rakan2 saya

17 July, 2009

aku dan dia..

HEPI 7th YEAR ANNIVERSARY,ABANG!

04/11/2001
aku dan dia kenal dah agak lama..
hampir 8thn lamanya..
kami satu kelas ms blajar di uitm perak dl..
kat kelas,dia student yg aktif..
orgnye peramah n suka menyakat kwn2 yg lain..

ngan aku?
dia x penah tegur pon..
mgkn x suka kat aku kot..
tapi aku slalu perhatikan..
dia slalu curi pndg kt aku ms dlm kelas..

sem 2 kami x sekelas lagi..
tapi dia dah mula senyum bila berselisih..
kami jadi kwn,tapi cuma berhubung dlm tepon..
yg pastinye..
dia x penah pggl aku along..
mcm kwn2 lain pggl,dan..
aku jgk x penah pggl dia pak tam..

17/07/2002
kisahnya bermula pd cuti semester..
aku nak pg umah angah..
kwn baik aku dibanting..
dia mtk aku sggh kat klang dl b4 ke banting..
seperti dijanjikan..
dia dah siap tggu aku ms aku trn dr bas..

mmg kelakar bila dikenang blk saat tue..
berpeluh2 dia ms borak2 ngan aku..
bergelas2 teh tarik dia minum..
aku cuba berlagak biasa..
walau dlm hati cuak gak ngan kelakuan dia..

hari dah makin ptg..
aku kena cpt ke banting..
angah dah risau tggu aku x smp2..

ms nak anta aku naik bas,
barulah dia berani meluahkan isi hatinya..
selama nie aku anggap dia mcm abg..
cz dia slalu tlg aku dlm study..
x sangka plak dia anggap lebih..
tapi x tau ar nape..
aku terdiam kejap n trus kata ok..

cam nie jer ke couple?
aku dah jadi gf faizul ek..
eh! aku dah ada bf ar!

itulah kenangan percouple kami..kini dah 7thn berlalu..dan kami masih lagi bersama..kini lebih manis lagi ikatannya,aku bergelar tunang padanya..iallah kami akan disatukan..mengukuhkan lagi ikatan yg terbina..meraikan impian hidup bersama..

tq atas segalanya..terlalu byk tuk dicoretkan..budi x terhitung byknya..pengorbanan x terkira galasnya..kasih sayang x terluah curahnya..cukuplah sekadar hati ini saja yg tau..betapa syukurnya dikurniakan dia dalam hidupku..moga allah berkati kami,
MOHD FAIZUL BIN MHD PAUZI MARLIANA BINTI MOKHTAR
amen..

1 comment:

derqdnl said...

congrats again ina. aku doakan yg terbaik utk korang! :D