13 March, 2012

Moga adik cepat sembuh..

Lokasi kejadian adalah di Wad 7D Hospital Sungai Buloh..adik saya dimskkn ke wad pemerhatian pas isya' rabu lps..suspek denggi..pagi tue adik saya demam2..badan dia panas sgt..x larat nak bgn..dia pon mc ar pagi tue..maghrib tue adik saya dah makin lemah..dia dah ngadu sesak nafas..trus jiran saya bwk ke hospital..mak cpt2 tepon saya bgtau adik ada di wad kecemasan..saya masa tue tgh kelam kabut jgk sbb biras saya kan br bersalin pada hari kejadian..
Jam 12.30 t/mlm br adik saya dpt dimskkn ke wad..kebetulan katil penuh malam tue..sbb tue kena tggu lama ckit..adik mengadu lapar tp x selera nak makan..saya belikan roti cekelet tp makannye secubit cuma..bg dia mnum 100 plus..tp menggelupur kata payau giler2 walaupon itulah air peberet dia selama..aduhai adik..cian kat ko..
Arie khamis tue saya niat nak lawat dia pagi2..tp biras saya plak nak menumpang berpantang kt umah saya..mmg kelam kabut ar saya jadinye nak kemas2 umah kan..pagi tue plak abg ejal anta adam suh saya jaga..lagi tmbh kalut saya jadinye..en somi gie keje pon dlm kepayahan..x smp hati nak tggllkan saya sensorg wat keje2 neh..aduhai..mak redha jer ar..baby dtg t/hari,dok busy membelek bb baru,trus lupa nak balik ke sg buloh..mujur mak paham situasi saya..teme kasih mak!
Jumaat itu hati saya x keruan dah..msk opiz tp hati dah terbang ke sg buloh..x sggp rasanye wat x tau jer ngan adik yg sedia admited kt sepital tue..saya amik 1/2 day arie tue..drive lelaju blk sg buloh..dpt anta mak abah ke sepital then tmnkn adik kt wad kejap..huh! lega rasa di hati dpt jgk meluangkan masa tuk famili sndr..blk umah mak,saya pon dpt ar jgk rehat kjap..keadaan di umah sndr begitu membataskan tuk saya lelap walau 5 minit!

info terkini:
adik dh bleh kuar sepital sabtu lepas..saya ralat sbb x dpt jemput dia kt sepital..mujur adik tgh sudi take over keje akaknye nie..biras saya masih diumah saya sabtu tue..jadual wikend saya jd kelam kabut..kndr pak cik saya pon x dpt nk gie kt Sri Menanti..selamat perantin baru mat..moga ko bahagia disamping isteri tersyg..

4 comments:

wanie amerie said...

skrg ni bahaya sgt kes denggi ni..
wanie pun ada cousin kena msk ward sbb denggi..
moga adik along cepat sembuh..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

get well soon to ur adek
dugaan gituew la
nasib baik dah ok

yaNa said...

alhamduillah..
adik dah sembuh dr demam denggi cuma masih ngadu badan dia lemah2 lagi..
mgkn ambil masa jgk ar kan nak sembuh sepenuhnya..

yaNa said...

alhamduillah..
adik dah sembuh dr demam denggi cuma masih ngadu badan dia lemah2 lagi..
mgkn ambil masa jgk ar kan nak sembuh sepenuhnya..