dah cam pesta besar plak saya tgk..
Danial yg hepi sbb sumer game dpt main 2x..sekali tmnkan awish..then tmnkan adik sepupu dia plak aliya.. byk lagi game yg dorg x dpt nak main sbb org adalah sgt2 ramai ms tue..dan selamat jgk tuk poket saya sbb satu game dia charge RM4/person..
Aliya yg sudah ada keberanian tuk naik game yg gayat2 neh..aliya sblm nie dok lah berkepit ngan ayah n ibu dia..x penah nak join kami kalu kuar..sejak sek nie,dan kebetulan plak ibunya tgh ngandung 5 bln..saya nmpk anak buah saya si aliya nie dh ada perubahan..dia dah mula ada keyakinan diri n berani tonjolkan diri..nk jadi kak long kan pas nie..kena ar berani kan..hi3..
Jam 12.00 tgh malam br kami blk semula ke homestay yg hanya 3 min dr resort nie..ms saya blk,yg lain2 masih lg ngadap tv layan cerekarama..hi3..

27 January, 2012

Cahaya Kurnia Homestay Gambang Waterpark

Kami sekeluarga bercuti sempena CNY di Bukit Gambang baru2 nie..Disinilah kami menginap selama 3 hari 2 malam..rumah teres satu tingkat lot tengah..rezeki saya,dpt wat tempahan pd saat2 akhir..En Junaidi dan Pn Azian pemilik homestay nie mmg baik hati..bagi kemudahan yg lengkap tuk kami sekeluarga menginap disini..
credit: mudah.my
Ini adalah ruang tamu utama..selesa ar jgk tuk kami sekeluarga..kami bwk extra toto,boleh ar dlm 5 dewasa bergolek2 dpn tv nie..kt cnie tv dia ada kemudahan astro lagik..no additional charge cam saya pegi PD tempoh hari..
credit: mudah.my
nie plak adalah bilik tido utama..ada bilik air sndr..umah nie ada 3 bilik + 2 bilik air..sumer bilik ada katil queen cam dlm bilik utama..cuma yg bilik utama sahaja yg ada air cond..selebihnya,mereka sediakan kipas dinding..jgn risau,umah nie umah batu,lantai sumer dia tiles..oleh itu,sejuk pd siang hari then tido gigil2 pd malam hari.. ;)
credit: mudah.my
Nie plak ruang dapur..kak yan tuan umah nie sediakan kemudahan masak..ada dapur gas,kuali periuk bagai sumer ada..x perlu gusar nak berangkut dr umah..kedai2 runcit tuk kita beli brg keperluan pon dekat..yg penting,tujuan utama kami ke sini adalah utk ke Gambang Waterpark yg hanya 3 minit sajok dr cnie! kalu kwn2 nak ke cnie,bleh clik Cahaya Kurnia Homestay Gambang Waterpark utk maklumat terperinci!

Homestay: Cahaya Kurnia Homestay Gambang Waterpark
Alamat    : No 17, Lorong 6, Taman Gambang Damai, Gambang, Kuantan Pahang
Telefon:  : En Junaidi - 0139075877 @ Pn Azian - 0139046907  
Harga     : Isnin-Khamis: RM 160.00 (tidak termasuk cuti umum dan cuti sekolah)
                Jumaat-Ahad: RM 200.00

26 January, 2012

Al-Fatihah buat Arwah Wan Teh

Arwah Wan Teh..Moga wan tenang di sana..amen

Saya pernah bercerita tentang wan teh sblm nie..walau saya x begitu rapat ngan wan teh,tapi saya slalu jgk jd driver mak biler melawat wan teh di greenwood..ceritanya bermula biler anak wan teh,sepupu mak penah jadi rakan setugas saya di mahk shah alam dl..arwah acik atar mmg baik orgnya..tp saya takut setiap kali berselisih ngan arwah dl..bkn apa,arwah slalu tenung tajam pd saya..

Nak dijadikan cite..arwah tegur saya sedang asyik leka mengira wang kutipan di kaunter..rupanya arwah nak kepastiaan,adakah saya nie cucu wan terisah? sbb rupa saya saling x tumpah cam arwah wan saya biler x berkaca mata..hi3..

Cite punye cite,confirm ar acik atar nie sepupu mak saya yg dh lama terpisah..sejak dr itu,mak kembali rapat ngan ibu saudaranye,wan teh nie..ohh..arwah cik atar pon dh kembali menghadapnye pada awal tahun 2009 x salah saya..ms tue pon,arwah br beberapa bulan bersara wajib..

Dan semalam..pada jam 3ptg,giliran wan teh pula melangkah menyusul mengikut arwah suami dan anaknya..arwah kembali menghadap penciptanya kerana sakit tua..walau merata arwah merantau mengikut arwah suaminya (bekas pegawai polis), akhirnya arwah menghembuskan nafas terakhirnya di rumah pusaka keluarganya..disinilah arwah dilahirkan..dan sinilah jua menghabiskan usianya..Moga roh arwah dicucuri rahmat olehNya..amen..

20 January, 2012

umah nak siap dah!

Balik umah mama..en somi dpt surat layang dr bank rimau..bulan nie bulan pertama kami dh start byr interest umah..oleh itu,budget tuk umah (sewa + sndr) dh menjangkau RM1k..rasa kelu lidah nak berkata..hi3..

Setelah hampir 3 bln x jenguk perkembangan projek umah itu..br ar kami meninjau2 dr jauh..alhamduillah..dh siap smp ke bumbung..mgkn makan masa berbulan lagi tuk siap sepenuhnya..ikut perjanjian,dlm bulan Ogos dh bleh dpt kunci umah..harap2 saya bleh trus pindah ke umah sndr setelah 3x berpindah randah..
Nie adalah permandangan dr umah corner lot..ms booking dl,corner lot dh penuh..sgt frust,kekononnye cam mampu jer nk beli kan..end lot pon dok terkebil2 tgk rege dia..nie kan plak corner lot.. ;)

Ish..tetiba x sabo nak deco umah sndr..sambil jeling2 kt tabung rm5 saya yg baru 1/2 penuhnye..hua3..

19 January, 2012

kursus? layannn...

Sesungguhnya saya amat2 bosan ddk kt opiz spjg awal thn nie..rakan setugas amik cuti tanpa gaji sebulan..so,sebulan jgk ar saya x de keje..bos x tau nak bg keje apa kt saya..x kan nak bg saya odit sensorg kan..oleh itu..saya pon laju2 mtk nak gie kursus..

Melepaklah saya di ceruk nilai nie selama 4 hari 3 malam..tinggalkan en somi (1st night dh windu beria2)..dapur..kain baju yg x berlipat tue sumer..kekdg tue penat jgk kan nak uruskan umah tangga yg cuma 2 org ahlinya..sesekali dpt rileks ckit ok gak..jauh dr hiruk pekik jem..x perlu susah hati punch card merah..hi3..
Abis kelas pkul 4.30ptg..kekdg tue pkul 4.15ptg saya dh siap2 sembunyik dlm selimut sambil layan tv..tepat jam 7.00 mlm gie makan malam..x payah nak beria2 masak..pikir2 menu bagai..hadap jer ar apa yg org bagi kita makan..

pas tue? bosan tahap giler babeng punye..nak online,PI x bleh plak kt cnie..x tau nape,mgkn coverage P1 x de kt area Unifi..mgkn jgk..berboring2 ar saya sensorg dlm bilik nie..nak blk umah,malas terbit didlm hati..kalu ada yg jemput syok ar jgk kan..oleh itu,bukak satu jer lampu..ddk diam2 dlm selimut then ZzzZZZ..tido adalah terapi minda yg terbaik buat saya setakat ini..hua3..

Dalam kelas pon bukan berkwn sgt ngan org..mulut nie cam ada berlian biler nak berckp tue..yg saya borak x smp 100 perkataan selama 3 hari dlm kelas cuma ngan rakan sebelah n rakan dihadapan..selebihnya? senyum..bagi sedekah..hi3..
Gambar kenangan..kalu ada sesapa tepon @ email nnt,saya refer jer kt gambo nie..nak igt muka sowg2 payah..ngan gambo RM10 nie,bleh ar saya kenal mana satu gerangan orgnye..hi3..

Ohhh..saya terserempak ngan kwn lama uitm dl, nurul dan juga en laloquee (biler ar bleh jmp ngan wife dia plak..kak jemah yg hot tue..hi3)..cuma diaorg hadir kursus yg berlainan..punye ar lama ddk cnie..hari terakhir br saya n nurul berjmpa..gtue ar kaedahnye kalu jalan tue tunduk ayu jer kan..mana nak tgk org..kalu x,ada ar jgk kwn nak bersembang..kwn berjalan merata kt nilai neh kan..

Arie nie saya dh masuk opiz balik..okeh! saya dh start boring balik..Niza! sila pendekkan cuti kau!

15 January, 2012

Awish saya dah berani..

Walau dah msk darjah dua tahun nie..awish nie masih lg suka kartun2 neh..tambah plak kartun upin & ipin neh..byk kali dah dia ajak saya nengok kartun nie..baru2 nie jer ar saya dpt tunaikan hasrat hatinye.. ;)

Kami pegi dh malam..so,kedai upin & ipin tue pon dh tutup..fuh! selamat duit akak ko..hua3..jadinye..hanya dpt bergambo jer ar kt wall luar nie..
Sblm pape..kami singgah makan di restoran upin & ipin yg hanya berhadapan ngan studio neh..bukan main hepi lagik biler tgk kad menu yg penuh ngan karekter upin & ipin..menu yg disediakan banyak pilihan..kami order tom yam..nasi goreng n kueh teow..sumer sedap!  
Malam tahun baru tue..mmg jem kt mana2..kami plan nak tgk firework kt icity..tp limpahan kete smp ke faderal highway..ohh tidak ler kami nak meredah jem yg berliku tue..biler dh x tau nak kemana, kami pon decide ar ke fun fair yg kebetulan berlangsung di sek 13..

Biler dh smp fun fair nie..game dia mmg best2 ar kan..pusing sana pusing sini..terbang sana terbang sini..erm..tapi sesuai ker ngan kitorg neh? nie game tuk bebdk..rm4 tue sekali naik..nmpk cam simple sajok tp ngeri jgk kalu saya sndr yg naik..
Yeah! mamat kenit nie yg berjaya naik sndr tanpa saya..pada mulanya dia nak nangis jgk biler saya berkeras x mau join sekali..nie game bebdk weh..(sbnrnye saya yg takot) awish naik ngan sorg adik tue..saya tanye awish,smpt x berkenalan ngan kwn baru? dia senyum jer..dia jwb..x sempat nk berkenalan pon..gayat kt atas tue..hi3..

Saya hepi biler awish dh mula berani..sblm nie dia nak mandi kt pool pon takut2..tmpt tinggi apatah lg kan..mmg x ar dia nak mencuba..masa kitorg gie desa waterpark,dia dah mula berani berenang sndr.. ;)
 X puas naik satu game,awish ajak abg pjul dia main game lain plak..kali nie lg mencabar..biler awish dh panas, dia seronok plak nak main mcm2 game..tp nilai token mahal bebenor..rm2 tuk setiap token..satu game smp 2 token @ 3 token..fuhh! mahal..
Awish yg makin hepi dan abg pjul yg dah penin2 lalat dok berkali2 berpusing2 naik buaian tue.. ;)

Okeh! saya x takut lagi.. ;)

14 January, 2012

Biler sedara dtg bertandang

Dah setahun saya kawen..kami bahagia walau masih blum mampu dikurniakan cahaya mata..alhamduillah..saya bersyukur atas nikmatnye.. ;)

Dalam setahun nie..ada beberapa kali kali saya wat majlis makan2..biler wat majlis neh..sure ar mak saya akan back up saya kaw2 punye..juadah adalah semestinya dr air tangan ibu saya kan..hi3..saya masih x punya kekuatan tuk handle majlis saya sendiri..ohh..camner ar gamaknya biler ada tetamu yg tetiba sampai depan umah saya nie..apa yg saya nak hulur neh? nak bagi minum air apa? masak air reti ar..hua3..ohhh saya kena mula belajar..

Biler ayah ude saya ckp nak dtg umah..saya kelam kabut! ohh..panik kejap..jauh ayah ude saya dtg dr kuala t'ganu..x kan nak bg makan biskut kering sajok..cpt2 call mak..nak wat apa nie? nak hidangkan famili ayah ude apa nie? trus laju2 amik mak akhirnye! hua3..masih x mahu berdepan ngan realiti lg saya rupanye..hua3..  

Alhamduillah..ptg sabtu itu meriah umah kami..famili ayah ude dtg melawat kami sekeluarga..adik saya sekeluarga pon turut sama bertandang meraikan kedatangan ayah ude sekeluarga..berkumpul ar kami beramai2 ptg tue..
Ohhh..windu ngan sidebab faris tomey2 nie..geram ngan pipi dia..windu ngan telatah dia..agah dia ckit jer..dah terbahak2 dia gelak..ohh saya windu ngan dia walau slalu dpt jmp dia skrg nie..oh cyg! mak long windu sgt ngan faris.. ;)

13 January, 2012

Memborong Ros Kerepek di Banting

Saya berpeluang ke banting tuk wat audit..nie kira keje luar terakhir saya tuk penghujung 2011..kerja tetap jalan mcm biasa sambil otak nie ligat memikir apa yg syok kat banting nie..biler saya call member baik saya si angah..kerepek! itu adalah antara tarikan utama kt banting nie..
Kami berempat..saya,niza..dan peg saya syam n mrs lim gie ar cari fazz kerepek yg pames sgt tue..siap gps yg x tahan tue..alih2..sesat tah ke mana2..aduhai..dlm dok sesat tue,kami jmp sigboard ros kerepek..berzass kami ke sana! alhamduillah..senang nak cari ros kepek nie..kalu kowg nak datang cnie..bleh refer kt blog ROS KEREPEK..amik ko..bukan main besar lg saya linkkan ros kepek nie..

Bermacam pilihan yg diberikan tuk pelangan cuba/rasa setiap keluaran mereka..ada deretan kepek ubi, kentang,pisang dan juga keladi yg dorg jual..dorg jual ikut pelbagai paket..ada yg 500g dan juga 1kg mahupon 3kg..terpulang pd citarasa pelanggan nak yg mana.. 
Antara yg sempat disambar..saya beli tuk famili dan juga tuk famili ayah ude saya yg nak bertandang ke umah hari minggu tue..saya sgt teruja biler harga kerepek kt cnie jauhhhhhhhhh lebih murah dr kepek yg saya slalu beli tue..tetiba terpikir nak jual kepek peket2 kecik kt opiz..bleh kaut byk untung neh..wah berangan nak jadi tokey kepek plak..
Plastik dorg pon ada cetakan nama perniagaan dorg..kelass kau maria.. 
Sahabat saya yg sempat saya lawat biler wat odit kt banting nie..dh hampir setahun si haikal nie..baru kali ini saya berpeluang nak lawat dia.. ;)

Terubat kejap biler dpt bergosip panas ngan angah..sahabat baik saya di uitm dl..biler angah dh ada handbeg nie..payah ar ckit nak dating2 cam dulu2..alhamduillah angah dh ada 2 org anak..dua2 lelaki..si haikal nie anak bongsu dia..yg sulung hakimi..muka mmg sepesen ngan ayahnya..hi3..ermm..biler ar lg saya bleh jmp ngan angah ek..x puas borak2 ngan dia..x jauh mana pon..banting sajok..x sampai 45min pon dr umah.. ;)