rakan2 saya

04 October, 2012

Makan seafood @ Bagan Lalang

Kami jenjalan kt bagan lalang..pas jalan..pewut lapar..jalan lagi cari kedai makan yg bersesuaian..byk yg x bukak lg restoran seafood kat cnie..lgpon jam baru pkul 6 ptg..dalam pale nak plan balik trus sajok jer ar..pas tue kami jalan2 lagi..sesaja nak nengok pantai yg memutih..masa memula dtg tue,air surut..berpeluh jgk berjalan nak sampai ke gigi air..ms kami balik,air dah mula pasang..tenang jer dgr deruan ombak..
 
Dpk ralit nengok pantai,sampai ar kami ke jalan mati..nmpk cam ada restoran dihujung jalan tue..berdepan ngan deretan gerai hasil laut dan ada jgk jeti naikkan hasil laut..oh! kt cnie restoran HM Sri Bagan yg pames tue..senyuman terukir..trus bajet comel giler pujuk en somi makan seafood.. ;)
 
Kami antara pelanggan terawal hari itu..pembuka pintu rezeki ar gamaknye..3x kami bertukar tempat nak dptkan view yg cantik masa makan nnt..cewah! sbnrnye nak dekat ngan fius letrik..nak charge tepon..ha3.
 
 
Sesi pilih2 apa yg nak dilantakkan..rege kira ok ar..padan ngan harga pasaran..ceh! macam slalu sgt beli brg basah kt pasar gamaknye..dok slalu masak pon ayam..kendian ayam..dan kembali pada ayam semula..
 
 Kami makan kankung goreng belacan..saiz kecik..
 
 sotong tepung..amik seekor jer yg saiz sederhana besar..
 
 udang goreng butter..cair butternye..
 
Ketam masak cili..amik seekor jgk..wat rasa sajok..hua3..masa makan nie,tetiba windu ngan sue..kalu mkn ngan dia,sure dia tolong kopekkn isi sumer..
 
 
Hasilnye! alhamduillah kenyang giler..oh! lupa plak..ada order siakap bakar..ikan yg wat mahal tue,yg lain x mahal sgt..total bil sumer campur air oren satu jag dalam RM102.00 x salah saya..pas tue,seminggu kami laki bini pose makan tgh hari..ha3..
 
teme kasih abang..
eh! apa plak gaya awk nie syg..senget sebelah ke hape..lalalala..

No comments: