15 July, 2009

gediks trip TN (part 5)


04.07.09

wah!
dah part 5 nie..
byk aku nak cite lg sbnarnye..
sbb tu ar aku wat part by part..

selepas aktiviti mendaki bukit warisan..
kami ada 2 lagi aktiviti tuk hari ke 2 nie..
iaitu canopy walk way n rapid shooting..
sila fokus pada muka ida n meeza..
pada keadaan ini mereka meronta2 x cukup rehat..
pas makan,kitorg dpt tido kjap jer b4 tggu zohor..
aktiviti nampak padat tapi seronok weh..



tapi hanya sementara..
aku amik gambar candid,mmg muka cam tue kan..
nie plak muka aksi bersedia..
cover cun baik punyer...
hehehe..
korg mmg best!
photo gedix!

sarah n apai sbg penyambut tetamu..
lbh kurang 15 min naik bot..
kami pon smp di jeti canopy walk..
cpt! cpt!
sumer dah x sabar nak naik titi gantung!


nak pegi ke sini..
kena dapatkan permit dr jab hutan dl..
nak bwk camera pn kena charge RM5..
nak msk pon kena charge jgk..
tuk maintanance katanye..
skrg nie,sumer main duit k..

sesi bergambar adalah aktiviti wajib ye..
x kira dimana,kamera sapa,janji posing..
itulah dia rakan2 gedix ku..
masa nie cikgu zam dah jauh ke depan..
dan kami sumer masih tertggl dibelakang..
biasalah..pompuan kan..
harus bergambar gitu!
utk kenangan..

ms nie kami dgr penerangan dr peg bertugas..
laluan canopy walk nie tuk 13 org satu masa..
pas tue,jarak antara kami adalah 5m tiap sorg..
yg x bestnye..
ms kedatangan kami,sebahagian laluan nie ditutup..
ada kerja2 pembaikan dijalankan..
x syok ar kan..

hanya sekecil ini ye kwn2 laluannya..
beralaskan papan lapis jer..
masa aku lalu,punye ar berdebar..
mau patah papan nie aku pijak kang..
jalan pon pelan2 jer..
nak tgk kat bwh?
seram...sayup jer aku nmpk tanah..
kalu terjatuh?
x dapat kubayangkan..

ditgh2 laluan nie plak ada tangga..
tuk daki naik ke laluan atas..
ms naik tangga nie lagi ar gayat..
bergoyang2 tangga tue..
aku tggu sumer naik dl..
baru aku berani naik..
peg hutan tue senyum jer tgk telatah aku..
tue ar berani dtg kan..berani ar tempuh!


pengalaman naik canopy wal way mmg best!
rasa cam nak dtg lagi pon ada..
berani ker?
hehehe..

2 comments:

derqdnl said...

tolong ah muka tak rela macam mengamok tak cukup tidoooo

Rindu Alam Indah said...

eh..ko kalo nk p tempat2 camni aku leh arrange kn..btau jer ko nk camne aku tlg buat..yg penting sume yg pegi 2 gadis2 jer..huhuhu..eh xla..aku serius ni..