rakan2 saya

18 May, 2012

Pasir Mas - Pulau Indah bersama Umairah

Umairah dah berminggu2 duduk kt kg ngan abah n mama mertua saya..x ada yg nak jaga umai tomey ni..kan mama yg mengasuh dia selama nie..nak tgglkan ngan famili papa dia,bleh plak bantai meraung..ye ar kan x biasa ngan famili belah sana..dr 1st time bukak mata smp ar skrg,dok tengok muka atok ngan wan dia sajok..masa kualiti bersama mummy ngan papa pon kurang..tuntutan kerja ;)
Biler dah lama sgt kt sana,abg danial pon dh windu amat ngan adiknye..saya tau,danial nie windu ngan atoknye sbnrnye..gigih jgk ar dia ikot kami blk ke kelantan ngan niat dihati nak pujuk atoknye balik..alih2 kami yg kena angkut dua beradik nie balik ke klang..atok ngan wan dorg masih lagi stay kt kg sbb mama nak berubat..
Saya berdebar2 jgk sbnrnye sbb x penah sekalipon bwk umairah nie berjalan..hatta gie kedai kt pulau tue pon x penah..nie kan plak nak bwk jejauh gnie..sepanjang perjalanan,dia ok hepi sajok bergurau ngan kami sumer..bagi minum susu,dia tido kjap then bgn blk smbg bergurau ngan abgnya..kjap2 tue kaco chic ejulnye drive..biler dh gelap,dia mula takut..senyap jer sambil saya pangku dia..mujur peha chic long nie empuk,mampu jgk ar nak tampung umairah nie..ha3..saya layan dia main game,dgr lagu,psgkan sumer video2 yg ada dlm tepon then br dia ok smp umah.. ;)
Bebdk skrg cpt blajar kan..x smp sebulan ddk kt kg,dia fasih berbahasa kelantan..erm kagum kjap..ngan bangga plak tue ckp dia anak kelantan sdgkan papanye jawa..ha3..erm sila ar amik iktibar yer en somi,awk tue sah2 mak ayah kelantan..masih beria nak ngaku 'saya anak selangor' ceh!
Nie ar gerangannya yg ngaku 'pior' anak selangor tue..okeh..saya pon nak eksen jgk..saya anak sarawak walau x reti satu perkataan pon bahasa sarawak! ha3..

No comments: