rakan2 saya

10 July, 2012

Kursus lagik - Grand Seasons Hotel

Pas abis AAC arie tue,tanpa smpt bersenang lenang..saya berkejor plak gie kursus 3 hari kt KL..mujur kat Grand Seasons KL..kalu wat kat Hard Rock Hotel penang? x lelah saya nak drive jejauh gtue? poyo ar opiz aku nak berkursus kat sana..hua3.. rasa bersyukur sgt sbb lapor diri adalah pada jam 3 ptg..oleh itu,sambil layan final euro 2012,saya laju2 gosok stok seminggu baju keje lakibini..

Bsoknye meredah jem yg gilerrrrr pjg sbb ada excident ms hujan lebat..alhamduillah,dah lama x nengok air hujan..rasa cm nak mandi hujan pon ada..hi3..Sesampai hotel jer..trus check in..bilik dia? sgt ar best! syabas buat urusetia kursus kali nie..bilik best..tgkt 28..view dr bilik sgt cantek..bleh nmpk KL Tower + KLCC..cam semut jer nengok kete berderet kuar dr KL ptg tue..kursus start malam,so kita tido duluuuuuuuuu..

Memasuk dewan jer..trus cari qbar tiga..si najwa n mojie..ms zmn uitm dl,saya x rapat pon ngan mojie..dh temu jodoh keje sama nie,jadi sahabat plak kami..alhamduillah.. ;) kalu ada dorg,yg lain x de pon x pe..hua3..kami nie cam dh qbar tiga..gie mana sesama..lepak sesama..bersembang sakan pon sama  gak..makan apatah lagi..sure org lain x bleh nak nyibuk..penuh makanan jer meja kami..meja kami yg penuh..tapi makanan saya sumernye..hi3..

Kursus berjalan ngan lancar..sesi ke 3 yg saya betul2 fokus..kajian tuk projek pembinaan sbb saya tgh wat kajian tue skrg nie..dlm team saya,cuma saya ngan en syam sajok yg ada..bos ngan niza kena pegi kursus n exam..nnt bos tanye nak jwb apa kan..walau saya tau en syam sure back up saya! lalala
tuk sesi yg lelain saya sekadar catat nota sajok..sambil2 saya surf pasal LPK tuk interbiu akauntan bsoknye..
Biler berkursus kat hotel,sure ar makan pon sedap jgk kan..lalala..makan adalah fokus utama saya kalu berkursus..makan x sedap,tetiba kursus pon jadik x best..ha3..malam pertama kursus tue kami tido lewat..sakan bersembang smp pkul 2 pg..bsok gie kelas ngan mata kecik! ptg tue igt nak lepak kr bilik jer..tetapi! mojie n wawa dh hasut saya gie jalan TAR ar plak..kak sopi pon join jgk! bersempitan ar kami naik satu teksi.

Mojie galak bersopping baju raya anak dia..leka dia dok pilih..kejap berkenan yg ini..letak blk amik yg lain plak..sronok saya tgk gelagat dia..erm biler ar saya berpeluang nak jadi minah kalut cam dia jgk biler nak pilih baju anak? ;) wawa n kak sopi plak smbg sopping smlm..dorg jarang mai KL..sekali mai,abis gaji sebulan! saya yg ddk kt cnie pon jarang dtg..sesak weh!

Utk kelas malam tue,saya hadirkan diri jgk walau dpt pelepasan tuk balik awal..saya terpaksa skip kursus tuk hari terakhir sbb saya akan gie interbiu esoknye..ngan hati yg berat nak tgglkan kengkawan, saya grk blk ke port klang malam tue jgk..apa cite interbiu saya? kita smbg bsok k..penat dah tetaip nie.. ;) 


5 comments:

Areyou Callypso said...

bestnyer kerja gomen.
kursus sana..
makan sana...
huha huha.. kawan best. dapat kerja private cam aku menangis tak berlagu la.. hari hari kena bambu... nak makan free? usah bermimpi di siang hari... sob sob sob

yaNa said...

jgn gtue cyg..
tiap keje ada cabaran dia kan..
mgkn rezeki aku kt gomen..ko plak kt private.. ;)

tp ada gak kwn2 kita yg rezeki kat big co. merasa jgk ar gie obersea wat keje..family day kt obersea gak..bonus? aduh! berganda2 bonus org gomen..ish! x mau komen lebih2 ar,nnt zuraida terasa..ha3..

jgn sedeh2 k..kalu bab kena bambu tue,aku x heran dah..cam makan kepok jer skrg..nasib ar.. ;(

Areyou Callypso said...

ahahhaa..
ederq mmg class...
outstesen kat obersee cam balik kampung jerk..
kejelesan..
tapi kalau kau tak nak keje situ da na, meh sini aku ganti kau..
boleh?
wakakakaaa

Liza Razak said...

bestnye kursus macam ni..hotel best..makan pun sedap :)

yaNa said...

ayu: kalu bleh ditukar ganti,moh ler ganti tmpt aku neh..hi3..

liza: kebetulan hotel nie wat offer best..dpt ar merasa yg best..
sblm nie...ikot budget yg ciput sajok..segalanya ciput jgk ar..hi3