rakan2 saya

13 July, 2012

Hepi wikend - Cameron Highland


Kami gie cameron highland last wik..plan adalah main hentam sajok..borak2 ngan kak siah nak gie jenjalan..decide naik cameron..roger ucu ngan en somi suh stand by wikend jadi driver..kak siah jadi main funder tuk percutian kali nie..tq kak! moga murah rezeki lagik pas nie.. ;)


Semudah ABC sajok plan kitorg! biler plan terkejut2 nie,jadinye pon terkejut2 jgk ar kan..hi3..kami grk dr sg buloh pagi sabtu tue..pagi okeh! pas subuh x tido dah memsg..trus grk sajok..aliya jer yg x mandi ms tue..kami mandikan kt RnR Tapah


Sesampai jer CH..kami trus ke ladang teh..lepak2 kjap sambil minum teh strawberi..layannnnn!! masa nie mmg seronok sbb sumer excited naik tempat sejuk..gigil2 jer bebdk tue sumer..hepi sumer!!


Dari ladang teh kami singgah check point ke2 plak..kami beli jagung ngan selipar aliya rasanya kt cnie..org mmg ramai sgt masa nie..maklumlah wikend..selesai beli2..kami naik ke atas lagik..ms nie ucu suh saya bwk plak..dia sudah keletihan sbb blk keje lmbt malam sblm tue..



Rezeki saya...hadap jem kwsn berbukit2 berkilo-kilo panjangnya! hadoi! sakit weh kaki nie dok tukar2 gear..dorg sedap sajok tido..hu3..


Setelah sakit kaki dok tekan clutch ngan adik2 sumer baekkk punye tido dlm kete,smp jua kami di puncak..wat saya geram,punca jem hanya kerana mereka2 yg suka sgt parking kiri kanan jalan disekitar pasar brincang tue..hadoi! giler byk parking dorg dah wat,kowg suka sgt parking merata nie jgk kan..PBT plz take action tentang pekara nie..x berbaloi rasanya ngadap jem yg x keruan gnie..abis larik sumer mood cuti aku..hu3..buang masa sajok..



Kami lunch hampir jam 3 ptg..memasing stok kebulur abis dah..pas tue bermula ar penjelajahan kami tuk cari item idaman..Saya ngan chic somi haruslah cari jambu epal kan..strawberi yg murah yg jual dlm peket tue..memacam lagi ar! mak plak beria tepon suh beli sayur..beli byk2 plak tue..dalam pasrah,berpilih2 ar sayur bersama kak siah..at last,tertinggal sayur tue! nmpk sgt x ikhlas nak beli brg tuk mak sndr kan..mujur jagung yg saya beli smp 30 btg khas utk abah x tinggal..kalu x? haru!


Dah puas jenjalan,kami smpt singgah kt EQ strawberi..kononnye nak suh ar adik2 merasa petik sndr buah stawberi tue,malangnya dh tutup! mujur abg bangla tue bg kitowg jalan disekitarnya..teruja ar kejap adik2 tgk buah berjuntaian..geram jer dorg nengok dr tirai..alah..rasa kcian ar plak.. ;(


Dr ctue kami trus gerak turun..kami dh decide nak tido kat ipoh sajok..ucu nak belanja tgk wayang! nak tido kt cnie,dah x de xtvt lain dah..walau byk tmpt lg nak lawat,cukup ar sekadar yg termampu nie sbb kami ramai dan budget pon seadanya sajok..hi3..


Murah rezeki adik2..on da way nak turun tue..en somi ngan selamba sajok membelok ke satu tmpt nie..saya jarang gie cnie sbb brg2 dia mahal ckit..en somi kata kt cnie pon bleh petik strawberi..adik2 yg tgh mamai nak tido blk layan corner yg tajam tue,trus bangun semangat! hepi sgt tgk dorg rebut2 nak petik strawberi sndr.. ;)


Lama gak kami kat ctue..hampir jam 7 ptg,kedai nak tutup sesgt br ar kami blah..seronok beria smp x mau balik..terpikir jgk en somi nak patah blk then bermalam sajok di cameron..x pe,dorg excited sekali sajok..kalu repeat, takut dorg x mau dah.. ;)


Awish paling excited! berbelas bijik selamba dia tapau sensowg..


Atas kepala en somi tue buah markisa..tumbuh segar kat tanah tinggi gnie..
okeh! dah lepas hajat dihati nak naik cameron..jom turun! kita gie next destination!!

1 comment:

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..behnyerr p cameron...
ase nak p lagik kan..