15 February, 2013

Terapi minda - makan-makan

Kalu dedulu..musim membizi odit ada pasang surutnye..saya dh bleh budget,biler masa nak bercuti dan biler masa jgk nak mengulor time x de keje..skrg......tidak lagi!! adoi..payah seh..tetiap bulan ada jer keje yg kena settle kan..pas tue bersambung2..pas wat odit kena wat keje tergempar2 plak..adeh..tensi gak kekadang tue kan..en somi pon gtue gak..slalu blk lambat skrg nie..kalu saya majuk suh blk cepat,dia mmg ar balik..tp bwk fail bergunung ganang..ngadap lappy,sambung keje..
 
Oleh itu,sebagai terapi minda..saya suka gie makan skrg nie (eh! bukan ko kaki makan ker? keh3) tanye kawan2..memana tmpt yg best..mahal ckit pon x pe,janji sedap! kualiti best! oleh itu,nie antara tempat yg saya dan en somi pergi sepanjang kami stress..hi3..
 
 
Restoran Serai kt Empire Subang
Saya kejar pavlova dia dulu..sepotong RM 7.50 ko..Kami makan nasi ulam n nasi kerabu..dedua ayam bakar..ayam lembut..bagai direbus dl sebelum dibakar..nasi dia banyak,puas hati..kualiti pon best..sayur mayur..ulam2 dia sumer fresh..berbaloi2 rasanye.. ;)
 
 
Rebus-Rebus Steamboat & Grill kt Alam Avenue
Nie kali ke dua saya datang..sblm nie pegi masa majlis buka pose ngan sahabat2 plk..kami mmg dah tau kesedapan kuah tom yam dia yg mabeles tue..buffet dia banyak pilihan..kita bleh pilih nak masak steam atau pon grill..dua2 best! yg saya slalu dok ulang2 makan adalah ais krim dia..ada 6 perasa ko! kt hotel pon takat bagi vanila ngan cekelet jer..keh3..

 
Woroeng Penyet kt Harbour Place Port Klang
Fish Manhattan kt Aeon Bukit Tinggi
 
Penah sekali tue,hari cuti kot..saya off balik umah mak memasing..ke pulau indah tidak ini kan pula ke sungai buloh kan..hi3..kami plan nak ddk umah jer wikend tue..tgh hari bleh tahan lagik..msk ptg..saya dah start tensi biler nengok en somi x abis2 dok belek2 fail..gosok2 pewut montel dia..ckp lapar sesgt dah..trus kelam kabut sarung jeans bwk saya pegi makan..keh3..tektik nak kuar dr umah..
 
Untuk menu awal ptg itu,kami makan kt Woroeng Penyet..pelbagai pilihan..rambang mata biler tgk menu dia..sedap! ayam penyet yg menepati tekak saya..sambil tue,saya jgk order gado2 dia..kaya kuah kacang..biler makan ayam penyet nie,mmg berkait rapat ar ngan sambal dia kan..dia punye pedas,terangkat okeh! peberet air saya adalah milo dinosour..milo dia pekat..taburan milo banyak plak tue..dan..dan..dan..yg penting kt cnie..layanan dr staff dia amatlah saya suka..
hah! sila amik saya jadik duta kowg ek..keh3..
 
Okeh..penat plak menaip..sampai sini sajok jer ar..bleh? bye!
 
 


2 comments:

mrs puex said...

mcm menarik jek tempat tu..

harus terai nnti ni..if ade masa la kot..:D

alongpaktam said...

pegi2..jgn x pegi..
harus bersilat dl ngan askar2 berdua itu..hi3