rakan2 saya

13 June, 2009

mari kita ke tumpat!



sabtu 6 jun
tumpat,k'tan

dari pasir puteh,kami bergerak menuju ke bndr kota bharu plak..
kami x jadi ke tanah merah..
abg faizal n famili x ada diumah..
hari pon dah lewat,kitorg kena singkatkan lawatan nie..



masa nie dah hampir kul 6ptg..
next destination kami adalah kg sungai pinang,tumpat..
nak smp kota bharu nie punyelah jem..
time cuti sek,mmg dah lumrah jem kat cnie..
aku ingat dah kuar dr kl,bleh ar skip jem nie..
nasib ucu yg drive..
kalu aku drive,mau dok bebel je dlm kete..


kami pg umah abg ngah..
tanpa segan silu,kami terima pelawaan abg ngah smlm..
kak ngah dah masak laksam tuk aku!
erm aku mmg suka mkn laksam! sedap!



dr pagi lagi abg ngah n famili dah prepare kedtgn kami..
cian kat dorg,nak maghrib br kami smp..
bersungguh abg ngah n kak ngah jmpt kami di kb..
takut kami sesat katanye nk smp umah dorg..



kami smp jer,m'knan dah terhidang..
perut mmg dah sedia lapo..
terus jer ngap tanpa kata2..
adik2 aku mmg x senonoh..
siap bertambah2 nasik memasing..
aku pon sama gak..2 x tmbh mkn laksam!
hehehe..



pas maghrib gitu,abg faizal n famili pon smp..
dr rantau panjang,dorg trus ke umah abg ngah..
lagik ar meriah jadinye..
riuh ngan gelak tawa bebdk main..
luas umah abg ngah nie..
lagi aku kagum,dia wat sndr umah nie!



teme kasih bebyk buat abg ngah n famili..
sudi pelawa kami dtg ke tumpat..
kaum kerabat abg ngah mmg baik..
layan kami mcm sedara sndr..

makanan yg dihidang mmg tip top!
kak ngah mmg pakar masak..
patut ar abg ngah x lalu mkn kat aan dl..
hehehe..



b4 balik,aku dapat buah tangan lagi..
segan aku ngan dorg nie..
baik sgt ngan aku..
walau baru kenal,dorg dah anggap aku cam adik sndr..

btw,thanx a lot atas layanan,makanan n hadiah nie..
iallah pnjg umur yana dtg lagi..
ada rezeki,datang ar sg buloh plak ek..

No comments: