rakan2 saya

21 May, 2012

mandi kolam - dpn umah jer

X larat dah saya nak dgr si awish dok rengek nak mandi kolam..berkali2 saya janji..pas tue saya wat2 lupa smp merajuk ar mamat kenit tue ngan saya..cuaca skrg dh x menentu,asyik hujan jer kan + tiket msk water park pon dh mahal + en somi slalu kena on duty time wikend..x larat saya nak jaga sensowg dorg nie kalu msk water park..jalan penyelesaiannye..en somi belikan kolam kecik nie tuk dorg..harga pon x mahal..cuma rm40 jer..kami beli kt kelantan ms blk kg arie tue..

Lokasinye hanya di garaj depan umah..kebetulan berbumbung plak..x pe ar panas sgt dorg nie nak mandi then kalu hujan renyai2 pon..masih lagi bleh belenang2 (berenang - kata aliya) ngan gumbira..dh 2 wikend 2 beradik nie lepak umah saya..mak senyum jer ar..bleh rileks2 di hari wikend..baik punye plan,sumer bebdk nie lepak umah kami..ngan zaim pon x mau blk umah ayah dia,join kitorg jgk..
Penjaga budak yg setia..hadap ar adik beradik ko yg suka main air nie abe..sambil2 dorg bising2 kt luar tue,saya ambil kesempatan kemas2 umah..basuh baju yg longgok2 tue dan sempat jgk ar masak tuk makan tgh hari..kalu x,x smpt saya nak wat keje2 umah nie sumer..kalu dorg ada,mana reti ddk kt umah..asyik nak berjalan sajok kejenye..
Minah nie dh kebiruan sejuk tapi nak jgk sambung mandi..erm bebdk kan.mmg sronok main ngan air..terasa nak join jgk nengok dorg mandi kolam nie..hi3..kita tgk,smp biler demam mandi kolam nie melanda umah kami.. ;)

2 comments:

lieyalatif said...

hah puas hah dpt bekubang...lagi best dpt bekubang mcm ni...depan umah, tak le berpanas sgt kan....best2....anak2 lieya selalu gak request...tapi tang air melimpah2 tu lieya lemah tu heheeheheh.....jenuh buat jirus pokok lepas tu ....

yaNa said...

Gtue ar penatnye nk melayan bdk nie..hi3