rakan2 saya

16 February, 2013

kawan kawen..aku kenyang..alhamduillah..

Sebagaimana tajuk..gtue ar citenye..2 sahabat saya telah menemui jodoh msg2 dikala rakan2 kami yg lain dh bertahun2 kawen..ada yg dah beranak 3..nak masuk 2 pon ada..masih sowg pon ada dan x lupa utk yg x jgk beranak cam aku neh..keh3
Saya smpt jmp ngan ayu..syok woo tgk ayu gemuk..keh3..so ayu wajahnye dikala tgh sarat preggy nie..moga dipermudahkan segalanya..amen....
Bukti miz hadir majlis kami dedulu..
Kndr kawen yg pertama utk 2013 ini adalah majlis siti mismuliana..
sahabat saya sowg nie sgt suka hadir ke kndr kengkawan..x kira sejauh mana pon,pasti mis sedaya hadirkan diri..alhamduillah..kenduri kawen mis sgt meriah..ramai giler kwn2 dia dtg..baik dr zmn sek smp ar zmn keje..layanan yang baik..seronok tgk kndr kawen yg meriah..guddie bag x de telo..itu jer yg x best..keh3..tapi makanan sedap giler..nak tambah malu walau miz dah sebarkan kt fb dia jemput kitowg tambah byk2 kali pon x pe..keh3..
 
Kami bertiga di majlis ayu - 2009
Kami bertiga juga di majlis mis - 2013
(aku jgk yg maintain gemuk dr dulu..ha3)
Ayu! ko x dtg kenduri kawen aku ek! siot jer kan..baru pasan..ish! keh3..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
gambo zaman gedik2 anak dara..perantin adalah yg ditgh2 itu
 
Okeh..kita bukak lembaran baru plak..next kenduri adalah kenduri kawen ibu aka ziana aka ana..tapi saya panggil ibu sbb dia suka bebel2 cam ibu2 kita plus sgt suka pakai baju kelawar ms kt itm dl.. (btul ker ek ibu dpt nama sbb tue? sesuka aku jer) ibu adalah rakan sehati sejiwa saya masa kt uitm perak dulu..kami ber 12 cukup rapat..sampaikan umah ibu adalah port lepak kami sblm blk ke umah msg2 biler time cuti sem..
 
Kalu musim buah,lagi ar lama ddk kt umah ibu nie kan..jalan kaki,x smpt penat..kami jumpa kolam air panas..kalu rasa gedik terlebih2..abg2 ibu sumer offer nak anto kami yg gedik nie gie mandi kt sungai congkak..hi3..lgpon mak,sgt baik dan pandai masak jgk..mak layan kami sumer cam anak2 dia..pas abis U..memasing dah keje,sekala sekala ar br dpt jumpa mak balik..hu3..
 

 
Majlis kawen ibu kami sumer nantikan..setelah melalui pengalaman hitam itu..ibu bertemu jodoh ngan rakan sepejabatnye..alhamduillah..kami sumer doakan yg terbaik buat ibu dan nizam..moga kalian kekal bahagia hingga ke jannah..majlis berlangsung kt hulu langat..masa saya sampai,ramai gak kengkawan uitm yg dah balik..kecoh doh dorg neh..janji kt fb nak lepak smp petang! keh3..
 
Saya lepak ngan chic n famili..okeh! umairah princess chic sgt cerdik..suka ngan telatah dia..comel! fad ngan ed pon ada gak..fad dtg berdua with baby dlm tummy..;) then ed ngan bakal sominye..kami dtg lambat kan..org pon makin kurang kan..kami menikmati makanan ngan selesanya..bertambah2 lagik ko! hua3..guddie bag pon best..yg penting ada telor rebus..hi3..
 
Saya berkesempatan jgk jmp ngan haiyan..kawan plk saya dulu..kebetulan kawan sekolah ngan ibu..saya kenal haiyan ms kami study degree 2006..masa tue haiyan single lagik..boypren pon x de..skrg? dah anak dara okeh anak dia..2 org plak tue..nie adalah anak2 kelahiran plk uitm shah alam..moga anak2 haiyan bijak2 sbb mummy dorg ngandungkan dorg ms tgh blajar..amen..

4 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

salam uhkuwah dari BUNDA..Selamat pengantin baru kpd rakannya..semoga berkekalan hingga hujung nyawa..

alongpaktam said...

salam ukhwah dr saya juga bunda.. ;)

Anonymous said...

Salah tu, dpt nama ibu sbb anak buah dia yg menjerit ckp mee xsedap tu, yg dia jerit 'aaaaaa inu mee ni xsedap' hahahaha

Anak kak chik

alongpaktam said...

oh yer ker?
dr ctue dpt nama ibu ek..ha3