rakan2 saya

31 October, 2013

Keje luar - Msk Wad

Saya dpt pengalaman baru wat audit kali nie..x penah2 saya msk wad hospital yg saya audit..keh3..kenang2 balik klako pon ada jgk rasanye..

Malam sblm hari kejadian saya demam panas..oleh itu saya x cukup tido asyik terbangun2 sbb x selesa..mgkn jgk tido kt tmpt baru kan..so menambah rencah x sihat saya tue..

Pagi kejadian saya gie keje cam biasa walau kepala nie dah start pening yg amat neh..cc kew tue tegur saya nape muka saya pucat dan batuk x benti2.. trus dorg bwk saya gie kat bhgn  kecemasan dan wat pemeriksaan..

Tekanan darah saya tinggi..saya dorg wat ecg test tuk confirmkn x effect jantung saya..dorg amik darah mau 3x kot..ms tue saya dah start berdebar sbb niat saya dtg nak amik panadol sajok then smbg keje blk..

Saya kena tahan kat wad pemerhatian.. Saya diberi ubat makan..then msk air dan ubat utk stabilkan darah..doktor sahkan darah saya ada byk kuman..oleh itu saya kena infection ditekak..bengkak sblh tekak saya nie..patot ar perit nak telan air liur sndr..last wik bengkak kt mata..ohhh dah ada tanda2 rupanye..

Teme kasih pd staff hospital jasin yg sudi amik berat psl saya walau saya tgh mengorek keje2 kowg..hik3..

29 October, 2013

Family Day - lucky draw

Nie ar hadiah lucky draw yg en somi menang..alhamduillah rezeki Allah swt nak bagi kan..saya suka2! Oven kami br jer rosak..sedeh sgt sbb saya sgt suka acara yg bako2 nie..hik3

Hepi2! Saya suka sgt dpt oven nie..x sabar saya nak bake lagsana lagik..

27 October, 2013

Family Day LPK - annual dinner

Majlis makan malam adalah antara acara yg best saya tggu..tema thn nie adalah old skoll..saya sarung jer baju yg ada..pas puas rehat2 kt bilik..saya pon x mau lepaskan peluang tuk join acara makan2 ngan famili lpk..dasar kuat lantak kan.. haruslah x bleh lepaskan peluang ini..hik3..

Saya mmg enjoy biler dpt jmp ngan seluruh famili lpk nie..hampir semua staff saya kenal..x smp 200 org staff pon n yg best dorg sgt2 sporting! Sudah diterapkan budaya dorg..1st time jmp pon dah selesa nak berbual..

Kami smp kt majlis td pon awal gak..ms tue majlis br nak mula..nak carik tmpt ddk pon x susah..sbb biler berdua nie ada jer yg offer ddk semeja..rezeki kami lepak semeja ngan ex tuan umah kami..en roslee sekeluarga..selama ddk kt umah dia,x penah pon berborak ngan wife dia kak ita..dah pindah nie..br beria dpt sembang sakan..hik3

Biler ada dinner..sure ada lucky draw kan..Rezeki kami thn nie dpt lucky draw no 34..hadiah? Pak cik menang moto! Ha3 berangan jer ar..keh3

Pas majlis kami dok layan lagik live band dr west port band..dorg mmg syok perform! Best! En somi pon sama naik dok bergoyang sakan ngan penyanyi lawa kt stage tue..kwn2 dia pon sama join..jd meriah plak stage kejap..bini kasi muka..sronok ko ek bang..kah3

Okeh..time to making baby..don't disturb..ha3

26 October, 2013

LPK Family Day - check in

Tq en somi bagi rehat2 jer arie nie..
X yah join xtvt family day opiz dia..lepak2 rehat dlm bilik jer.. ;)

25 October, 2013

Keje luar - Melaka Tengah

 
Saya kena bertugas di Melaka utk sebulan nie..saya kena jelajah dr satu daerah ke satu daerah..
mula2 kena kt Melaka Tengah then ke Jasin dan abis kat Alor Gajah..
saya suka! saya suka! sbb dpt team yg best kali nie..rojak2 dr Selangor..N9 dan Melaka 
 
Seminggu di Melaka Tengah nie saya menginap di Dream Hotel Melaka
 
 
Sesungguhnye agak serabut mengodit kali nie sebab saya sakit mata! adoii payah nak jmp org dan buat keje..saya gagahkan jgk sbb masa sgt suntuk dan terkejor2 jadinye..
 
Nengok ler atas meja neh..bersepah2 ngan dokumen dan sumer perlu settle dlm seminggu..
sambil tue kami kena bg taklimat dan penerangan pada auditi..gigih jgk ler nak berperang kan kalu msg2 ada pendapat sndr.. ;)
 
 
Seronok tgk gelagat dorg..ngam jam 5 ptg..
Dah panjang beratur nak punch out..
Pegi keje x jem..makan murah..
Balik keje pon rileks jer..byk masa ngan family..
 
 
 
Malam akhir di Melaka baru saya kuar jenjalan kt bandar melaka nie..
itu pon saya bwk kwn saya si siti..kalu x,abis keje..melangok jer dlm bilik..hik3
 

24 October, 2013

Sakit Mata

Saya skrg kt Melaka..wat odit ler kan..itu jer keje yg saya reti buat..keh3

Odit kali nie agak serabut ckit sbb saya sakit mata! Peritnye bengkak mata tue tuhan jer yg tau..hu3

Hari ke 2 pengauditan dh kurang ckit..nak gie klinik dok ralit siapkan keje..alih2 terlupa..smp ar ke sudah..

X pe ar..dugaan kan biler berjauhan ngan en somi..mlm2 tue ngengada ar ngadu kata mata sakit..ms nie jer ar pon nak layan..kalu kat umahhhh..Tiup2 mata kita then kata "ok..baik dah..abg dah tiup" helooo..igt mata nie msk habuk ker? Adeh!! 

Majlis bertunang..berkahwin..

Byk sgt majlis yg saya hadiri kebelakangan nie..sumer nak cite..sumer nak mskkn dlm blog neh..tah sape ler yg sudi nak baca kan..eceh!

Majlis Perkahwinan Neesa Rasit
Lokasi : Bandar Baru Sg Buloh

Neesa nie adik kpd sahabat baik saya meeza..alhamduillah neesa dh selamat bernikah dgn pilihan hatinya #konspiasibayangan..wah! Siap # bagai kan..Majlis neesa nie penghujung syawal lepas..ha! Nmpk x kat ctue cite saya nie cite basi..ha3..
Neesa skrg pemilik taska di putrajaya..
umur br 25 thn okeh! sudah ada bisnes sndr..kagumnye..akak ko nie masih layan lagik keje mkn gaji..nextttt..

Majlis bertunang Qairun Nisaq
Lokasi : Kelab Shah Alam

Nisaq aka adik nie anak manager saya di harmony driving academy dl..dan jgk anak buah bos pertama saya to' puan zainon..saya dh lama x join majlis rakan2 di harmony dan majlis nisaq nie saya x bleh nak elak..kena jgk pegi sbb dah terhutang budi..adik dan parents dia dtg masa majlis bertunang kami 6 thn lepas.. ;)

Majlis berjalan lancar dan jadi sesi reunion kami ngan sahabat2 lama di harmony..ms nie r saya bertemu kembali ngan finie setelah 5 thn dia kawen! Last jmp ms kndr kawen dia..ha3..hepi dok jmp blk ngan dorg then berbual pjg.. ;)
Kita jmp nnt ms kndr nikah plak k..

Majlis Bertandang Rakan en somi
Lokasi : port klang

Perantin laki adalah rakan sepermainan en somi ms dorg kecik2 dl..dorg kan sama2 membesar kt kuarters lpk.. ;)

Nie kira majlis reunion rakan lama mertua jgk ler..oleh itu saya rasa terpinggir biler dorg gelak2 sakan ngan sahabat lama then saya hanya sengeh2 jer ddk tepi en somi..hu3

Oleh itu saya pon membawa ar diri..gie ngatah ayam golek yg sedap giler tue..pas tue layan kueh2 tradisi desert dia yg best2..kalu haus saya minum abc ngan cendol dia..oh! Air asam boi dia mmg sedap..then saya akhiri ngan makan rambutan kuning yg lekang..adoiii..leleh2 plak biler igt balik..

Kesimpulannya..majlis ini adalah best dan saya x sunyi pon ditinggalkan..ha3

Majlis Bertandang Fuad 
Lokasi : Seksyen 19 Shah Alam

Fuad adalah rakan sekuliah en somi ms kt uitm arau..saya kenal gtue2 jer ngan fuad dan saya amat senangi sikap fuad yg open tue..biler jmp ngan dia..dia bleh layan kita cm dah lama kenal!

Kenduri fuad nie sehari sblm saya ke cherating tuk berkursus..dtg cnie ngan 3 tujuan..
1. Nak makan nasik minyak free
2. Nak jmp kak zah - exopismate mahk
3. Nak jmp anuar zain

Utk tujuan pertama sure tercapai ar kan..ha3..keduanye dpt saya jmp ngan kak zah! Seronoknye tgk kak zah masih sihat dan cerdas walau dh lama pencen..fuad n kak zah nie berjiran dan ketiganya dorg pon berjiran ngan famili anuar zain! Berangan ar kan mana tau anuar zain pon hadir majlis nie..pas tue layan nyanyi karok selagu dua..ha3..

Majlis Azim
Lokasi : Port Klang

Azim adalah sedara en somi..bertemu jodoh ngan org port klang jgk..maka bertambahlah sedara mara en somi kt port klang nie..ha3

Azim dah nikah ms raya arie tue..nie kira majlis besar dia ar..yg syok kndr nie ramai sedara mara dr ktan turun tue..kndr kt sel tp rasa cm ddk kt ktan plak..ha3..

Masa majlis azim nie..tragedi majlis kawen kt tjg dawai tue br jer berlaku..oleh itu saya pon ala2 trauma nak join mkn ayam masak merah..en somi yg lain2 mmg beria ar kan..sbb ayam dia carik kecik2..garing plak tue..resepi  temurun katanya..x pe..saya layan lauk perantin sajok..itu pon mtk mama mertua hulurkan..hik3

Pengakhiran N3 yg berjela2 nie..sumer sakit pewut..keracunan dr ayam yg dah x  elok tue..en somi mmg teruk ar kenanya..2 hari mc..sakit pewut dan muntah2 berpanjangan..sedara yg lain pon gtue jgk..cian dorg..rezeki saya kali nie..saya jer yg x kena..oleh itu sekian cite saya..bleh? 

22 October, 2013

Gud Luck Boss

Big bos saya en shawal telah bertukar kuar..skrg bos saya jd timb pengarah jan sel..erm en shawal nie mmg bos yg best! Dia sgt2 ambil berat tentang kebajikan staff..

Sempena majlis meraikan en shawal nie saya pakat ngan adik en somi wat kek lobak..adik en somi mmg teror wat2 kek nie tp dia x suka sgt makan kek..bleh? Ha3

Untuk sekian kalinye..saya cer try deco sndr kek tue..dah mcm rupa hape dah jadinye..ha3..yg nak cite kt cnie..saya nie suka sgt wat silap yg remeh temeh..kalu anta claim tue..saya slalu lupa nk sign form..bkn sekali..tiap kali anto claim smp bos kecik saya dah malas nak tegur! Wink!

Dan kali nie pon sama jgk..saya tulis kt kertas gud luck mr boss & mrs little boss..tapi tgk apa yg saya tulisss..gud luck mr boos & mrs boos..adui! Mujur bos kecik saya smpt pasan..apa lg trus tukar jgk pagi sblm majlis tue..

Apapon sumer hepi makan kek tue dan big boss pon suka! Alhamduillah..
Gud luck mr boss en shawal & mrs boss pn aida..
With ♥♥ dr saya sekeluarga..

21 October, 2013

Abg burn! Beger bakar satu!

Rentetan dr cite pindah umah..kami laki bini sepakat utk memzakatkan gaji awal bln 10 nie tuk belanja adik badik makan bege bakar..dorg ar yg penat lelah tolong angkat brg arie tue..teme kasih ler kowg ek..smp skrg brg2 yg kowg angkat berkotak2 tue along x kemaskan lagik..ha3
Lokasi bege bakar nie dah merata2..yg kami pegi nie kt abg burn burger bakar bkt tinggi,klang..Set date ngan adik badik guna whatsapp group ajer pon..mula2 ada yg kena overtime ar..shift keja ptg ar..smp ada yg mtk tunda..pikir2 punye pikir..kami on kan jgk acara ini dan alhamduillah sumer dtg! Haaa..tetiba okay plak kowg kan..keh3
Acara dimulakan ngan sesi penerangan amik order yg sumernye dorg x penah merasa lagik..okeh..kemain lagi dorg pau kitowg..pakat amik bege kawen sumer..ayam + kambing..ayam + daging bagai..siap mtk meetball 10 pcs lagik..kami layankan ajer..sape yg x abis..pandai2 tapau sndr..
Acara makan2 kali nie mmg enjoy..nengok gelagat memsg tuk cuba abiskan beger msg2..dorg punye expection adalah kepingan daging bege yg tepi jalan tue..silap okeh! Sumer daging nie home made dan tiap satunye 100g beratnye..pas tue kita bakar plak..alahai juice dr pembakaran tue mmg terasa lemak2nye..dikapit plak ngan keju dan sos yg mabeles..mmg leleh!!
Yg pasti di pengakhiran cerita ini..sumer pakat2 bungkus bwk balik!! Ha3..
Terima kasih bantu kami org nomad yg pindah umah tuk kali ke 4 walau br kawen tahun ke 3..sekian..keh3