rakan2 saya

20 September, 2012

Raya lagi


Okeh! semangat tgh ada nie nak cite..hua3..
Raya ke 3 kami dimulakan ngan anta awish gie umah atok dia sepagi yg bleh..sgt good sbb sumer bangun awal pagi arie tue..tgk saya pakai cantek2 cm nak pegi beraya kononye dan yg lain kt umah kena gie sepital..soklan bertalu2 kuar..
  • adakah saya nak berjalan raya ketika keadaan ini?
  • saya berkeras jgk ker nak blk beraya ke terengganu?
  • atau saya sesaja nak kuar sebab nak skip wat sarapan pagi? 
Mmg x sangka soklan2 gnie akan kuar dr mulut anak sedara en somi! wow! kowg kecik2 dah pandai nak propa ek..yg andaian ke 3 lg x tahan..nak skip wat breakfast..cis kowg!! potong duit raya..dan saya tinggalkan mereka tanpa jawapan..biar dorg terpinga2 jawab sndr..ha3..
 
Kami kena anta awish jgk pagi tue sbb pak long awish nak berangkat blk ke KL dah..dorg ddk kat kota kinabalu sbnrnye..flight ke KK day after..mujur smpt jgk jumpa pak long awish sekeluarga..lupa plak thailand waktu dia lewat sejam dr m'sia..mmg sempat ar biler janji pkul 10 pagi waktu thailand walau kami smp kt seberang sungai jam 10.30 pagi..Kami kena menyeberang ke seberang kt jeram perdah..bagi yg penah ke mundok ikot sungai,sure tau tmpt nie..tiap hari berduyun2 org msia akan ke mundok tuk sopping yg harga dia kadang kala 40% - 50% dr harga kt rantau panjang..tp skrg nie..susah sgt nak menyeberang..dah ada kawalan ketat nak msk secara haram nie..
 
Ini pengalaman pertama utk en somi seberang sungai guna perahu..muka ada cuak..gementar ckit..hi3..awish rileks jer sbb mmg dah slalu sgt dia berulang..kt seberang sg,kak siah n adik dah tggu kami..nak berjalan pon x jauh..tp syok lg ar kan kalu naik moto kan..beraya ngan tok ayah awish mmg seronok..pak long awish pon peramah jgk..byk pengalaman hidup dia share ngan kami..membesar ngan nenek tiri..belajar kt bangkok..hidup sndr..kemudian kawen dan menetap kat sabah! syok kan..kami mohon diri pulang sesama ngan famili pak long awish berangkat balik jgk..ms nie mmg ada drama..kami nak tinggalkan awish ngan tok ayah dia..sekaliiiii..bantai menagis sampai kuar muntah ko! adeh..ade jer ar ko nie dik..ish2..patot ar masa nak seberang td beria suh kami ikot jgk..rupanya dia dah plan x mau stay rupanye..
 
Balik tue..kami x kemana dah..trussss gie sepital lawat tok mek..dan terus menunggu hingga lewat malam.. ;) berakhir ar raya ke 3 kami..beraya sampai ke siam koo..raya 1 umah jer pon..hi3..
 
awish yg x mau stay ngan tok ayah walau mok su dia pon ada jgk..

No comments: