rakan2 saya

18 November, 2011

anda tidak berseorangan..




Teme kasih atas sokongan kwn2 sumer..masa mula2 saya tau saya dpt cyst nie..saya malu..serius malu..x tau malu kenapa..cam wat salah besar jer..saya malu sbb nie kan sakit org puan..saya rasa cam teruk sgt smp x jgk beranak2 sampai skrg..biler dah berani nak berkongsi ngan kwn2 cite saya nie..baru ar saya tau yg cyst nie bukan ar barah tau penyakit berjangkit (beria keje kkm tp x tau apa)..masih boleh dirawat dan diubati..if saya ngandung nnt (amen) iallah cyst nie akan hilang..kalu masih x ngandung..saya kena wat operate tuk buang cyst nie..kwn plk saya kein dah alami cyst nie pd akhir 2009..pas operate..alhamduillah dorg dah bahagia ngan anak dorg yg cute tue..si adam..wife rakan sekerja MITI pon gtue gak..bertahun dorg kawen tp x dpt bb..at last,doc dignose farah ada cyst..dah wat operate berpuluh ribu (x pe..bapak farah kaya) last year..dan skrg farah tgh preggy..alhamduillah..

dua cite diatas beri saya kekuatan..segala masalah kita bleh harungi..iallah Allah swt beri jalan pada hambaNya yg berusaha..jika sblm nie,saya hanya tau nangis..nangis dan nangis jer dpn en somi..sedeh tah hape2..sumer benda wat saya stress..jmp org stress..nak ckp ngan org stress..sampai satu masa tue..saya x mau jmp ngan sesape pon..nak berkurung jer dalam bilik..

saya bersyukur dikurniakan suami yg benar2 memahami..jika sudah tersurat dugaan buat kami begini..dia pasrah..redha utk tempuh bersama saya..dia byk bagi kata2 semangat buat saya..tiap kali saya sakit..dia org yg paling gelabah..penah sekali tue..saya rasa sakit sgt2..dia turut nangis sambil belai saya ngan kata2 semangat..tiupkan surah2 al-quran bagi saya tenang..ms kat hospital dia gigih teman saya dr mula smp ke tgh malam..walau saya tido jer..dia tetap ddk sebelah saya..temankan saya..teme kasih abang..ayg syg abg byk2..(giler nak syg laki org?) ha3..

nota tgn: bsok annv pertama kami..kjap jer setahun dh berlalu.. ;)

4 comments:

::zAsyikein:: said...

insya allah along..kita doa same2...insya allah masa along akan tiba =)..

nazreen said...

sabar long, aku paham perasaan ko. aku ni dah 2 thn xde rezeki lagi. mgkn kita akan dikurniakan rezeki berlipat ganda nanti, mana tau kan..kembar ke :)

aritu x smpat nk return call, aku baca blog ko baru aku tau. sori ye :(

Ann Ishak said...

insyaAllah semua yang terjadi ada rahmatnya, sekarang yana terasa pahit getirnya...besok lusa pasti ada sinar gembira menanti kamu berdua

yaNa said...

kein: iallah..moga Allah swt mendengar rintihan hati kami.. ;)

anyah cyg: x pe cyg..arie tue call sekadar nak luah winduuu giler sama kamu! hi3..

ann: iallah ann..mgkn ada hikmah yg tersembunyi disebalik sumer nie kan.. ;)