rakan2 saya

24 October, 2013

Majlis bertunang..berkahwin..

Byk sgt majlis yg saya hadiri kebelakangan nie..sumer nak cite..sumer nak mskkn dlm blog neh..tah sape ler yg sudi nak baca kan..eceh!

Majlis Perkahwinan Neesa Rasit
Lokasi : Bandar Baru Sg Buloh

Neesa nie adik kpd sahabat baik saya meeza..alhamduillah neesa dh selamat bernikah dgn pilihan hatinya #konspiasibayangan..wah! Siap # bagai kan..Majlis neesa nie penghujung syawal lepas..ha! Nmpk x kat ctue cite saya nie cite basi..ha3..
Neesa skrg pemilik taska di putrajaya..
umur br 25 thn okeh! sudah ada bisnes sndr..kagumnye..akak ko nie masih layan lagik keje mkn gaji..nextttt..

Majlis bertunang Qairun Nisaq
Lokasi : Kelab Shah Alam

Nisaq aka adik nie anak manager saya di harmony driving academy dl..dan jgk anak buah bos pertama saya to' puan zainon..saya dh lama x join majlis rakan2 di harmony dan majlis nisaq nie saya x bleh nak elak..kena jgk pegi sbb dah terhutang budi..adik dan parents dia dtg masa majlis bertunang kami 6 thn lepas.. ;)

Majlis berjalan lancar dan jadi sesi reunion kami ngan sahabat2 lama di harmony..ms nie r saya bertemu kembali ngan finie setelah 5 thn dia kawen! Last jmp ms kndr kawen dia..ha3..hepi dok jmp blk ngan dorg then berbual pjg.. ;)
Kita jmp nnt ms kndr nikah plak k..

Majlis Bertandang Rakan en somi
Lokasi : port klang

Perantin laki adalah rakan sepermainan en somi ms dorg kecik2 dl..dorg kan sama2 membesar kt kuarters lpk.. ;)

Nie kira majlis reunion rakan lama mertua jgk ler..oleh itu saya rasa terpinggir biler dorg gelak2 sakan ngan sahabat lama then saya hanya sengeh2 jer ddk tepi en somi..hu3

Oleh itu saya pon membawa ar diri..gie ngatah ayam golek yg sedap giler tue..pas tue layan kueh2 tradisi desert dia yg best2..kalu haus saya minum abc ngan cendol dia..oh! Air asam boi dia mmg sedap..then saya akhiri ngan makan rambutan kuning yg lekang..adoiii..leleh2 plak biler igt balik..

Kesimpulannya..majlis ini adalah best dan saya x sunyi pon ditinggalkan..ha3

Majlis Bertandang Fuad 
Lokasi : Seksyen 19 Shah Alam

Fuad adalah rakan sekuliah en somi ms kt uitm arau..saya kenal gtue2 jer ngan fuad dan saya amat senangi sikap fuad yg open tue..biler jmp ngan dia..dia bleh layan kita cm dah lama kenal!

Kenduri fuad nie sehari sblm saya ke cherating tuk berkursus..dtg cnie ngan 3 tujuan..
1. Nak makan nasik minyak free
2. Nak jmp kak zah - exopismate mahk
3. Nak jmp anuar zain

Utk tujuan pertama sure tercapai ar kan..ha3..keduanye dpt saya jmp ngan kak zah! Seronoknye tgk kak zah masih sihat dan cerdas walau dh lama pencen..fuad n kak zah nie berjiran dan ketiganya dorg pon berjiran ngan famili anuar zain! Berangan ar kan mana tau anuar zain pon hadir majlis nie..pas tue layan nyanyi karok selagu dua..ha3..

Majlis Azim
Lokasi : Port Klang

Azim adalah sedara en somi..bertemu jodoh ngan org port klang jgk..maka bertambahlah sedara mara en somi kt port klang nie..ha3

Azim dah nikah ms raya arie tue..nie kira majlis besar dia ar..yg syok kndr nie ramai sedara mara dr ktan turun tue..kndr kt sel tp rasa cm ddk kt ktan plak..ha3..

Masa majlis azim nie..tragedi majlis kawen kt tjg dawai tue br jer berlaku..oleh itu saya pon ala2 trauma nak join mkn ayam masak merah..en somi yg lain2 mmg beria ar kan..sbb ayam dia carik kecik2..garing plak tue..resepi  temurun katanya..x pe..saya layan lauk perantin sajok..itu pon mtk mama mertua hulurkan..hik3

Pengakhiran N3 yg berjela2 nie..sumer sakit pewut..keracunan dr ayam yg dah x  elok tue..en somi mmg teruk ar kenanya..2 hari mc..sakit pewut dan muntah2 berpanjangan..sedara yg lain pon gtue jgk..cian dorg..rezeki saya kali nie..saya jer yg x kena..oleh itu sekian cite saya..bleh? 

No comments: