rakan2 saya

26 July, 2012

Family Day - last day

Pagi itu kami sengaja x mau bekpes kat atas kapal..dalam pale nie mmg plan nak makan byk2 kt atas darat nnt..segalanya berjalan lancar..memula kami clearkan bil dulu..byk gak kena charge sbb kami beli adapter,cenderamata dan air mineral..proses dia sgt cepat dan sistematik..by 10am kami dh clear check out..
Pas tue,melilau ar kami laki bini mencari makan..arie ahad,byk kedai yg tutup..kitowg belasah jer jalan tah kemana2..sekali terjmp satu restoran nie..nmpk cam best,trus lepak jer order makan..x cukup naan tandori sowg satu,kami kongsi roti telo..ohh kat cnie,makanan yg berasaskan rempah mmg power! pewut dh kenyang..misi seterusnye adalah nak jenjalan kt padang kota sambil pikir "ada space lg x kalu nak sumbat pasembor neh?"  hi3..
Kebetulan plak jumpa ngan kam kat cnie..haruslah saya dok bermanja ngan anak dorg nie..hencem okeh baby boy nie..behave sgt..layankan jer perangai chic yana dia yg sengal nie.. ;) pas halo2 ngan member2 yg lain..kami sumer set jmp gerai nasi kandar beratur tue..siang org lain..so,kesedapannye x sama cam yg niaga malam..tp yg jual air bandung itu masih org yg sama..so,saya order bandung 2 gelas..saya x makan nasi sbb dah kenyang..TIPU! lalala..
selingan lagi..tomey kan anak kam nie..ada iras adam anak buah en somi..
Pas makan..memsg mtk diri..rusdi sefamili nak terjah chowrasta..kam ngan geng bujang grk ke batu feringgi,dorg stay lagik 1 hari..kami plak trus chow blk KL..saya apply extra cuti sehari tp en somi x dpt cuti plak..bos dia cuti! ish x aci!! okeh..dia bos..laki ko sape? lalala..
Akhirnye! dapat jgk saya merasa naik feri! keterujaan sgt terserlah..hohoho..
okeh..itu jer yg saya nak cite..sekian.. 

2 comments:

Liza Razak said...

bestnye dapat jalan-jalan macam ni :)

yaNa said...

mmg syok dpt gie jenjalan..
blk jenjalan,ikat pewut terabis duit..hahaha