rakan2 saya

03 March, 2011

bile hari cuti? (felda hot spring)


sumber dr google image

5hb feb adalah cuti umum..
kami x tau nak merayap ke mana..
borak2 ngan ipar duai..
sume pakat nak gie felda hot spring..
kami grk 3 kete..

tiket agak berpatutan jgk ar..
x salah saya tiket dewasa rm10..kanak2 rm8..
dia bg kita gelang tag nnt..
sila fokus pd tangan abg ejal n pok su..
dorg dh beria pakai dl..hua3..
outside food x dibenarkan..
so,kami siap2 berkelah makan kat luar dl..
syoknye adam tido..angin pon sepoi2 bahasa..

tujuan utama ke sini nak raikan adik en fzul..
dia sambut besday yg ke 27 thn pd 4hb feb..
same date ngan anak buah saya wina!
ana nie adik yg bongsu..dah kawen yer..
hubby dia abg yani adalah insan di blakang tue..
anak pon dh sorg..sek tadika 6 thn!
ha3..giler jauh dia potong line abg2 nye..
kebetulan sorg jer puteri yg ada..aliya anak ana..
yg lelain sumer hero..
ridzuan : danial : adam..
aku jer bwk hero dh 3 org..
awish : zaim : abe..
haruslah dorg layan main bola dl..
sblm terjun dlm kolam..
sumber dr google image
kat cnie ada 2 kolam yg besar..
1. kolam air panas
2. kolam air gunung
terdapat jgk seksyen mandi kolam air panas tuk keluarga..
terdiri dr beberapa kolam2 kecik..
ikot tahap gaban panas air kolam tue ar..
ada yg sesuai tuk rendam kaki..dlm 42'c gtue..
tuk kita berendam hanya selama 30 min..
dan jgk kolam kecik tuk rebus telor!
nie ar kolan kecik tuk rebus telo..
ada di jual kat cnie telurnye..
10 biji rm 2.00..kalu nak mangkuk + kicap rm0.50 jer..
kita bleh wat 1/2 masak @ masak sepenuhnye..
ada staff felda hot spring yg bantu kita nnt..
pilihan utama kami sure ar kolam air gunung kan..
kolam nie besar..pilihan ramai pengungjung..
ada jgk tuk bebdk mandi main gelungsur tue kan..
ada paras air dia jgk..paling dalam 4 kaki..
kami pegi kat sumber air gunung tue..
mmg sgt2 sejuk air dia..
cam sejuk air batu tue..
fresh dr gunung!
awish adalah sgt gedix mandi kat area ctue..
kita nie dok ketar2 lutut mandi kat ctue..
dia dok releks jer rendam kepala..siap mnum lagik..
pas sronok mandi kat kolam air gunung..
kami berdesup mandi kat kolam air panas jgk..
msk kolam nie..
kita akan masuk secara perlahan2..
x bleh trus masuk gtue jer..panas ko!
en fzul amik peluang rendam kan badan..
sgt lega katanye..kurang ckit sakitnye..
moga2 apa yg kami doakan di perkenankan olehNya..
awish jgk saya suh curah ckit2 air pd badan dia..
sambil tue saya suh dia doa..moga sakit kulit dia berkurang..
" ya allah..ya tuhanku..sembuhkanlah sakit awish.."
itu jer ar ayat dia ms curah2 air kat pipi..kaki n lengan dia..

petang sudah menjelmakan diri..
kami pon haruslah siap2 nak balik kan..
tuk trip kali nie..x sumer yg pegi..
1.abg farin & kak anor - keje
2. mama & abah - cbuk prepare majlis kami..
bleh x kami sumer pegi bergumbira..
sedangkan lg seminggu kami nak wat kndr besa!
hi3..

pose kjap ngan muka dh separa terbakar..
mmg syok dtg cnie..
ada peluang lg..kami nk dtg..
kali nie mgkn bwk abah plak..
mana tau khasiat air kolam nie..
bleh kurangkan ckit sakit lutut abah..

dodol panas melaka..
tp kacaunye di perak..hi3..
kami berpeluang kacau sndr dodol nie..
rasa dia? terbaek!

2 comments:

meezameez said...

wahhhh! best kan hot spring!!! nak pegi jugakkkk!

chop! kau ada kenduri apakah next week?

yaNa said...

pegi ar..si tomey tue kan suka swimming..sure best dia main air..

nie cite lapok weh..
pegi 5hb feb..3hb mac br terhegeh nak upload..hi3..