rakan2 saya

23 December, 2011

aiman & aina - 1 mth (Port Dickson)

Arie tue kami stay 3H2M di Marina PD World Resort..dgr tmpt cam gempak..biler smp..adoiii..x best ok! private apartment dia ok..cuma facilite dia sgt out..seram plak kalu tgk keliling..en somi penah dtg cnie ngan famili dia..dia pon suprise tgk tmpt nie..kami redha jer ar sbb dh bayo deposit pon..
Disebabkan kami ramai..10 org sumernye..kami x ar takut sangat..biler turun mandi kt pool, suasana mmg meriah giler ar sbb kami2 jer yg control pool yg besar tue..adik2 pon x ar takut sgt..dorg nie kan perangai pelik ckit sbb x pandai bergaul ngan org luar..
kami mmg baru sgt2 pindah sblm dtg PD nie..jadinye, adik saya ambil peluang tuk rehat sepenuhnye..en somi plak bleh bantai tido..mgkn dorg penat..tp cian kt adik2 ar..dorg nak dtg bercuti,nak berjalan2..tetiba terperap dlm umah tgk astro..kt umah sndr pon ada!
kt cnie ada disediakan dapur..kami masak sndr..jimat! hi3..kami bwk bekalan makanan basah dr umah..kami pon bwk dapur letrik..jadi mudah ar nak masak sndr..pagi kak siah masak nasi goreng..t/hari plak kak siah masak tom yam..nyum2! mmg keje kami makan sajok ar spjg stay kt PD..pas makan,turun gie mandi kolam..pas tue naik makan plak..pas tue smbg mandi lagi..hi3..
tetiba ms tgh syok2 kami bercuti..bleh plak ada cite yg x best..awish n aiman demam mlm ke 2 kt sana..seronok sgt kot main air..kebetulan malam tue plak,zaim ngadu sakit ulu hati..bergegas kami pegi hospital PD..doc dignose ada gastrik..si zaim nie,biler x chat..mmg dok merungut jer ar keje nye..tambah wat saya sakit hati biler bateri kete saya bleh plak kong 2nd day kitorg kt sana..adoi! mmg x berjalan2 ar kami ms tue..sgt x best okeh!
aiman ngan perangai dia yg x berkesudahan..letih aku..
mujur hari terakhir di PD best ckit..kami sempat jgk ke Pantai Teluk Kemang..pas check out,kami trus ke sana..tujuan utama nak makan2 sblm balik ke Klang..sambil2 tue bleh ar tgk pantai dan beli cenderahati ckit kat sana..

pas makan, kami amik kesempatan ke pantai..mmg ramai giler org berkelah kt sana arie tue..musim cuti sek nie,mmg ramai yg amik kesempatan tuk luangkan masa ngan famili..
kami x plan pon nak mandi..biler adik2 dok asyik sgt main2 ngan air laut tue..cpt2 saya suh dorg tukar baju blk..biar ar dorg mandi laut plak..kasi dorg hepi ckit bercuti kali nie..
sempat ar kami cuba banana boat..erm..syok wooo..
pas tue main tanam badan awish ngan pasir..okeh! dah penat nak abiskan cite nie..sbb x syok sgt kan..hua3..

No comments: