rakan2 saya

12 September, 2010

memburu persalinan


dlm org lain dok bz nak prepare raya..
kami plak dok bz nak prepare nikah..
bersempena raya n byk sale sana sini..
kami pon jengah ar kjap ke jakel kt blakang umah tue..
sek 7 shah alam skrg kan..macam2 ada! hi3..
misi utama adalah tuk cari persalinan nikah..
dr dlm kete saya dh set nak wane kelabu..
slalu nikah wane pearl white n apa2 sajer unsur white..
tp wane suci itu x brape ngam ngan saya..hu3..
so,saya berkira2 nak amik wane kelabu..

saya sgt sukakan design yg nie..
siap paksa en tam snap pic dpn cermin..hi3..
namun begitu..saya harus pasrah..
bukan saya sorg jer yg nak menikah..
en tam mmg x bleh blah lgsg wane kelabu nie..
satin plak tue..mmg berkilauan..
adoi..ada unsur2 frust di situ..
x mengapalah..harga tuk sepsg pon mkn rm1600++
mgkn x de rezeki saya..berhemah ckit ek..
nasib ada kak zana floor manager yg sgt baik hati..
mmg sempoi..dia layan kami ngan sabar..
kami nie kan couple yg comel..
so,kena pilih betul2 design yg sesuai tuk kami..
dia biarkan saya selongkar sumer kain yg cantek2 tue..
amik sndr..belek sndr..tayang kt cermin..dorg yg kemas!
aduh..ciannye kat staff jakel shah alam mlm tue..hu3..
penghujung pemburuan kami..
saya amik kain satin wane cream..
chiffon wane kekuningan..just nice tuk nikah..
harga pon berpatutan..rm1,200++ sepasang..
siap diskaun 50% lagik!
kan jimat tue..alhamduillah..

misi kami diteruskan ke up town shah alam plak..
sajer nak lihat suasana org beli persiapan raya..
sambil jalan2 tue..kami sambar songkok baru..
sudah bertahun en tam x tukar songkok raya..
pakai apa yg ada..janji kelihatan baru..
terdiam kjap saya seketika..
saya sering kali lupakan dia..
saya tiap2 bulan sure wat baju baru..
en tam? baju zaman blajor uitm dl pon..
masih lagik dia pakai!

2 comments:

Arash Libra said...

umah ko kat shah alam kah?

psl baju nikah..in my opinion, instead of pakai color putih, pas nikah ko tatau nak pki gi mana unless kalo ada function jerk..better ko cari colour lain..pastu wat simple jerk..sbb boleh direcycle pakai dgn senang in future..

yaNa said...

yup..kat sek 7..sewa ngan kwn2..
jemputlah beraya..hi3..

aku setuju ngan pndpt ko..
baju tunang aku dl..
meriah sgt! nagan color n maniknye..
sekali tue jer ar aku pakai..

tuk upacara nikah nie..
aku amik chiffon jer..
just nice n sweet color dia..